Ogródek Robaczka cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 3

Post »

Elu, zaraz za sąsiednią działką jest ściana lasu, wzdłuż całego osiedla, także widoki piękne i kojące ;:170 Zieleń lasu daje też ładny kontrast dla roślin... choć pani projektant skrytykowała piennego cyprysa i świerka obok :cry:
Ewa, może ja też powinnam była napisać ;:124 Mi się nie zgadzało chyba z 10 odmian.. :? Wiem, że lubisz historyczne, następnym razem cyknę Louisa dla Ciebie ;:196
Kasia, u Ciebie pewnie więcej pąków? ja wdrapałam się na na drabinę ale w gąszczu dostrzegłam tylko 2 :D
Małgosiu, lobelię ciachnij, jak obeschła to już tylko cięcie ją ratuje. Ja moją ciachnęłam, teraz trochę magicznej siły do kwitnących z podlewaniem i będzie ok :uszy
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Właśnie też muszę lobelię ciachnąć, bo zrobiła się brzydka. Tylko w jednej donicy jest ładna, od północnej strony, gdzie słońce dopiero popołudniu. Śliczny Charles z wielką siłą życia :D
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kasik, widoki u Ciebie zapierają dech - mówię naprawdę serio... podziwiam, że będąc tak młodą jeszcze dziewczyną, wykrzesujesz z siebie wciąż nowe pomysły, imponujesz ogromem włożonej w upiększanie ogrodu pracy i wiedzą na temat różnorakich roślin... Wszystko mi się podoba i chociaż mam chwilowo ostudzony zapał różany (albo po prostu nastąpiło zmęczenie materiału), to chcę powiedzieć że szalenie mnie inspirujesz, za co dziękuję ;:167
Whiter Shade of Pale przedwczoraj była w ścisłym pączku, a wczoraj całkowicie otwarta, z pełnym pylnikiem... za szybko przy tej ilości słońca jej kwiaty przekwitają...
Mieczyk na zdjęciu przecudny!
Miłego dnia Ci życzę ;:196
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

Ach, ta pani projektantka spowodowała chyba u Ciebie długotrwałą czkawkę...już, a kysz!...zapomij ;:14

Dzięki za opisy Twoich róż, co się sprawdza, co i jak kwitnie - bardzo lubię takie osobiste wskazówki, dużo mi to daje :)
Muszę mieć Louise Odier, to już wiem :D
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Kasiek dwa obcięłam , jak cięłam ;:14 ;:124 ;:145 Widzę jeszcze cztery :)
Awatar użytkownika
edi13
1000p
1000p
Od: 14 maja 2007, o 13:21

Post »

Dziewczyny o co chodzi z tym ciachaniem lobelii , mam ją pierwszy rok ;:219
Pozdrawiam Serdecznie i zapraszam do mnie
Edyta
No to jestem ogrodnikiem
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Kasiu, a parasoleczka obrasta .... ;:224 Schowałaś ją, a jest taka fajna ... ;:108
Co Ci Kasiu na dzień dzisiejszy w planach się pozmieniało, to znaczy chciałam dopytać jak dziś Ci w ?duszy gra? :;230
Ja dziś mam dzień na spokojne kolory, :;230 potwornie mi się spać chce. :wink: Kawa mi wcale nie pomaga.
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

Oj ściana lasu jest cudowna ;:138 tego Ci zazdroszczę najbardziej ;:180 To może i grzybki tam będą ;:108 ;:108 ;:108
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

no to ok.........umówimy się u Olunii ;:196
jejku Martha.......śliczna ;:173 ;:196
zaś ścieżka i rabatki przy niej......no zakochałam się ;:167
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Kasia, róże przy ścieżce kwitną ci po prostu obłędnie! U mnie całkowity zastój, cóż to jest te kilka kwiatów przy twojej obfitości!
Inna sprawa, żer pracować w ogrodzie mi sie nie chce wcale. Wczoraj ulitowałam się nad hostami, które stały w doniczkach i uporządkowałam hostowisko. I to chyba wszystko na co mnie stać :wink:
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Kasiu, spore te roślinki, ale damy radę. Zaklepuję wszystkie, które masz do oddania.
Podziwiam Twoje kompozycje i zapał. Mnie sen zpowiek spędza ta nowa rabata, ale może jak M pojedzie to sobie coś na niej zacznę robić. jak sama sadzę, to roślinki lepiej rosną, nie wiem o co chodzi, ale jakoś tak zaobserwowałam takie zjawisko. Nie jest mi to na rękę szczerze pisząc, bo to ciężka praca, ale skoro roślinkom to bardziej odpowiada, to będę sama sadzić.
Te roślinki od Ciebie pójdą na tą rabatę właśnie, zwłaszcza pęcherznice, bo tawuły w inne miejsce zaplanowałam.
Mogę zaproponować żmijowca. Taka wysoka roślinka jak dziewanna, ale kwitnie na niebiesko. Raz posadzisz i sama będzie się siać. Zbieram nasionka i siewki na leśniej drodze.
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

edi13 pisze:Dziewczyny o co chodzi z tym ciachaniem lobelii , mam ją pierwszy rok ;:219
No właśnie też chciałabym się dowiedzieć. Mam niebieską i białą w koszach wiklinowych i widzę, że niebieska cos zaczyna podsychać od jednej strony. Ciachnąć tylko tam gdzie podsycha czy całą?
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Kasiu, dziękuję bardzo za opisy i zdjęcia róż, na pewno z nich skorzystam przy wyborze swoich, oczywiście wszystkich wymienionych nie kupię, ze względu na brak miejsca, no i kasiorki, ale nowe pomysły i aranżacje pomału zaczynają nabierać mocy prawnej :heja
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”