Jak ogrzać wodę do podlewania ze studni głębinowej

Jak zbudować tanio i szybko ? Rozwiązania, praktyczne pomysły i wskazówki. ZRÓB TO SAM. Narzędzia, sprzęt do ogrodu.
ODPOWIEDZ
wojar20
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 20 lip 2007, o 13:27

Jak ogrzać wodę do podlewania ze studni głębinowej

Post »

Witam!
mam studnie głębinowa, która podaje wodę ale za zimną jak dla roślin, zwłaszcza jak przyjdzie czerwiec, lipiec to będzie spory szok termiczny dla roślin, jak w njtańszy i njalepszy sposób ogrzać tą wodę mniej więcej do temperatury otoczenia?

pozdrawiam
jarosz339
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 13 kwie 2008, o 20:02

Post »

bardzo prosto! wystarczy przelać wode do jakiegoś naczynia np:beczki, zeby troche postała :D i gotowe!!!
wojar20
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 20 lip 2007, o 13:27

Post »

ale chodiz o to,że pompa ma pewne ciśnienie, które moge wykorzystac do bezpośredniego nawadniania, a z beczki to tylko konewaka zostaje, no i beczka ma ile pojemmosci 80 litrów? samego trawnika bedzie 1500 m. kw
Awatar użytkownika
x_m-k
100p
100p
Od: 15 mar 2007, o 10:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja mam tak:
-zbiornik (wykorzystuje stary basen kąpielowy 3tyś. litrów-w marketach mniejsze dostaniesz za grosze)
-do zaworu spustowego (znajduje się w dolnej części basenu) podłączony króciec do węża
-do króćca podłączony wąż 1/2" z końcówką zrobioną z twardego węża 3/4" o długości 3m z ponawiercanymi otworkami
I woda się powoli sączy-spokojnie-jako że nie ma dużego ciśnienia nie wypłukuje tak ziemi.
Wojar20-nie spuszczałeś nigdy winka z butla lub paliwa z beczki :)

Obrazek

Na fotce brak węża bo jeszcze z niego nie korzystam-suszy wielkiej nie ma więc konewki używam.
jarosz339
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 13 kwie 2008, o 20:02

Post »

ODPOWIEDZ

Wróć do „NIEROŚLINNE tematy ogrodowe. Budowa domu. Wyposażenie ogrodu”