Mój kłujący i nie tylko parapet:) - Paula15
- Paula15
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 sie 2008, o 16:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój kłujący i nie tylko parapet:)
Mojej też zamierają(wtedy je po prostu usuwam), ale zaraz wypuszcza na ich miejsce więcej nowych Zamierały też jak miała wełnowce- przyjrzyj się dokładnie bo czasami trudno je zobaczyć tak się potrafią na niej ukryć trzymasz ja na pełnym słońcu? Zrób zdjęcia-jak będę umiała to postaram się pomóc.
witam,
super wygląda taki słoneczny, pomarańczowy parapet i roślinki na nim super
super wygląda taki słoneczny, pomarańczowy parapet i roślinki na nim super
mnie również podoba się hatoria, ja póki co mam kilku członowe roślinki i podobnie jak Agnieszce co chwilę znajduję wysuszone człony więc chętnie skorzystam z porad udzielonych Agnieszcenyskadu pisze:Super kaktusiki, ale mnie zauroczyła Twoja Hatiora, pierwszy raz widzę tak pięknie rosnącą. Spojrzałam na moją i zrobilo mi się smutno
pozdrawiam,ania
kłujące
kłujące
- Paula15
I ja Ciebie witam
Naprawdę miło mi, że podobają Wam się moje rośliny Co do hatiory to zauważyłam, że w czasie tych najgorszych upałów wystawianie na bezpośrednie słońce nie robi jej dobrze, bo właśnie staje się taka jakby pomarszczona...a co do ziemi to trzymam ją w takiej samej co kaktusy
Naprawdę miło mi, że podobają Wam się moje rośliny Co do hatiory to zauważyłam, że w czasie tych najgorszych upałów wystawianie na bezpośrednie słońce nie robi jej dobrze, bo właśnie staje się taka jakby pomarszczona...a co do ziemi to trzymam ją w takiej samej co kaktusy
- Paula15
Hm...choroba kaktusowa jest trudna do opanowania -nic mi się już nie mieści na parapecie, a czekam na kolejne dwie paczki z kaktusami łudząc się się, że jeszcze gdzieś się da postawić doniczkę Na wiosnę jak nic czeka mnie przesadzanie do kwadratowych doniczek ale dlaczego nigdzie nie ma małych i kolorowych
A teraz ciąg dalszy...
Opuntia microdasys alba
Euphorbia millii
Aylostera nitida FR 769 i Aylostera aureispina KK 843
Aylostera spegazziniana
Rebutia marsoneri i Rebutia almeyeri
A teraz ciąg dalszy...
Opuntia microdasys alba
Euphorbia millii
Aylostera nitida FR 769 i Aylostera aureispina KK 843
Aylostera spegazziniana
Rebutia marsoneri i Rebutia almeyeri
- nyskadu
- Od: 13 kwie 2008, o 09:56
Powoli robi się tłok
- Paula15
Tłok to już jest Na dodatek wczoraj z marketu wróciłam z dwoma doniczkami zielonych
Super Frithia!
Moja miała jak dotąd jeden kwiat, choć trzymał się ponad miesiąc!
Moja miała jak dotąd jeden kwiat, choć trzymał się ponad miesiąc!
- Paula15
To prawda kwiaty trzymają się bardzo długo-u mnie nie było jakiś czas i były zwinięte, myślałam, że już się nie rozwiną, a później
Masz prześliczną Opuntia microdasys alba, trafiłam do Twojego wątku wpisując jej nazwę w wyszukiwarce, bo to aktualnie mój wymarzony kaktus i znając siebie, nie spocznę, póki nie przytargam takiego do domu
A pomocnik piękniejszy, niż wszystkie kaktusy razem wzięte
Fakt, Opuntia bardzo ładna i nawet mi się spodobała, choć nie przepadam za nimi
Poza tym jeszcze Hatiora zrobiła na mnie wrażenie, taka duuuuuuża, ładnie się prezentuje.
U mnie z Friczią było podobnie, wytworzyła pąk, rozchyliła i tyle....potem nie było słońca i dwa tygodnie stała zamknięta, też myślałam, że już przekwitła, a potem kolejne dwa, a może nawet i trzy tygodnie rozwijała całkowicie kwiat
Poza tym jeszcze Hatiora zrobiła na mnie wrażenie, taka duuuuuuża, ładnie się prezentuje.
U mnie z Friczią było podobnie, wytworzyła pąk, rozchyliła i tyle....potem nie było słońca i dwa tygodnie stała zamknięta, też myślałam, że już przekwitła, a potem kolejne dwa, a może nawet i trzy tygodnie rozwijała całkowicie kwiat
- Paula15
Witaj Od takiej opuntii wszystko się u mnie zaczęło Niestety jak ja kupiłam i niechcący dotknęłam przypomniałam sobie, że ona tylko z wyglądu ładnanmin pisze:Masz prześliczną Opuntia microdasys alba, trafiłam do Twojego wątku wpisując jej nazwę w wyszukiwarce, bo to aktualnie mój wymarzony kaktus i znając siebie, nie spocznę, póki nie przytargam takiego do domu
Pomocnik jest bardzo kochany-jak tylko przyjdę do domu chodzi za mną krok w krok( no chyba, że zobaczy, że wyciagam jej ręcznik do kąpania-wtedy znika szybciej niż przyszła )
Nie pomyślałabym, że hatiora zrobi takie wrażenie na wielu osobach-ot po prostu sobie rośnie i nic szczególnego przy niej nie robięInez pisze:Fakt, Opuntia bardzo ładna i nawet mi się spodobała, choć nie przepadam za nimi
Szkoda, że więcej sucholubnychnie ma tak długo " żyjących" kwiatówInez pisze: U mnie z Friczią było podobnie, wytworzyła pąk, rozchyliła i tyle....potem nie było słońca i dwa tygodnie stała zamknięta, też myślałam, że już przekwitła, a potem kolejne dwa, a może nawet i trzy tygodnie rozwijała całkowicie kwiat
Ooooj taaaaakPaula15 pisze: Szkoda, że więcej sucholubnychnie ma tak długo " żyjących" kwiatów
Aczkolwiek ta "ulotność" kwiatów niektórych rodzajów czyni je tak niezwykłymi dla nas
- Paula15
I pomyśleć, że na kwiaty czeka się cały rok, a one dzień do tygodnia i już czeka się od początku