Mój ogródek - kogra - 2cz. 2008r

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
empuza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Grażynko :) uwielbiam wpadać do Twojego kogrobuszu. Zawsze przycupnę, podumam, powzdycham i wracam do rzeczywistości :? A tu... wiadomo....
Rewelacyjny jest warzywnik, wszystko na wyciągnięcie ręki.
Do zobaczenia. :)
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Awatar użytkownika
dorela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2007, o 15:26

Post »

tulipany masz przepiękne po moich zostały mi badyle bez cebulek(nornice) :cry: ,a smoki super !!!
pozdr Dorota
Moje storczyki
Awatar użytkownika
Anitaaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 maja 2008, o 14:16
Kontakt:

Post »

Co raz ładniej u Ciebie ,lubię wpadać do Twojego ogródka.
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Tulipany wspaniałe, ale...jak mnie się podoba Twoja szklarnia! Jak mówi młodzież : wypasiona!
Gapię się i sobie marzę, jakbym ja miała taka dużą szklarnię... :lol: I tak fajnie masz w niej wszystko rozlokowane, jak w ogródku :D
Awatar użytkownika
jolciajci
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 26 lut 2007, o 13:00

Post »

Grażynko ale masz piękne tulipany a sesję zdjęciową zroniłaś im super :shock:
Warzywnik też bym taki chciała ale szklarenka u mnie się nie zmieści :x
Normalnie zrobiłam się głodna i idę zobaczyć do lodówki czym mogę się zapchać :D
Jestem jaka jestem - pozdrawiam serdecznie Jola
Awatar użytkownika
Małgoś59
50p
50p
Od: 13 lut 2008, o 19:12

Post »

GRAŻYNKO ,ależ piękne te oczka i ich zawartośc też niczego sobie :lol: :lol: .Piękne tulipany,a w szklarence takie wszystko dopieszczone i równiutkie ,aż mnie przytkało :shock: :shock: - pięknie.Młode sałatki jak ulepione z modeliny , cudne,aż się chce chrupac :lol: :lol:
Co mnie nie zabije- to mnie wzmocni.

Pozdrawiam Małgosia

zapraszam- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=11234
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Karolku - będę trzymać kciuki za to, żeby wszystko się udało i oczko było spełnieniem twoich marzeń. :lol:

Empuza - wpadaj kiedy tylko chcesz, będzie mi bardzo miło :P , przycupnij na ławeczce, podumaj i powzdychaj......a potem zrealizuj u siebie :wink: :lol: - jesteś przecież silną kobietą i dasz sobie rady...... :wink: Przecież u Ciebie też jest pięknie :!: :P
Z warzywnika korzystam oczywiście często i jak tylko jest coś, co nadaje się do zjedzenia, to od razu......wiadomo :P nie odpuszczam. :lol: Nie ma to jak swoje.

Dorelko - witaj :lol: Och jak mi przykro , że nornice wszystko popsuły. A czy nie dało się nic uratować ? Może gdybyś posadziła do koszyków lub kubków po śmietanie to wszystko byłoby dobrze. :cry: Spróbuj. :lol:

Anitaa - cieszę się że lubisz tu wpadać, więc wpadaj kiedy tylko zechcesz. :P

Izuś - moja szklarnia to tylko 6 x 3 m. Nawet w małej można posadzić robiąc półki na 2 poziomach.Na górnym mogą być np truskawki i poziomki na średnim rzodkiewki i sałatki lub groszek spadający kaskadowo w dół a na dole pomidory, papryka, ogórki lub tp. :wink: :lol:

Joluś - mój warzywnik jest bardzo mały, ale mieści się w nim mnóstwo roślin warzywnych - niektóre nawet dwukrotnie jak rzodkiewka i sałata. Zamiast szklarenki możesz sobie zafundować mini folię - efekt byłby prawie ten sam. :wink: :P

Małgoś - sałatki to już niedługo będą do chrupania a nowe już się "pchają na świat". Rośnie też bazylia od Izy, rukola, pietruszka, seler,no i pomidory od najwcześniejszej odmiany do najpóżniejszej.Jeśli rok dopisze to zbiory powinny być jeszcze lepsze jak w zeszłym roku. Już się na nie cieszę. :wink: :lol:

No to jeszcze trochę tulipanów, bo to już przedostatnie. ;:1

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

...i aktualnie kwitnące krzewy :P :P :P

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
violetta
500p
500p
Od: 15 kwie 2008, o 20:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pięknie ibardzo kolorowo. Oczka wodne bujnie zarośnięte. Czy swoje rośliny wodne masz posadzone wduzych donicach. Bo ja się zastanawiam, czy te kilka moich roślinek wodnych to jest czasem posadzone w trochę przyciasnychi nie będa miały szans się rozrosnąc.
Warzywniaczek idealny.
Z wiosną nadzieje rosną. Wiola
Ogród violetty
ogród violetty cz.2
Awatar użytkownika
Wisienka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 9 lis 2006, o 11:45

Post »

Grażynko!
Dziękuję Ci bardzo! ;:138 ;:168 Łał, jaki on już wysoki! :shock:
Jutro zebrinus powędruje na działeczkę.

Bardzo lubię oglądać Wasze warzywniaczki. Sałata już taka dorodna!
A co będzie rosło przy tych tyczkach?

Tulipanów masz chyba równie dużo co żonkili ;:215 i są tak samo piękne!
Pozdrawiam serdecznie
grigori24
---
Od: 18 paź 2007, o 17:13

Post »

Grażynko tulipany rewelacyjne . Nawet znalazło się miejsce na warzywnik ;:8 ;:8 ;:8 .Działeczka jak zawsze wzorowa i taka zadbana ;:215 ;:215 ;:215 .
bożena170365
500p
500p
Od: 17 lut 2008, o 22:48

Post »

Kogra. Pospacerowałam sobie dzisiaj po Twoim kolorowym ogródeczku.Bajecznie pięknie....,no i to oczko wodne obiekt moich marzeń. ;:63
Pozdrawiam, Bożena
Zapraszam do mojego ogrodu
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=12693
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Violetto - moje roślinki wodne rosną w specjalnym zagłębieniu bezpośrednio - nie są w donicach. Muszę jednak co jakiśczas je redukować bo inaczej zarosłyby całe oczko. Tylko grzybienie są w donicach, ale jeszcze nie wyszły na powierzchnię. Ale już niedługo. :wink: :lol:

Wisienko - cieszę się że zebrinus doszedł. Długo się przyjmuje, ale jak już zacznie rosnąć to idzie jak torpeda. :P
W warzywniaku przy tyczkach będą rosły ogórki i pięły się po nich w górę. Nie zamakają wtedy liście i choroba tak szybko nie atakuje. Poza tym ogórki wiszące nie są atakowane przez ślimaki. No i nie ma jak świeżutki ogóreczek z własnej działki bez chemii i nie przenawożony. :wink: :lol:

Grzesiu - dziękuję za pochwały. Nie wyobrażam sobie działki bez choćby mini warzywnika. Ja po prostu nie potrafię odmówić sobie własnych jarzynek czy warzyw - choćby nawet kilku. Jak nie mam miejsca to hoduję w pojemnikach na balkonie. Smak własnych jarzynek to nie to samo co sklepowe, nabite chemią. :P :roll: To niebo w gębie :!:

Bożenko - witaj w kogrobuszu :wit
Jak miło że wpadłaś. Oczko wodne nie tak trudno zrobić. Realizacja marzeń zależy tylko od naszej stanowczości i uporu. Mam nadzieję że niedługo już będzie ono realem w twoim ogródku. Tego Ci życzę :!: :P :P
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

A teraz trochę kwiecia, które w ostatnich dniach rozkwitło na dobre : :wink: :roll:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Grażyna.
kogro-linki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”