Nasiona pomidorów od kozuli - cz. 2
- Rusalka
- 1000p
- Od: 10 sty 2011, o 14:24
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Nasiona pomidorów od kozuli - cz. 2
Dziwie się wam że macie jakieś "rozszczepienia" Albenga x Kosovo
Moje są takie same jak w zeszłym roku..
i są mega smaczne..
nawet wczoraj mi m przyniosł pomidory z działki i gołym okiem wiedziałam że "ten" to Albenga x Kosowo.. czyli duży, nie okragły ale i nie beff.. coś na kształt bawolego serca w górnej części zebrowaty..
w smaku bardzo smaczny..
Graniu..
nie dam głowy sobie ściąć ale z wczorajszych mi m przysniosł pewnie i 178 -moj pewniak czeka jeszcze az lepiej "dojdzie"
Ale ten co mi wyglądał na 178 był baaaardzo smaczny!!
Komory równe, ziarenek sporo, miąż bardzo słodki, rozpływał się w ustach!! Piętki nie posiadał..
opisze dokładniej mojego pewniaka..bo ten to tylko domysł po kształcie -kształt owalny.
ale jeśli 178 to ten co dziś jadłam.. to 178 jest nr 1!!
był po prostu niebiański
zdeklasował ten pomidor mojego kochanego kalmana..
Moje są takie same jak w zeszłym roku..
i są mega smaczne..
nawet wczoraj mi m przyniosł pomidory z działki i gołym okiem wiedziałam że "ten" to Albenga x Kosowo.. czyli duży, nie okragły ale i nie beff.. coś na kształt bawolego serca w górnej części zebrowaty..
w smaku bardzo smaczny..
Graniu..
nie dam głowy sobie ściąć ale z wczorajszych mi m przysniosł pewnie i 178 -moj pewniak czeka jeszcze az lepiej "dojdzie"
Ale ten co mi wyglądał na 178 był baaaardzo smaczny!!
Komory równe, ziarenek sporo, miąż bardzo słodki, rozpływał się w ustach!! Piętki nie posiadał..
opisze dokładniej mojego pewniaka..bo ten to tylko domysł po kształcie -kształt owalny.
ale jeśli 178 to ten co dziś jadłam.. to 178 jest nr 1!!
był po prostu niebiański
zdeklasował ten pomidor mojego kochanego kalmana..
Coś dziwnie piszę? Tak Ci się zdaje?
To mój T9 i pod jego władzą pozostaję ;-)
To mój T9 i pod jego władzą pozostaję ;-)
- NITKA
- 1000p
- Od: 29 sie 2010, o 11:30
Dziewczyny, to zbierajcie nasionka proszę, bo ja się w tym roku nie załapałam, a jeśli Ania twierdzi, że On smaczniejszy od Kalmana, to znaczy, że 'wart grzechu' jest..
pozdrawiam, Anita
- jokaer
- -Moderator Forum-.
- Od: 14 lut 2008, o 08:21
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Lokalizacja: Pogórze Ciężkowickie 385 m npm; na granicy Małopolski z Podkarpaciem
Nitka zerknij na poprzednią stronę.
Pozdrawiam- Jola Spis treści w uprawie warzyw
----------------------------------------------------
Sprzedam/Kupię/Wymienię Moje krzyżówki Na pohybel zimie
- NITKA
- 1000p
Mam dwa krzaki, jeden rośnie w gruncie, drugi w tunelu. Zdjęcie z poprzedniej strony dotyczy tego drugiego. Jak wrócę z pracy, to przyjrzę się im dokładnie i dam znać.jokaer pisze:Wstawiam zdjęcia krzyżówki Albenga x Copia 141 F2
Okazało się, że jak dziś zrobiłam przegląd to jest 5 różnych pomidorów, przy czym te sakiewkowate są również i duże, ale te mniejsze dojrzały.
I znalazłam też jeszcze dwa krzaki, jeden będzie chyba zdecydowanie czerwony, a drugi zapowiada się na żółty.
Ten z numerem 3 - malinowy jest pyszny. W sumie wszystkie są bardzo smaczne.
Do Nitki- czy masz więcej , czy tylko jeden krzak tej albengi x copia ?
pozdrawiam, Anita
- NITKA
- 1000p
jokaer, więc tak..
Jak napisałam wyżej mam dwa krzaki i wszystko wskazuje na to, że są jednakowe. Popędziłam jeszcze do sąsiada, który dostał ode mnie sadzonki i tam owoce są identyczne, czyli wniosek taki, że u mnie wszystkie są jednakowe. ( cud jakiś, czy co..? - wszak to pokolenie F2.. )
Owoce są duże i bardzo duże, czerwone i pyszne. Niestety w gruncie pękają, ale w tunelu rosną bezproblemowo..
Jak napisałam wyżej mam dwa krzaki i wszystko wskazuje na to, że są jednakowe. Popędziłam jeszcze do sąsiada, który dostał ode mnie sadzonki i tam owoce są identyczne, czyli wniosek taki, że u mnie wszystkie są jednakowe. ( cud jakiś, czy co..? - wszak to pokolenie F2.. )
Owoce są duże i bardzo duże, czerwone i pyszne. Niestety w gruncie pękają, ale w tunelu rosną bezproblemowo..
pozdrawiam, Anita
- Krystyna551
- 200p
- Od: 6 lip 2011, o 10:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Orange stravbery x persimon. 48 dkg! Jeszcze go nie próbowałam, jest taki piękny...U mnie rośnie w gruncie, krzak po ogłowieniu 180 cm. Na krzaku 11 owoców.
pozdrawiam:)
Krystyna
Krystyna
- jode22
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 lut 2011, o 14:07
Krystyna 551 zbieraj z niego nasiona. Ja z akcji miałam te nasiona. Mam 3 krzaki i żaden nie jest taki jak być powinien. Dwa to czerwone zebry, ale krzaki małe, rachityczne a i owocki też mizeroty . Jeden krzak ładny, duży, zdrowy, ale owoce czerwone . Nastawilam się na niego, a tu klapa. Daj je koniecznie na akcję, a może prywatnie mogłabym wyprosić .Sama mam z żółtych Arkansas Marvel i Yellow Brandywine i oczywiście nasiona zbieram. Zwłaszcza smakuje mi Yellow Brandywine i nie jest kłopotliwy , chociaż mógłby lepiej wiązać.
Pozdrowienia, Jola
Pozdrowienia, Jola
- darbo
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 mar 2011, o 13:33
No, z tym nazewnictwem to trafiają nam się pały. Sam popełniam takie gafy.
Kozulowy 36 nareszcie ruszył z owocami. Zaczynają nabierać sporej masy, bo dotychczas to były śliwki.
Kozulowy 36 nareszcie ruszył z owocami. Zaczynają nabierać sporej masy, bo dotychczas to były śliwki.
Pozdrawiam
Dariusz
Dariusz
U mnie 36 też dziwnie rośnie. Dolne piętra to śliweczki. Wyższe już większe, ale nie to, co na fotach Ani.
Mam pytanko o 178. Rosną 2 krzaczki. Sięgają do kolan i wyższe, już nie będą. Owoców bardzo mało. Jak jest z nim u Was ?
Mam pytanko o 178. Rosną 2 krzaczki. Sięgają do kolan i wyższe, już nie będą. Owoców bardzo mało. Jak jest z nim u Was ?
- jokaer
- -Moderator Forum-.
- Od: 14 lut 2008, o 08:21
- Lokalizacja: Pogórze Ciężkowickie 385 m npm; na granicy Małopolski z Podkarpaciem
do Nitki
to warto dalej selekcjonować te pomidory.
to warto dalej selekcjonować te pomidory.
Pozdrawiam- Jola Spis treści w uprawie warzyw
Winterek moje 178 są trochę wyższe ,bo później odrosły im jeszcze czubki po przekarmieniu. Jest to pomidor niski, samokończący.Pamiętam, że miałam go chęć wyrwać bo krzaczek wyglądał gorzej niż Opałka, mizerota. Pomidorów mało, pewnie z powodu moich błędów ale pychota. Moze Kozula podpowie jak prowadzić taką sierotkę.
-
- 1000p
- Od: 24 sie 2009, o 11:06
Grania a te koktajlowe dwukolorowe to? Bardzo ciekawie wyglądają
pozdrawiam zielono zakęconych Marzena:)
Spełnione marzenie Marzenki
Spełnione marzenie Marzenki