Zielona radość :)
- PiotrekP
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 wrz 2011, o 08:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Zielona radość :)
Wypuściłem oczywiście. Kot za nim poleciał . Polowała raczej na ryby niż na myszy.
- Lukrecja
- 1000p
- Od: 31 maja 2009, o 07:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Piotrze dziękuję serdecznie za rady! Już skopiowałam do notatnika aby nie zgubić tych wiadomości. A jeszcze pytanie, opryskać... i po jakim czasie mogę dosiać trawę? aha, jeszcze jedno wiem że trawy są różne, potrzebuję najbardziej wytrzymałą... znasz jakiś gatunek? jaki byś mógł polecić? Jeszcze raz dziękuję!!! ps. nawet te chwasty z przyzwyczajenia koszę regularnie co tydzień
- PiotrekP
Nikomu nie polecam mieszanek przez internet ponieważ ja muszę zobaczyć osobiście glebę. Wiadomo że na 90% działki nie ma takiej samej gleby. Przepraszam ale się tego nie podejmę
Co do oprysku, najpierw pozbądź się większości chwastów, zrób opryski w tym roku i na wiosnę ze dwa razy. Po tym dosiej trawę w miejsca gdzie jej brakuje.
Zastanawia mnie jedno , jedni mówią żeby nie pryskać na młodą trawę ... w tym roku zrobiłem u siebie oprysk (test) na świeżej trawie (miała miesiąc) , skutków ubocznych nie zauważyłem.
Co do oprysku, najpierw pozbądź się większości chwastów, zrób opryski w tym roku i na wiosnę ze dwa razy. Po tym dosiej trawę w miejsca gdzie jej brakuje.
Zastanawia mnie jedno , jedni mówią żeby nie pryskać na młodą trawę ... w tym roku zrobiłem u siebie oprysk (test) na świeżej trawie (miała miesiąc) , skutków ubocznych nie zauważyłem.
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Piotrze przyszłam z rewizytą.
Masz nieprzyzwoicie uporządkowany ogród. Mój m. czułby się z nim jak ryba w wodzie
A Twój trawnik Niejeden angielski chowa się przy nim.
Chyba zwróciłeś uwagę na mój. Do wymiany. Czeka mnie ciężka praca, bo muszę się pozbyć pewnej trawy, która prawdopodobnie była w mieszance, którą kupiłam. Nawet randap ma z nia problem. Muszę chyba wszystko ręcznie wybierać.
A towarzystwo kuny niezbyt dobre jest.
Pilnuj, żeby nie dostała się na strych do Ciebie. Potrafi wyrządzić bardzo dużo szkód
Masz nieprzyzwoicie uporządkowany ogród. Mój m. czułby się z nim jak ryba w wodzie
A Twój trawnik Niejeden angielski chowa się przy nim.
Chyba zwróciłeś uwagę na mój. Do wymiany. Czeka mnie ciężka praca, bo muszę się pozbyć pewnej trawy, która prawdopodobnie była w mieszance, którą kupiłam. Nawet randap ma z nia problem. Muszę chyba wszystko ręcznie wybierać.
A towarzystwo kuny niezbyt dobre jest.
Pilnuj, żeby nie dostała się na strych do Ciebie. Potrafi wyrządzić bardzo dużo szkód
- PiotrekP
Kuna nawet nie da rady wejść na strych. Jest tak szczelny że nie przebije się . Chyba że sobie wygryzie dziurę w dachu
Jesiennie :
Te temp. po 30*C już mnie wpieniają, deszczu jak nie było tak nie ma. Gleba jest tak zbita że wideł nie można nawet wbić
Jesiennie :
Te temp. po 30*C już mnie wpieniają, deszczu jak nie było tak nie ma. Gleba jest tak zbita że wideł nie można nawet wbić
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Piotrek, dopiero 2 dni cieplej, a Ty już narzekasz?
Ja dzisiaj była szczęśliwa.
I przyjrzałam się bliżej Twojemu zwierzakowi. To chyba była jednak łasica.
To z kolei bardzo pożyteczne stworzenie. Poluje na myszy.
Ja dzisiaj była szczęśliwa.
I przyjrzałam się bliżej Twojemu zwierzakowi. To chyba była jednak łasica.
To z kolei bardzo pożyteczne stworzenie. Poluje na myszy.
Piękny ogród , a oczko extra
Jak nazywa się ta kwitnąca jesienna roślinka, bo chyba nie znam
Jak nazywa się ta kwitnąca jesienna roślinka, bo chyba nie znam
Pozdrawiam Ana21
http://poomoc.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
klikaj codziennie w akcje charytatywne - to tylko chwila
http://poomoc.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
klikaj codziennie w akcje charytatywne - to tylko chwila
Piotrze - jak nic Twoim gościem była kuna, albo domowa, albo leśna, ale chyba raczej ta pierwsza. W oczku może szukać żab. Bardzo miłe zwierzątko i ogólnie pożyteczne. Tylko może zaszyć się gdzieś na strychu i hałasować.
- Piotr=)
- Od: 24 maja 2008, o 17:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Super u ciebie jest w ogrodzie i ten jesienny akcencik
Spis tematów
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
- PiotrekP
Dziękuje Wam wszystkim kuna/łasica czy co to tam było zwiało. Mam nadzieję że nie wróci.
ROslina na zdjeciu to wrzos na którym eksperymentuję. Został posadzony na glinie i świetnie sobie radzi
Moje kolejne NN :
ROslina na zdjeciu to wrzos na którym eksperymentuję. Został posadzony na glinie i świetnie sobie radzi
Moje kolejne NN :
- Lukrecja
- 1000p
- Od: 31 maja 2009, o 07:38
NN aż kusi aby dla takich pięknot założyć oczko... ech