Mój ogródek - chatte - 3cz. 2008r

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ewuniu, tę kocimietkę mozesz posadzić. Ta odmiana nie bydzi takiego zainteresowania kotów. Mam ich sporo, ale jakos dają życ kocimiętce, nawet tej przed domem, gdzie buszuja nieustannie :D

Moniko, pole bitwy, to przyszły ogródek ziołowy, "w nowej szacie". Dotychczasowy był dotąd puszczony trochę samopas i nie wyszło mu to na zdrowie :?

Grażynko, wiem, dlaczego ten rdest jest taki piękny! Przecież to roslina kwasolubna, a u mnie znalazł kwaśna ziemię i jest cały szczęśliwy :lol:
Nie wiem za to, dlaczego bez niebieski, ten zwyczajny, jest u mnie marniejszy, niz ten biały. Musze Wam pokazać biały, bo kwitnie pięknie. W ubiegłym roku prawie mi bzy nie kwitły :( Przymrozki zniszczyły kwiaty. Teraz chyba nadrabiaja ;)

Isiu, cieszę się, że i w moim ogródku znalazłaś coś, co Ci się podoba :D
Ja też Cię pozdrawiam :D
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

- kwiat żywokostu
- berberys pospolity
- biały bez najpierw od zewnętrznej strony ogródka, potem inny krzak wewnatrz ogródka
Nie mogłam się oprzeć, żeby nie zrobić jeszcze jednego zdjęcia kwiatom pigwowca :D
Dalej śliczna żurawka i długo wyczekiwana tawuła. W ubiegłym roku paczki zmarzły i nie kwitła, ale w tym roku.... :D
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Wygrałam z Fotosikiem ;:1
To spróbuję jeszcze raz ;)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Przez ostatnie dwa miesiące taka jestem "zamotana", że zapomniałam sie pochwalić, ze była u mnie Jadzia-Wisienka :D Spędziłysmy razem kilka godzin, a zdawało się, ze chwilke ledwie.
Jadzia przywiozła mi skarb! ;) Glinę! W tej glinie własnie siedzą sobie rosliny do oczka od Grazynki, a dzis dołączył do nich tatarak od Anyi. Jest im tam całkiem dobrze, bo wyraźnie wracaja do formy. Nawet języczka Przewalskiego, która bardzo źle zniosła podróż wygląda juz lepiej :D Jadzieńko, dziękuję! ;:79
Oczko właściwie mam juz obsadzone, tylko...oczka jeszcze nie ma, a za oknem pada deszcz :(
Awatar użytkownika
jolciajci
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 26 lut 2007, o 13:00
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Izuniu piękne masz roślinki a i bardzo okazale kwitną :lol: :shock:
Deszcz powiadasz a u nas susza że hej i ja chcę ten deszcz od ciebie , ale żeby tylko padał w nocy :P
Jestem jaka jestem - pozdrawiam serdecznie Jola
Awatar użytkownika
JSZFRED
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam,
Izo piekna wiosenka i zapachniało tawułką u mnie juz dawno przekwitła, a orliki super i każdy inny, podziwiam bo u mnie nie chcą rosnąć,
Pozdrowionka
Pozdrawiam Asiorek

Asiorlinki
Awatar użytkownika
Małgoś59
50p
50p
Od: 13 lut 2008, o 19:12

Post »

IZUNIU przepiękna tawułka,szkoda ,że tak szybko przekwita i brakuje tego pięknego zapachu.Bardzo ładna żurawka,taka dorodna i wyniosła :D :D

Uwielbiam orliki ,masz przepiękne kolory ,są śliczne,mogę na nie patrzec godzinami [choc wiem,że inni traktują je jak chwasty :evil: ,nie wiem dlaczego]
Co mnie nie zabije- to mnie wzmocni.

Pozdrawiam Małgosia

zapraszam- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=11234
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Jolciu, dziękuję! :D U nas jak pada, to dzień i noc, kilka dni najczęściej, ale jak przestanie, to po dwóch dniach wysokich temperatur trzeba intensywnie podlewać, a susza trwa miesiąc, dwa... Taki jakiś "kontynentalny" mikroklimat ;)

Asiu, takie orliki mam pierwszy raz . Miałam kiedyś pełne fioletowe i różowe, ale zostały mi tylko różowe. A mnie się marzyły takie, jak na ostatnich 3 zdjęciach. No i w końcu dohodowałam się ;:87 Tobie też się uda, tylko nie rezygnuj ;:333
Awatar użytkownika
Daisy
1000p
1000p
Od: 11 lut 2008, o 22:39

Post »

Izunia, ale boskie te orliki :D Długo zdjęć nie pokazywałaś, ale jak zaczęłaś, to ho, ho :lol: :lol:

Tawuła też prześliczna:) Bez mam taki sam, jak się nazywa ta odmiana? Ty pewnie wiesz, a ja nie mam pojęcia :oops:
Pozdrawiam serdecznie :) Ewa
Ogródek Daisy, cz.1, cz.2, cz.3,
aktualny
Awatar użytkownika
Mija
200p
200p
Od: 12 maja 2008, o 09:19

Post »

Przepięknie jest u Ciebie Chatte. Czy ty w ogóle wychodzisz z Twojego ogrodu? :wink:
Tyle pięknych rośli .... Wszystkie sama "zdrowizna" .... Cudo ;:25
Monika
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Małgosiu, moja tawuła jeszcze nie rozwinęła do końca wszystkich kwiatów! Niestety nie pachnie? :? Żurawka zachwyca mnie kolorem i wyglądem kwiatów :D
Nigdy nie słyszałam, żeby orliki były traktowane jak chwasty. Naprawdę? moze jak się obficie wysiewają?... Ja się najbardziej zachwycam orlikami pojedynczymi :D

Ewuniu, niestety nie wiem jak sie nazywa moja odmiana bzu :oops: Sadził go mój tatuś, kiedy jeszcze dziecięciem byłam . W moim ogródku wyhodowałam bez z odrostów tego starego krzaku.
Cieszę się, ze też Ci sie podobaja moje nowe orliki :D

Witaj Mija w moim ogródku! :D Najchętniej nie wychodziłabym z niego, bo tyle jest tu do zrobienia i mozna sie przy tym napatrzeć, nawąchać i ...namarzyć o nowym, piekniejszym obliczu tego skrwka ziemi ;) Niestety, czasem trzeba...
Nie wszystko jest zawsze takie zdrowe, jak ze zdjęć mozna sądziś, ale to juz inna historia ;)
dziękuję za wizytę :D
Awatar użytkownika
Wisienka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 9 lis 2006, o 11:45

Post »

Izuniu! Widzę, że nareszcie wygrałaś batalię z fotosikiem! :wink:

Uśmiałam się, z tego obsadzonego oczka, którego ... nie ma :lol: .
Wiesz ... cała przyjemność po mojej stronie! :D Mam tylko nadzieję, że starczyło Ci tej
gliny dla wszystkich roślin.

No i widzisz, jakich pięknych orlików się doczekałaś. ;:333
Tawuła przepięknie Ci zakwitła - widać chce Ci wynagrodzić ubiegłoroczne rozczarowanie.

Jak zobaczyłam zdjęcie kwitnącego bzu (to w zbliżeniu), od razu poczułam ten piękny
zapach.
Hihi... w takim razie i ja nie będę wiedziała, jak się nazywa mój bez. Nic to - najważniejsze
żeby pięknie kwitł i pachniał!

Wcale Ci się nie dziwię, że nie mogłaś oprzeć się pokusie wstawienia jeszcze raz zdjęcia
pigwowca. Wspaniałe!
Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
E-M
100p
100p
Od: 18 sty 2008, o 11:20

Post »

Witaj Izo - nareszcie udało mi się dotrzeć do Twojego ogrodu i nie wiem czy szybko z niego wyjdę :lol: :lol: Tak pięknie u Ciebie, śliczne kwitnące roślinki i ta przestrzeń. Skalniak - super!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”