Mój ogródek - chatte - 3cz. 2008r
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ewuniu, tę kocimietkę mozesz posadzić. Ta odmiana nie bydzi takiego zainteresowania kotów. Mam ich sporo, ale jakos dają życ kocimiętce, nawet tej przed domem, gdzie buszuja nieustannie
Moniko, pole bitwy, to przyszły ogródek ziołowy, "w nowej szacie". Dotychczasowy był dotąd puszczony trochę samopas i nie wyszło mu to na zdrowie
Grażynko, wiem, dlaczego ten rdest jest taki piękny! Przecież to roslina kwasolubna, a u mnie znalazł kwaśna ziemię i jest cały szczęśliwy
Nie wiem za to, dlaczego bez niebieski, ten zwyczajny, jest u mnie marniejszy, niz ten biały. Musze Wam pokazać biały, bo kwitnie pięknie. W ubiegłym roku prawie mi bzy nie kwitły Przymrozki zniszczyły kwiaty. Teraz chyba nadrabiaja ;)
Isiu, cieszę się, że i w moim ogródku znalazłaś coś, co Ci się podoba
Ja też Cię pozdrawiam
Moniko, pole bitwy, to przyszły ogródek ziołowy, "w nowej szacie". Dotychczasowy był dotąd puszczony trochę samopas i nie wyszło mu to na zdrowie
Grażynko, wiem, dlaczego ten rdest jest taki piękny! Przecież to roslina kwasolubna, a u mnie znalazł kwaśna ziemię i jest cały szczęśliwy
Nie wiem za to, dlaczego bez niebieski, ten zwyczajny, jest u mnie marniejszy, niz ten biały. Musze Wam pokazać biały, bo kwitnie pięknie. W ubiegłym roku prawie mi bzy nie kwitły Przymrozki zniszczyły kwiaty. Teraz chyba nadrabiaja ;)
Isiu, cieszę się, że i w moim ogródku znalazłaś coś, co Ci się podoba
Ja też Cię pozdrawiam
- chatte
- Przyjaciel Forum
- kwiat żywokostu
- berberys pospolity
- biały bez najpierw od zewnętrznej strony ogródka, potem inny krzak wewnatrz ogródka
Nie mogłam się oprzeć, żeby nie zrobić jeszcze jednego zdjęcia kwiatom pigwowca
Dalej śliczna żurawka i długo wyczekiwana tawuła. W ubiegłym roku paczki zmarzły i nie kwitła, ale w tym roku....
- chatte
- Przyjaciel Forum
Przez ostatnie dwa miesiące taka jestem "zamotana", że zapomniałam sie pochwalić, ze była u mnie Jadzia-Wisienka Spędziłysmy razem kilka godzin, a zdawało się, ze chwilke ledwie.
Jadzia przywiozła mi skarb! ;) Glinę! W tej glinie własnie siedzą sobie rosliny do oczka od Grazynki, a dzis dołączył do nich tatarak od Anyi. Jest im tam całkiem dobrze, bo wyraźnie wracaja do formy. Nawet języczka Przewalskiego, która bardzo źle zniosła podróż wygląda juz lepiej Jadzieńko, dziękuję!
Oczko właściwie mam juz obsadzone, tylko...oczka jeszcze nie ma, a za oknem pada deszcz
Jadzia przywiozła mi skarb! ;) Glinę! W tej glinie własnie siedzą sobie rosliny do oczka od Grazynki, a dzis dołączył do nich tatarak od Anyi. Jest im tam całkiem dobrze, bo wyraźnie wracaja do formy. Nawet języczka Przewalskiego, która bardzo źle zniosła podróż wygląda juz lepiej Jadzieńko, dziękuję!
Oczko właściwie mam juz obsadzone, tylko...oczka jeszcze nie ma, a za oknem pada deszcz
IZUNIU przepiękna tawułka,szkoda ,że tak szybko przekwita i brakuje tego pięknego zapachu.Bardzo ładna żurawka,taka dorodna i wyniosła
Uwielbiam orliki ,masz przepiękne kolory ,są śliczne,mogę na nie patrzec godzinami [choc wiem,że inni traktują je jak chwasty ,nie wiem dlaczego]
Uwielbiam orliki ,masz przepiękne kolory ,są śliczne,mogę na nie patrzec godzinami [choc wiem,że inni traktują je jak chwasty ,nie wiem dlaczego]
Co mnie nie zabije- to mnie wzmocni.
Pozdrawiam Małgosia
zapraszam- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=11234
Pozdrawiam Małgosia
zapraszam- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=11234
- chatte
- Przyjaciel Forum
Jolciu, dziękuję! U nas jak pada, to dzień i noc, kilka dni najczęściej, ale jak przestanie, to po dwóch dniach wysokich temperatur trzeba intensywnie podlewać, a susza trwa miesiąc, dwa... Taki jakiś "kontynentalny" mikroklimat ;)
Asiu, takie orliki mam pierwszy raz . Miałam kiedyś pełne fioletowe i różowe, ale zostały mi tylko różowe. A mnie się marzyły takie, jak na ostatnich 3 zdjęciach. No i w końcu dohodowałam się Tobie też się uda, tylko nie rezygnuj
Asiu, takie orliki mam pierwszy raz . Miałam kiedyś pełne fioletowe i różowe, ale zostały mi tylko różowe. A mnie się marzyły takie, jak na ostatnich 3 zdjęciach. No i w końcu dohodowałam się Tobie też się uda, tylko nie rezygnuj
- chatte
- Przyjaciel Forum
Małgosiu, moja tawuła jeszcze nie rozwinęła do końca wszystkich kwiatów! Niestety nie pachnie? Żurawka zachwyca mnie kolorem i wyglądem kwiatów
Nigdy nie słyszałam, żeby orliki były traktowane jak chwasty. Naprawdę? moze jak się obficie wysiewają?... Ja się najbardziej zachwycam orlikami pojedynczymi
Ewuniu, niestety nie wiem jak sie nazywa moja odmiana bzu Sadził go mój tatuś, kiedy jeszcze dziecięciem byłam . W moim ogródku wyhodowałam bez z odrostów tego starego krzaku.
Cieszę się, ze też Ci sie podobaja moje nowe orliki
Witaj Mija w moim ogródku! Najchętniej nie wychodziłabym z niego, bo tyle jest tu do zrobienia i mozna sie przy tym napatrzeć, nawąchać i ...namarzyć o nowym, piekniejszym obliczu tego skrwka ziemi ;) Niestety, czasem trzeba...
Nie wszystko jest zawsze takie zdrowe, jak ze zdjęć mozna sądziś, ale to juz inna historia ;)
dziękuję za wizytę
Nigdy nie słyszałam, żeby orliki były traktowane jak chwasty. Naprawdę? moze jak się obficie wysiewają?... Ja się najbardziej zachwycam orlikami pojedynczymi
Ewuniu, niestety nie wiem jak sie nazywa moja odmiana bzu Sadził go mój tatuś, kiedy jeszcze dziecięciem byłam . W moim ogródku wyhodowałam bez z odrostów tego starego krzaku.
Cieszę się, ze też Ci sie podobaja moje nowe orliki
Witaj Mija w moim ogródku! Najchętniej nie wychodziłabym z niego, bo tyle jest tu do zrobienia i mozna sie przy tym napatrzeć, nawąchać i ...namarzyć o nowym, piekniejszym obliczu tego skrwka ziemi ;) Niestety, czasem trzeba...
Nie wszystko jest zawsze takie zdrowe, jak ze zdjęć mozna sądziś, ale to juz inna historia ;)
dziękuję za wizytę
- Wisienka
- Przyjaciel Forum
- Od: 9 lis 2006, o 11:45
Izuniu! Widzę, że nareszcie wygrałaś batalię z fotosikiem!
Uśmiałam się, z tego obsadzonego oczka, którego ... nie ma .
Wiesz ... cała przyjemność po mojej stronie! Mam tylko nadzieję, że starczyło Ci tej
gliny dla wszystkich roślin.
No i widzisz, jakich pięknych orlików się doczekałaś.
Tawuła przepięknie Ci zakwitła - widać chce Ci wynagrodzić ubiegłoroczne rozczarowanie.
Jak zobaczyłam zdjęcie kwitnącego bzu (to w zbliżeniu), od razu poczułam ten piękny
zapach.
Hihi... w takim razie i ja nie będę wiedziała, jak się nazywa mój bez. Nic to - najważniejsze
żeby pięknie kwitł i pachniał!
Wcale Ci się nie dziwię, że nie mogłaś oprzeć się pokusie wstawienia jeszcze raz zdjęcia
pigwowca. Wspaniałe!
Uśmiałam się, z tego obsadzonego oczka, którego ... nie ma .
Wiesz ... cała przyjemność po mojej stronie! Mam tylko nadzieję, że starczyło Ci tej
gliny dla wszystkich roślin.
No i widzisz, jakich pięknych orlików się doczekałaś.
Tawuła przepięknie Ci zakwitła - widać chce Ci wynagrodzić ubiegłoroczne rozczarowanie.
Jak zobaczyłam zdjęcie kwitnącego bzu (to w zbliżeniu), od razu poczułam ten piękny
zapach.
Hihi... w takim razie i ja nie będę wiedziała, jak się nazywa mój bez. Nic to - najważniejsze
żeby pięknie kwitł i pachniał!
Wcale Ci się nie dziwię, że nie mogłaś oprzeć się pokusie wstawienia jeszcze raz zdjęcia
pigwowca. Wspaniałe!
Pozdrawiam serdecznie