Różano-liliowcowy ogród pod dębem cz. 7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Debra
200p
200p
Od: 9 sty 2012, o 15:34
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Różano-liliowcowy ogród pod dębem cz. 7

Post »

Widzisz jak to jest z tymi zakupami roślin na odległość. Zawsze loteria, a ja nigdy szczęścia w żadnych grach nie miałam :lol: Kupiłam ten przetacznik jako Christa, widać nie był rozmnażany prawidłowo. Podobnie jak Ty niedawno postanowiłam raz na zawsze skończyć z zakupami w internecie. Jak mam roślinę w rękach, wiem co kupuję.
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Zakupy przez net, to loteria. Właśnie uswiadomiono mnie, ze dalia nie jest tą odmianą, którą kupiłam, ale akuraat przy daliach to nie problem. Dla mnie i tak najważnieszy kolor. Zapraszam na smażone jabłuszka
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ostatnio zmawiałam/kupowałam przez net berberysa szmaragd, a co dostałam? Tuję szmaragd :!: :;230 bez słowa wyjaśnienia.
Wandziu nie wiedziałam że trzcinnik lubi wilgotną glebę, ;:131 hm to raczej odpada.
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55

Post »

Witaj Wandziu! Bardzo lubię taki romantyczny nastrój, jaki panuje w Twoim ogrodzie. Masz śliczne lilowce!
Wspominałaś,że kupiłaś dzwonek okrągłolistny - co to za bylinka? Nie spotkałam się z taką. Lubię dzwonki, czym ten się wyróżnia wśród innych?
Z przyjemnością oglądałam hortensje - zainteresowała mnie Praecox - jaką masz o niej opinię?
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

;:3

Liliowców Ci zazdroszczę. Piękne. Skorzystam z Twojej rady i kupię liliowce dopiero wiosną. Nie ma co ryzykować.
Mówisz, że marzysz o większej powierzchni ogrodu, z Twoim doświadczeniem i zapałem, zagospodarowała byś każdą powierzchnię ;:173
Ja przy swoich "hektarach" czuję się trochę zmęczona. Jesienią czeka mnie wielkie przesadzanie. Ile błędów znowu popełnię?
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Izo-Tamaryszku, ja też lubię wszelkei dzwonki i dzwoneczki. Ten okrągłolisty, jakby ci tu go opisać? Drobniutkie, lawendowe kwiatuszki. Niski. Listeczki też malutkie. Tworzy poduszeczkę.
Co do hortensji Praecox nie mogę na razie wiele powiedzieć. Kwiaty ma ażurowe. Ja osobiście wolę pełne, takie jak ma Limelight lub Vanille Fraishe. Podobno Praecox bardzo się rozrasta. Gdy ją kupowałam, nie wiedziałam o tym. Gdy zobaczyłam w necie jej zdjęcie jako drzewa, trochę się przeraziłam ;:oj

Helenko, wiesz, że ja też dzisiaj poczułam się zmęczona. Jesień już blisko, a ciągle mam coś do zrobienia, przesadzenia. Już chyba tego nie ogarniam. Przydało by się podlać powojniki i hortensje nawozem, bo już czas. A róże opryskać Bioseptem. I kilka doniczek z niewysadzonymi roslinami czeka od kilku miesięcy. A tutaj znowu się chmurzy i będzie padać, więc opryskiwanie na razie odpada. Jakoś tak smutno...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Wando, nikt nie nadąża z tym co chciałby zrobić. Mój kolega w pracy ma fantastyczną maksymę powieszoną na drzwiach, coś w tym tonie: robimy rzeczy pilne, zapominając o rzeczach ważnych.
To ta pogoda przygnębia, ale może jeszcze będzie ładnie? Na Śródmieściu pada ;:224

aha, zamówiłam zgodnie z Twoją radą przetaczniki i dzwonki, bo je uwielbiam. No i kilka host i żurawek. Nie za dużo bo już finanse nieźle wycisnęłam w tym roku przez ogród. Podliczyłam sobie ostatnio i oczy miałam takie ;:202 nie miałam pojęcia że z tym małych kwot niezła wycieczka egzotyczna by wyszła. ;:224
Awatar użytkownika
lanceta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 wrz 2010, o 19:39

Post »

....."Jakoś tak smutno "...nie jesteś odosobniona , mamy nietypowy rok....
To sie przekłada na nasze samopoczucie.Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Jak tu romantycznie u Ciebie. Jak zawsze zresztą, lubię taki nastrój w ogrodzie. Można napradę super wypocząć ;:108
Debra
200p
200p
Od: 9 sty 2012, o 15:34

Post »

Smutna Wanda biega po cudzych ogrodach, my liczymy koszty naszych roślin, narzekamy na smutny rok - no nie :idea: :!: Jest wspaniale, deszcz dał nowe życie naszym roślinom, wszystko jakieś żywsze - są powody do radości :lol:
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

O żeż ty...Wandziu co się dzieje ;:168
Piękny, słoneczny ogród, jak zwykle pełen sympatycznych gości...nic, tylko cieszyć się ;:33
No chyba, że Ci mnie brakowało :wink: ale ja cały czas jestem, tylko czasami zapominam " języka w gębie".
Trzymaj się cieplutko i czaruj nas swoimi różami...liliowcami...i oczywiście Czesławem, bo przecież to od niego wszystko zaczęło się ;:196
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

U Ciebie deszcze a u nas żar z nieba.Ponieważ(jak sama się przyznałaś ) nie znasz tych stron to wiesz co można zrobić w ramach odprężenia się? ;:71

Liliowców masz już wspaniałą kolekcję(patrząc w jakim czasie ją zdobylaś) a ten pierwszy liliowiec ;:167
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Wandziu, gdzie tam smutno. Tak pięknie i kolorowo u ciebie :) Wspaniałe kolekcje roslin...
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”