Rośliny odstraszające komary
-
- 10p - Początkujący
- Od: 1 sie 2012, o 10:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Roślina na komary
mój teść od paru lat stosuje środek którym pryska ogród, to coś działa podobno dość długo i jest dostępne w sklepach ogrodniczych i faktycznie u nich komarów nie ma, choć teren podmokły
- anastazja B
- 1000p
- Od: 3 mar 2013, o 09:44
Re: Roślina na komary
Witam
U mnie na działce jest zatrzęsienie komarów.Mam posadzone aksamitki i kocimiętkę,zapewne troche pomagają ,ale nie na tak masową skalę.Mamy też pod dachem nietoperze ,które w czasie zmroku wylatuja na żer. Komarów jest jednak u nas tak dużo,że aby spokojnie posiedzieć najskuteczniejsze sa palące spirale (kupowałam jakiejś polskiej firmy w całkiem przystępnej cenie). Polecam naprawde skuteczne
Beata
U mnie na działce jest zatrzęsienie komarów.Mam posadzone aksamitki i kocimiętkę,zapewne troche pomagają ,ale nie na tak masową skalę.Mamy też pod dachem nietoperze ,które w czasie zmroku wylatuja na żer. Komarów jest jednak u nas tak dużo,że aby spokojnie posiedzieć najskuteczniejsze sa palące spirale (kupowałam jakiejś polskiej firmy w całkiem przystępnej cenie). Polecam naprawde skuteczne
Beata
- Panna Lilianna
- 10p - Początkujący
- Od: 21 sie 2012, o 20:54
Chyba jak każdy mam już dość tych krwiopijców, na domiar złego moja działka graniczy z lasem, więc nie ma takiej pory dnia, żeby te gadziny nie kąsały
nie da się po prostu wypsikać, ubrać i robić cokolwiek w ogrodzie
wyjście z samochodu grozi wykrwawieniem!
czy ktoś może próbował jakieś długotrwałe opryski na te bestie? tak żeby je zagazować/zapsikać i żebym mogła w spokoju wyplewić chociaż 1m2 warzywniaka....
nie da się po prostu wypsikać, ubrać i robić cokolwiek w ogrodzie
wyjście z samochodu grozi wykrwawieniem!
czy ktoś może próbował jakieś długotrwałe opryski na te bestie? tak żeby je zagazować/zapsikać i żebym mogła w spokoju wyplewić chociaż 1m2 warzywniaka....