Koty kontra rośliny

Pytania ze zdjęciami roślin, oceny ich stanu, wyglądu i chorób.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Lorrie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2009, o 13:45
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Jak pozbyć się kotów ?

Post »

Jaka to miła wiadomość dla mnie .... ;:138 mam nadzieję, że kot ten znajdzie swoje ścieżki gdzieś na polach i w lasach, gdzie ciągle chadzają moje kociambry :-)
behemot
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 1 sie 2012, o 10:04

Post »

spróbuj namówić sąsiadkę na kastrację gwiazdora, u kotów jak u ludzi, hormony szaleją, to i one szaleją, jak zagrozisz kobiecie, że obciążysz ją kosztem zniszczonych roślin, to powinna iść na ustępstwa, ale najpierw spróbuj może polubownie wytłumacz jej, że jej futrzak niszczy ci ogród
Awatar użytkownika
Lorrie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Futrzak już wykastrowany :-) ale na razie chyba hormony mu nie odpuszczają bo nadal szaleje, jak widziałam nie tylko u mnie ...
behemot
10p - Początkujący
10p - Początkujący

Post »

aaa.... to cierpliwości, przejdzie mu.
Awatar użytkownika
Lorrie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Chyba nie znam na tyle kociej natury, bo zastanawiam się co to znaczy jak owy bezczelny futrzak widząc mnie na leżaku i bezczelni kładzie się kilka metrów dalej robiąc sobie siestę! On ogólnie wypoczywa na mojej działce to tu, to tam ... czy moja działka to już jego teren ??? !!!
behemot
10p - Początkujący
10p - Początkujący

Post »

nie wiem, czy Cię to ucieszy, ale najwyraźniej w świecie tak, a na dodatek uznał, że należysz do jego stada i ma do Ciebie zaufanie :wink: i w zasadzie masz dwa możliwe scenariusze:. albo Twoje koty się wkurzą i przegonią intruza, albo intruz dogada się z twoimi kotami, ale będzie przeganiał wszystkie inne okoliczne futrzaki ze swojego terenu. Ja w taki sposób zostałam adoptowana przez kotkę sąsiadki, permanentnie próbuje nakarmić mnie myszami. nie mogę jej tylko do domu wpuszczać, bo leje mojego kocura , a jest od niego trzy razy mniejsza.
Awatar użytkownika
Lorrie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Nawet ma do mnie zaufanie jak go wyraźnie wyganiam z mojej działki ??? Nawet ma zauwanie do moich psów i kotów, które go ciąge ścigają ???
behemot
10p - Początkujący
10p - Początkujący

Post »

najwyraźniej w świecie Ciebie sobie wybrał. poza tym one wiedzą, nie wiem skąd, ale wiedzą kto chce im zrobić faktycznie krzywdę, a kto nie. to samo dotyczy innych zwierząt. on bardzo dobrze wie, że twoje futrzaki chcą go tylko przegonić, a nie ukatrupić, więc będzie wracał dopóki nie ustalą sobie, gdzie jest czyj teren, jeśli faktycznie chcesz się go pozbyć, to pociesz się, że macie przewagę liczebną :wink: A powiedz mi gdzie karmisz swoje zwierzaki? w domu czy na zewnątrz? bo może on jest głodny po prostu i ciągnie do michy?
Awatar użytkownika
Lorrie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Moje karmię w domu, mają swoje miski w kuchni, na podłodze. Totalna pasja mnie poniosła jak tego Bezczela zobaczyłam u siebie w kuchni na stole !!! Pewnie żarcia szukał !!!
Awatar użytkownika
tralaluszy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sty 2010, o 18:46

Post »

Przed chwilą zostałam obdarzona przez moje podbalkonowe koty dowodem wdzięczności za poczęstunek. Któryś mi podrzucił upolowaną sikorkę..
A oto podejrzani
Obrazek
Pozdrawiam - BabajAGA
Awatar użytkownika
Lorrie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ale słodka banda grubych, kto je tak wykarmił..??
Awatar użytkownika
tralaluszy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sty 2010, o 18:46

Post »

A taki starszy pan je pasie, ale nie gardzą i innymi "stołami". Czarny to Tuptuś, ten skośnooki to Wiewiór, a to chude zabiedzone to Zezol, jeszcze się nie upasł i nie oswoił, ale już przestał się panicznie bać. Tuptuś to taki piastun, zbiera kocie bidy, pokazuje gdzie dają jeść i potrafi jeszcze swoją porcję odstąpić :)
Pozdrawiam - BabajAGA
Awatar użytkownika
Lorrie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Właśnie ten Tuptuś wzbudził we mnie wyciek słodkiej śliny. Ten szary grubasek też. Ale bym je wytarmosiła, wyściskała i wycałowała. One biedne nie mają właściciela, oprócz tego, że są karmione..? A zima..?
ODPOWIEDZ

Wróć do „CHOROBY i SZKODNIKI. Diagnostyka roślin ogrodowych - FOTO”