Mój kwiecisty zakątek. cz. 4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój kwiecisty zakątek. cz. 4

Post »

Tadek to dobre wieści.
Alejka będzie cudna a ile da radości i zadowolenia. ;:224
Zapraszam na balkonik na pogaduchy przy kawce. ;:4
Grażyna.
kogro-linki
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Alinko dostałem w środku lata , to była niewielka roślina. Musiała być siana w tym samym roku. We wrześniu znikła , byłem pewien , że już po niej. Na wiosnę delikatnie rozgarnąłem ziemię i byłem zdziwiony , kiedy zobaczyłem wielki biały korzeń. W kształcie podobny do marchewki i to dużej . Roślina zakwitła i nadal rosła . Teraz także jeszcze powiększa się , mimo suszy.
Dorotko , ulotne piękno , bo szybko przekwita , ale także postaram się o błękitne :uszy
I jeszcze o mojej Perełce. Ma 7 lat , za mnie dała by się pokroić. Pilnuje altanki, nie da nikomu nic dotknąć. W domu także ,,panuje porządek'' ;:7 ;:7 Ma niestety sporą nadwagę. Na dalsze wędrówki nie ma siły. Uwielbia jazdę samochodem. 400 kilometrów to pestka. Do Kutna czy Muszyny prawie tyle jest.
Grażka , nadal siąpi , już niewielki , ale każda kropla liczy się. Do przyszłej niedzieli będą już na swoim miejscu. ;:333
Na balkonik zaraz biegnę. ;:108 ;:65 ;:65
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No to Perelka dzielna towarzyszka ;:333
U mnie znowu sie solidnie rozpadalo ....
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

U Ciebie mokro , to mogło by przestać . U mnie do rana to też nie za wiele. Ziemia głęboko wyschnięta . Mogło by być trochę cieplej. ;:108
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2011, o 22:12

Post »

No, nareszcie... przestaniesz mi zazdrościć :wink: . Niech pada i podlewa Ci ogródek.
Ty masz psa o imieniu Perełka, a ja mam kota o tym imieniu.
Pozdrawiam Hala
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

U mnie Melcia też blachara,jak tylko kluczyki do samochodu M bierze to ona pierwsza przy drzwiach i strasznie zawiedziona jak jej się nie bierze.Tosia z kolei ma chorobe lokomocyjna,nie lubi jeżdzić.
W Sulejowie dostałam jakąś roślinę z wetkniętych nożem plastikowym,na którym było napisane szkarłat,ale ta roslina niewiel mi urosła,nie kwitła,nie mam pojęcia co to może byc.
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10

Post »

Tadziu jak ja Ci zazdroszczę tego deszczu u mnie rano delikatnie popadało ale zaraz nie było widać że cokolwiek padało :(
Wilec faktycznie piękny i jaki ma duży kwiat.
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Halinko , jaWam wszystkim zazdrościłem tak ,,pozytywnie'' tego deszczu :wink: Nadal mży , nie,iele , ale kropla do kropli i... beczka nazbiera się.
Miałem i koty , wszystkie pod samochodem padły. Więcej ni9e będzie. ;:185
Małgosiu , może to być właśnie szkarłatka. U mnie także prawie nie urosła. Ale w liście , za to w korzeń solidnie.
Iwonko , to chyba ,,miejscowy'' tylko był. Teraz to już ziemia głęboko przemokła. Maja działka w dolince , woda w czasie ulewy spływa i zostaje na działce , dalej nie popłynie. Zamiast podlewanie , będę miał czas na inne prace, pewnie chwasty zaczną rosnąć. Choć i teraz dość sporo ich było. Wyczułem deszcz i posiałem gorczycę , będzie rosła. ;:224 ;:224
Awatar użytkownika
promyk
200p
200p
Od: 18 kwie 2011, o 22:02

Post »

Witam, a czy w zwykłym ogrodniczym można kupić taką gorczycę bo tak się zastanawiam nad jej siewem...... A kiedy najwcześniej mogę wykopać mieczyki bo również i tam chciałabym posiać, chyba że można pomiędzy mieczyki ją wsiać?
Staraj się dojrzeć promyk światła tam, gdzie inni widzą tylko ciemności.
Pozdrowienia z Doliny Wieprza - Sylwia
Promyczkowy przed ogródek
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Sylwiu właśnie taką gorczycę siejemy, dawka 0,25 kg na ar. Zawsze więcej daję . O tej porze susza i słabo wschodzi.. Pomiędzy mieczyki absolutnie nie wsiewaj. Nowe cebule są w początkowej fazie wzrostu i to będzie dla nich konkurencja. Cebulki wykop na początku października. Będą w pełni wyrośnięte i dojrzałe, Nie obawiaj się przymrozków , bywa , że pozostawiony mieczyk przetrwa zimę.
Awatar użytkownika
MonaeS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2010, o 22:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tadziu u mnie też spokojnie pada.Może to nienormalne, ale jestem zachwycona deszczowo-pochmurną pogoda.Nasze rośliny nareszcie odżyją i ..... chwasty też.
Dziękuję za podpowiedz co do identyfikacji rośliny.
Marzenka79
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 22:54

Post »

Hej Tadziu :wit Wróciłam z pracy...Zdjęcia zrobiłam-zaraz wstawię.W środe szykuję się na działke-cały dzień na kolanach będę się modlić do moich roślinek...
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Aniu , ja także cieszę się jak dziecko ;:87 ;:87 Nareszcie deszcz. ;:oj I to dużo , pada już ponad dobę. Ziemia przemokła na 25 cm. Nieżle , ale jeszcze by się przydało. Chwasty rosły także podczas suszy. Choć nielicznie.
Marzenko , wstawiaj fotki , zaraz biegnę oglądać. Po południu była mała przerwa w deszczu , lekko kropiło , na 3 godziny zagrzebałem się . :wink:
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

No ja tez mam doniesienia ,ze pada pod Zamościem...odżyja Twoje roślinki a Ty dychniesz w końcu ;:108
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Pada całkiem przyzwoicie, przeszkadza w pracy , ale nie wszystko można mieć. Ochłodziło się , może już trochę za zimno.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”