Moje ogródki - Gucia.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 27 wrz 2007, o 18:27
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Eluś, dziękuję :lol: właśnie dzisiaj zdecydowałam, że będę go nadal wydłużała.....po trochu i w lewo i w prawo :D
Od rana wyrywałam chwasty i układałam korzenie, które trochę utrudniają wejście psom. Jutro rozrzucę trociny i znowu zacznę kombinować, co i jak mam sadzić :?:
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 wrz 2007, o 19:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No wreszcie się doczekałam kwiatków z P-O :lol: super to wygląda i wcale nie jest to las :? Nawet wypatrzyłam tam takie kwiatki ,których ja nie mam :roll: :wink:
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Bożenko, to bardzo się cieszę :lol:

A teraz "chyba żylistek" tak wygląda.......i co myślisz?....to on :?:
I jeszcze pochwalę się moją ismeną......pięknie mi wyrosła :roll:......jest to moja pierwsza w życiu hodowla kwiatka cebulowego w doniczce

Żeby było już tylko biało, to właśnie zakwitł bobrek trójlistny....też ciekawa roślinka

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Moje wątki
Awatar użytkownika
k-c
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 wrz 2007, o 15:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

ale pięknie tu u Ciebie - Twój P_O jest piękny (choć to słowov chyba wyraża za mało :) ) szkoda żewokół mnie nie ma takich pięknych P_O - ów... tyle kwiatów zieleni... tak zadbane
pozdrawiam, Karol
moje wątki
Awatar użytkownika
jolciajci
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 26 lut 2007, o 13:00

Post »

gucia pisze:Dziewczyny Kochane, bardzo, bardzo dziękuję :lol:

Dzisiaj nie będzie już ani Rh ani różaneczników...tylko mój ukochany, przychodnikowy "parko-ogród", czyli P_O.
Straszny z niego długas, więc po raz pierwszy zrobiłam zdjęcia z oddali....z jago lewej i prawej strony

] Obrazek
Bożenko a co to za roślinka ta niebieska po prawej stronie :shock:
Jestem jaka jestem - pozdrawiam serdecznie Jola
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bożenko -to na pewno jest żylistek -ja też mam takiego tylko ,że mój ma dopiero pąki :?
Ismena śliczna -ja swoje dopiero niedawno posadziłam :?
a ten bobrek :shock: ,ale u mnie odpada bo to wodna roślinka :(
jolciajci -ja też Bożena to mogę Ci odpowiedzieć za moją imieniczkę ta roślinka o ,którą pytasz to jest floks kanadyjski :lol: :wink:
Awatar użytkownika
markussch01
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lis 2007, o 22:40

Post »

Nigdy nie moge wyjsc z podziwu jak pieknie urzadzilas ogrod...........pewnie taki zadziwiony będę jeszcze dlugo chodzil :D :D :D

Czy to kwitnie Jan Pawel ll

Pozdrawiam Markus
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Już kiedyś mówiłam, że ten P_O powinnaś dostać nagrodę. I wcale nie jest taki bezbarwny - stale coś jak widzę kwitnie. I zakwitła już ismenka :shock: :P - jak się cieszę. ;:87
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

Guciu, twoje dokonania powaliły mnie na kolana i długo będę w tej pozycji jeszcze siedziała. Oboje z mężem wykonaliście niesamowitą pracę i Wasze pomysły na zagospodarowanie przestrzeni wokół Was są... no słow po prostu brakuje. Musze jeszcze raz wszystko na spokojnie obejrzeć, i podnieść szczękę z podłogi, bo mi opadła :)
Mam nadzieję, ze kiedys dostąpię zaszczytu i poznam adres na Liściastej, gdzie będę mogła zobaczyć chociaz Twój ogród "za ulicą".
Serdecznie pozdrawiam. Ewa, tez z Łodzi :)
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

Guciu jak pięknie u Ciebie i wkoło Ciebie :D :D :D :D
Nie mogę sie napatrzeć....ilekroć wejde do wątku już bym chciała byc na Liściastej...
ale będę ,obiecuje sobie ,że bedę może z Ewa się umówimy na wspólny wypad na Radogoszcz :D :D :D
Jestem zszokowana ,że żylistek już kwitnie w najlepsze u Ciebie,moje dwie odmiany obsypane pąkami ale jeszcze daleko im do rozkwitu.
Guciu pozdrawiam Cię. :D
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Joluś, Bożenko, dzięki za podpowiedź.....ja jak zwykle zapomniałam :cry: , tyle tych bylin, że trudno mi zapamiętać, ale do jesieni na pewno się podszkolę :lol:
Grażynko, dzięki, a za ismenkę, to właśnie Tobie należy się nagroda i całuski......gdyby nie Twoja pomoc, to chyba nie zdecydowałabym się na ten "eksperyment". Mieczyki po moczeniu w mleku z czosnkiem, też super rosną i mam nadzieję, że zakwitną :D
Markusie, dzięki, jak mi miło :lol: :lol: :lol: Ten powojnik to 'Omoshiro', w tej chwili kwitną jeszcze tylko 'Multi Blue' i ' Nelly Moser'
Ewuniu, dziękuję i serdecznie zapraszam na kawkę.....zerknij w PW .
Karuś, mam nadzieję, że tym razem doczekam się na Ciebie :lol: Dzwoń w każdej chwili, wyjeżdżam dopiero 8 czerwca.
A propos żylistka, to ten drugi w P_O też jeszcze nie kwitnie, widocznie stanowisko pod murem/ strona południowa/ wyjątkowo mu służy....niestety jak podrośnie będę musiała go przesadzić.

Dzisiaj trochę powojnikowo i mój ulubiony Rh 'Hachmann's Charmont', króry zaczyna rozwijać kwiaty

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Moje wątki
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Powojniki śliczne -ten pierwszy najbardziej mi się podoba :lol: a rododendron :shock: też chcę takiego :( i kolekcję powojników też muszę sobie powiększyć :roll: :?
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Bożenko, ' Omoshiro' na bank Ci przywiozę, Rh też wpiszę na listę dla M, mam nadzieję , że się uda szybko go zdobyć :lol:
Moje wątki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”