Pomidorowo ogórkowy szał "podfoliowy"cz.1
- kanclerz
- 500p
- Od: 15 lip 2012, o 13:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Pomidorowo ogórkowy szał "podfoliowy"
a ja w tym roku miałem brutusy z aallegro i były najmniejsze ze wszystkich,mysle że wysłali mi jakiś badziew bo przecież powinny byc duże 

Ano powinny. Ponoć do 2 kg. Nie miałem, ale słyszałem, że szkoda na nie miejsca. I tego się trzymam.
- kanclerz
- 500p
faktycznie mało plenne (jak wogle miałem te brutusy)
Winterek czy Ty już w tym roku jadłeś Mexico? Mój strasznie późny, niektóre z odmian siane również 26 lutego już prawie pozjadane a ten ma owoce jeszcze zielone, duże. Dwa pomidorasy oberwały mi się z gałązką ale dojdą w pudełku z jabłkami.Za dużo owoców to on nie ma a jak u Was? Brutusy (nasiona) kupiłam w Tesco ,ogromniaste ale nie poleżą bo miękną.
- jokaer
- -Moderator Forum-.
- Od: 14 lut 2008, o 08:21
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Lokalizacja: Pogórze Ciężkowickie 385 m npm; na granicy Małopolski z Podkarpaciem
Pozdrawiam- Jola Spis treści w uprawie warzyw
----------------------------------------------------
Sprzedam/Kupię/Wymienię Moje krzyżówki Na pohybel zimie
----------------------------------------------------
Sprzedam/Kupię/Wymienię Moje krzyżówki Na pohybel zimie
- zuzia55
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 kwie 2008, o 21:26
Też mam Brutusy i nie narzekam,są dosyć duże , w granicach 600-700g,nie chorują i wagowo na pewno dorównują plonem innym odmianom,ilościowo raczej nie.. 

- kanclerz
- 500p
to w takim razie ktoś mi wcisnął jakis szajs na alegro 

Nie, nie mam nawet nasion tej odmiany. Nigdy u mnie nie rosła. Gdybym miał z pewnego żródła, zaproponowalbym nasiona Darkowi.GRANIA pisze:Winterek czy Ty już w tym roku jadłeś Mexico?
Jest za to na liście moich chciejstw na przyszłość. Warunek : chcę mieć prawidłową odmianę.
Wiem, że to niezły pomidor. Polecala go osoba, u której rosło już kilkaset odmian. I jest to osoba, w mojej ocenie, wiarygodna.
- Krystyna551
- 200p
- Od: 6 lip 2011, o 10:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

To mój Brurus, rośnie w gruncie, mam cztery krzaki, nie wiąze rewelacyjnie, ale ma tak duże owoce, że warto go mieć. Nasiona mam z ogrodniczego.
pozdrawiam:)
Krystyna
Krystyna
- grosik
- 200p
- Od: 30 sty 2012, o 16:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja też uważam, że Brutusa warto mieć - pierwszy mój własny pomidor, w którym się rozsmakowałam.
Pozdrawiam ciepło, Gosia ;)
Nasze rodzinne eskapady i nie tylko
Nasze rodzinne eskapady i nie tylko
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 mar 2010, o 00:10
Miałem odmianę 'Mexico' w ubiegłym roku, miał duże i bardzo smaczne owoce.
Jak znajdę fotki to wrzucę, ogólnie mogę go polecić choć bardzo plenny nie jest.
Jak znajdę fotki to wrzucę, ogólnie mogę go polecić choć bardzo plenny nie jest.
Pozdrawiam
Jerry
Jerry
Jerry , ja mam właśnie od Ciebie odmianę Mexico i z tego co pamiętam to osobiście pakowałeś do dilerek i podpisywałeś czyli nasionka nie były przekładane itd. więc pomyłki być nie może. No ta plenność
W ty roku nie sadziłeś? No to czekamy na fotkę.

Ja miałam ten, który wyróżniłam w Twoim poście w tym roku. Są g...o warte. Najgorsze jakie miałam. Już są wyrwane.darbo pisze:Skoro jesteście że tak powiem na fali. To wypowiedzcie się na temat następujących odmian:
Delicjous
Wymienione pomidory chciałbym wprowadzić w przyszłym roku.
Smakowi jako tako nie mam nic specjalnie do zarzucenia. Przeciętne, nie olbrzymie

- kanclerz
- 500p
nie wiem co jest grane ,ale u mnie w tunelu pomidory oszalały kwiatków multum zawiązują się niesamowicie lepiej niz na początku sezonu ,uprawiam pomidory dopiero drugi rok ,czy t jest normalne?? 

Ja w zasadzie już nie pozwalam kwitnąć, co z tego byłby za pożytek. Ale fakt że teraz owoce które rosną pod samym sufitem osiągają większe rozmiary niż te na pierwszych gronach.kanclerz pisze:nie wiem co jest grane ,ale u mnie w tunelu pomidory oszalały kwiatków multum zawiązują się niesamowicie lepiej niz na początku sezonu ,uprawiam pomidory dopiero drugi rok ,czy t jest normalne??