Ogródek Robaczka cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 3

Post »

Cześć Kasiu. :wit
Zgubiłaś mi się po forumowym odwyku, ale już Cię znalazłam. :D
Najbardziej podoba mi się parasolka z powojnikiem, za rok to będzie kwiatowa parasolka, nie będzie żadnych prześwitów.
Miłego dnia, lecę doczytać zaległości.
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Kasiu musiałam trochę nadrobić i przyznam, że zajęło mi to trochę czasu, bo żal było opuścić stronkę wypełnioną zdjęciami tarasu.
Na kolejnej zatrzymały mnie róże, a gdy zobaczyłam hortensje ;:oj to wsiąkłam na dobre...zachwycający masz ogród ;:226
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kasiu, niesamowicie rozszalały się twoje roślinki, od początku sezonu urosły co najmniej dwukrotnie ;:oj
Zadowolona jesteś Heidi..?
Awatar użytkownika
edi13
1000p
1000p
Od: 14 maja 2007, o 13:21

Post »

Kasia biała pełna róża co powtarza kwitnienie , za za duża jaką mi doradzisz ???
Pozdrawiam Serdecznie i zapraszam do mnie
Edyta
No to jestem ogrodnikiem
Awatar użytkownika
konwalia12
1000p
1000p
Od: 24 lut 2012, o 19:59

Post »

Kasiu, właśnie miałam się Ciebie pytać o Casanovę, ale mnie wyprzedziłaś ;:170 Postaram się ją lepiej przycinać, może wtedy poskutkuje.
A jak z Twoją Heidi? Nadal choruje? Bo u mnie teraz najbardziej i nie wiem co robić. Stosujesz na nią jakiś środek? ;:131
Ogród w lasku
Krótki filmik o moim ogrodzie
Jeśli umiecie patrzeć, zobaczycie, że cały świat jest ogrodem. Anusia
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witajcie!
Bardzo dziękuję wszystkim za odwiedziny i przepraszam za zaległości w Waszych ogrodach ;:131
Dzień coraz krótszy, a po pracy mnóstwo do roboty w ogrodzie, nie wyrabiam z czasem na Forum :oops:

Ewuniu-Rozanko, miło mi, że do mnie zajrzałaś ;:138 Dziękuję za serdeczności, jesteś kochana ;:196
Justynko, dziękuję za odwiedziny i miłe słowa, cieszę się, że wpadłaś na spacer do mojego ogródka ;:173
Małgosiu, chyba pytasz o Heidi Klum?Kolor faktycznie jest amarantowo-fioletowy, piękny kwiat i upojny zapach ;:170 Zdjęcia nie oddają jej uroku, choć regularnie robię jej sesje foto, jak przystało na modelkę :uszy
Aguś :wit Dziękuję za wszystkie miłe słowa pod adresem ogrodu!W nowym sezonie będą kolejne zmiany, to pewne...ale w sumie to najfajniejsze w naszej pasji, prawda? Nigdy nie można się nudzić w ogrodzie ;-))
Małgosiu, witaj! Cieszę się, że wpadłaś w odwiedziny :D Ten powojnik to Ernest Markham, jeśli wierzyć metce, w bo w tym roku 90 % się nie zgadza ;-)) Ale ten wygląda tak jak powinien, choć kwitnienie ma teraz pierwsze od wiosny, a teoretycznie szczyt formy miał mieć w czerwcu...
Dorotko, budleja 'Blue Chip' kwitnie cały czas od czerwca! To uroczy krzew, niewysoki choć rozłożysty. Mam go pierwszy sezon więc jeszcze nie wiem jak będzie zimował..W marketach można czasem upolować jakieś cudeńka, choć rzadko kupuję tam róże..raczej wracam do pewnym źródeł ;-))
Asieńko, ja też się bardzo cieszę na nasz wyjazd choć żałuję, że trio nie będzie w komplecie :-((
Ewa Gajowa, Artemis szczerze polecam, ja też kupię następne ;-))
Majeczko, rabata powstaje na prawo os altany patrząc przodem do niej ;-)) heheh, skomplikowany ten układ moich rabat, sama czasami się gubię.. ;-))
Marzenko, określenie "mini budleja jak maxi lawenda" idealnie oddaje charakter tego krzaczka! Świetnie to ujęłaś! Bardzo dziękuję za miłe słowa, Twój taras też dojrzeje, najpierw musisz ogarnąć całość, potem 'dopieścisz' detale ;-))
Martuś, dziękuję ;:196
April, byłoby super Cię poznać, jakbyś się wybierała to daj znać na PW - Forum zabieram ze sobą ;-))
Gosiu, jesteś kochana, bardzo dziękuję za takie określenie ogrodu... ;:131 Ogród romantyczny to moje marzenie... ;:170
Jule, dzięki! Choć do tego celu daleko, a mi brakuje wiedzy i konsekwencji...zmierzam do niego krętymi ścieżkami .. ;-))
Ewelinko, dziękuję za odwiedziny i miłe słowa! ta hortensja, o którą pytasz, to Vanilla Fraise - na wiosnę cięłam dość nisko (ok. 30 cm nad ziemią) a zasilałam nawozem - hydrocomplex, który daję pod wszystkie rośliny wiosną.
Agness, tak mów do mnie jeszcze.. ;:170 Takich słów nigdy dość, od nich rosną skrzydła, dziękuję!
Iza, bardzo dziękuję! To dla mnie cenny komplement ;:180 Wzdycham do angielskich wzorowych ogrodów i tworzę namiastkę tego u siebie, miło mi, że widać efekty!
Beatko, jak fajnie, że już jesteś! Tęskniłam ;:196
Iwonko, dziękuję za to, że spacer się przedłużył i przysiadłaś chwilkę na tarasie.. ;-)) Zapraszam ponownie!
Lulka, faktycznie jak patrzę na foty ubiegłoroczne, o teraz jest BUSZ ;-)) Heidi fajna, zakwitła jako pierwsza, jeszcze w maju i teraz powtarza..jednak w tzw. międzyczasie złapała przędziorka więc pełni szczęścia nie ma ;-))
Edytko, tak na szybko, przegląd ogródka i wybrałabym...Alabaster, Grasten, Względnie Grand Mogul - ma kremowy środek..Znajdziesz u mnie fotki wszystkich, wrzuć hasło w wyszukiwarkę wątku ;-))
Konwalio, witaj!Heidi wyleczona, stosowałam Magus bo miała przędziorka. A co dolega Twojej?

No to jeszcze kilka fotek na dobranoc....

Sour Emmanuelle
Obrazek

Rosarium Uetersen
Obrazek

Obrazek

Haendel
Obrazek
Obrazek

Creme Caramel
Obrazek

Geisha
Obrazek

Senteur Royale
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pastella
Obrazek

Ma Normandie/Graffin Bettina
Obrazek

Charles - róża o tysiącu twarzy 8-)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Santana
Obrazek

Gartentraume
Obrazek

Nostalgie
Obrazek

Chopin
Obrazek

Astrid Graffin
Obrazek

i tradycyjnie..takie tam;-)

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Różyczki i "takie tam" ;:167 . A czy ja już się chwaliłam, że mam Kosmos? :D
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Asiu, czytałam że pojechałaś po Kosmos, ale wzięłaś mu coś do towarzystwa :lol:
*moje wątki*
Awatar użytkownika
konwalia12
1000p
1000p
Od: 24 lut 2012, o 19:59

Post »

robaczek_Poznan pisze: Konwalio, witaj!Heidi wyleczona, stosowałam Magus bo miała przędziorka. A co dolega Twojej?
Chyba to samo co Twojej, o ile to jest przędziorek ;:24 Sama zobacz: http://imageshack.us/photo/my-images/96/1005391d.jpg/
Ogród w lasku
Krótki filmik o moim ogrodzie
Jeśli umiecie patrzeć, zobaczycie, że cały świat jest ogrodem. Anusia
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15

Post »

Dzień dobry. ;:3
Na ostatnim zdjęciu to cyklamen? Piękny. Zresztą wszystko u Ciebie jest piękne, nie wiem, jak to określić, ale jak oglądam Twoje zdjęcia, to mam wrażenie, że wszystko co na nich uwiecznione się uśmiecha. Jak się kiedyś doczekam takiej lawendy, jak Twoja to będę dumna. Którego dnia się wybieracie na wystawę?
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Konwalio, moja nie miała aż tak pozoltych liści, zeby zobaczyć czy to przędziorek musialabys obejrzeć liście na spodniej stronie, jeżeli jest drobny biały "proszek" i niemal niewidoczne białe pajączki to diagnoza potwierdzona. Popryskaj Magusem i grzybobojczym tez, wyglada na porażoną grzybem. Drażnią mnie u niej te matowe, brzydkie liście - widać, ze są podatne na choroby :?
beata68 pisze:(...) nie wiem, jak to określić, ale jak oglądam Twoje zdjęcia, to mam wrażenie, że wszystko co na nich uwiecznione się uśmiecha. (...)
Beatko, pięknie to określiłaś! ;:180 ja tez mam wrażenie, ze roslinki się do mnie uśmiechają, cieszę się, jeśli to widać na zdjeciach :lol: Ten fiolek to cyklamen, wsadzam je do gruntu w maju i rosną aż do zimy, one nie są jednak z tych zimujących..cyklameny neapolitańskie/bluszczolistne (zimujące)też mam, ale słabo rosną.. ;:218 Lawenda rosnie u mnie na potęgę, co bardzo mnie cieszy, bo wprost ją uwielbiam i sadzę gdzie się tylko da :D
Do Warszawy jedziemy w sobotę rano i zostajemy do niedzieli, wiec gdybyś sie wybierała na dłuższą chwile (czytałam ze piorunem, w sobotę rano będziesz) to daj znać na pw, umówimy się ;:196 byłoby super Cię poznać ;:138
*moje wątki*
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Kasiu, fantastycznie wygląda parasolka obrośnięta powojnikiem. Moje zdechlaki, zaniedbane przez urlop bardzo kiepskie. Ten rok dla powojników uważam za stracony :(
Musze wymieć moja lawendę na inną odmianę, niższą, bo ta moja niesamowicie wylega.
U ciebie pięknie komponuje się z wszystkimi roślinami ;:63
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Daję sobie na taras 2 lata. Wiem, zę to długo, ale fundusze to coś trasznego.
Twoja Astrid Graffin po prostu świetna, taki dostojny kolor i te krople wody. No i ciągle "Takie Tam" z łanami lawendy. Coś niesamowitego ;:180
Fajnie, ze się wybieracie do W-wy, niestety nie spotkam Was tam. Nie jadę. Za to chętnie popatrzę na fotorelację :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”