Zuza - to Mediolobivia pygmaea v. nigriscens R 633 .co to za rebutia kwitnąca na żółto?
Grażka - parapety zewnętrzne na balkonie standartowe. Poszerzana przez fakt, że pod roślinami są podstawiione tace metalowe aby było i szerzej i czyściej.Nie mam tak szerokich parapetów . I słoneczka u mnie o wiele mniej.
Słoneczka nie za dużo - to wystawa zachodnia.
Błąd. Ok. 1/4 moich roślin to sukulenty.Hoje nie są be ,...tylko raczej odwiedzający mają Ciebie w pamięci jako kaktusiarza
Robert - to Ty mnie zdopingowałeś do pokazania tego fragmentu mojej kolekcji.to ja zostanę na trochę dłużej
Przemek, to Aylostera albiareolata FR 761. Robert dobrze trafił.Możesz mi powiedzieć co to za rebutie z 2 zdjęcia co kwitną na czerwono ?
ja wybieram i ustawiam na najwyższym podium - hoja lacunosa Heart Shaped - za kształt liści i przepiękne kwiaty
Dziękuję Mieczysławie. Tobie chociaż się moje hojki podobają.
hoja lacunosa Heart Shaped bardzo wdzięczna roślina. Bezproblemowo rośnie i chętnie kwitnie nawet jako młoda roślina. A jak kwiat pachnie... Cudownie!
Agnieszko - opcja powiększania (poszerzania) parapetów nie jest możliwa. Musi wystarczyć to co mam. Trzeba cieszyć się małymi rzeczami kiedy nie jest możliwe aby mieć te duże.jaki fajny szeroki parapecik , a w planach nie ma powiększenia go jeszcze