Różano-liliowcowy ogród pod dębem cz. 7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Różano-liliowcowy ogród pod dębem cz. 7

Post »

Wandziu, śliczne te pomarańczowe róże. Nie ma u mnie za bardzo takiego koloru, ale bardzo mi się podoba. Summer Song z dzwonkami ślicznie się komponuje. Zauważyłam, że właśnie róże w podobnej barwie pięknie wyglądają w połączeniu z niebieskim. U mnie mam pomarańczowego liliowca (przypadkowo się znalazł :lol: ) i właśnie połączyłam z niebieskim,ale przetacznikiem - bardzo ładne połączenie tworzą. Niesamowicie podobają mi się z kolei dzwonki,ale kompletnie się na nich nie znam - mam tylko niziutkie Poszarskiego i dzwonki skupione. Może doradzisz jakieś fajne odmiany, które dobrze zimują?
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ooooo, Wanda nam zaginęła w swoim gaszczu ;:oj
Monia, to że Wanda świetnie komponuje swoje róże z innymi roślinami, to fakt powszechnie znany i nie podlega żadnej dyskusji ;:173
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 mar 2009, o 17:16

Post »

Wando ;:168 na forum jak w życiu... dużo ;:3
PS. piękne pomarańczki od Austina tj. Summer Song i Lady Emma Hamilton, która wg. Ciebie ładniejsza?
linki Lesi
aktualny
Pozdrawiam ciepło - Joasia
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Wanda zaginęła :( . Odezwij się, bo zaczniemy się martwić, ze poległaś gdzieś przy sadzeniu. Róże piękne. Ja już sama nie wiem. To FO jest bardzo niebezpieczne dla takich nowicjuszy, bo chciałabym wszystko mieć na raz ;:14 . No i oczywiście takie dorodne jak u Ciebie
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Ło matko, jak dużo gości ;:oj Cieszę się ogromnie, że podczas mojej nieobecności podziwialiście te energetyczne różyczki. Każdemu podoba się inna, ale chyba wszystkie są piękne, kiedy kwitną. Nie potrafię powiedzieć, ktora jest ładniejsza.
A mnie nie było, bo znów byłam w sobotę w Pęchcinie. Tak mnie tam ciągnie, że mogłabym tam sobie zamieszkać pod jakimś krzaczkiem. Miało się tu spotkać kilka osób z FO, ale nikogo nie zastałam, być może dlatego, że dotarliśmy dopiero o 13. Muszę popytać na wątkach, czy ktoś był.
No a potem pojechaliśmy pod namiot w okolice Olsztynka. Zrobiłam trochę zakupów. Rano padało, wiec nic n ie mogłam sadzić, ale potem się rozjaśniło, a więc wsadziłam jedną horytensję, a nad resztą stałam i dumałam, gdzie wsadzić. Chyba wymyśliłam, że znowu przesunę obrzeże w głąb trawnika :;230 :;230 I w ten sposób spotkają się dwie przeciwległe rabaty, a trawnik zniknie.

Na razie wrzucę kilka zdjęć ogólnych i idę jakiś obiad przysposobić.
Obrazek

Obrazek

Gdzieniegdzie mocny akcent stanowią wysokie dziewanny samosiejki. Nawet przed furtką nam się wysiewają.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ten miskant Afrika nabiera już powoli złotej barwy.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Wandziu co ty bidulko poczniesz, jak już zlikwidujesz wszystkie trawniki :wink:
Właściwie mogę użyczyć Ci niezagospodarowany kawałek ogródka ;:173
Ja w tej chwili jestem na etapie zakupu roślin cebulowych (wymarzły mi :( ), czy ty zamierzasz coś dokupić ?
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Śliczne widoki- jak zresztą zawsze :D Czyżbym widziała gigantyczną pajęczynę ;:oj
Co do trawnika... A Po co Wandzie trwanik??? ;:224
Mój sąsiad zawsze powtarza, że w każdej chwili może zliwkidować płot, jak juz abraknie mi miejsca do sadzenia :;230
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Iwonka, póki mam jeszcze rezerwy trawnikowe, to kombinuję jak koń pod górę. A potem? A bo ja wiem, czy dożyję? Po co mi ten trawnik z boku domu, jak mogę zamiast niego cieszyć się roślinami. Całe szczęście, że M nie stawia oporu.
Pytasz o cebulowe. Miałam nie kupować, ale czytam, że rzucili coś do Biedronki, to pewnie się skuszę. Mam starą balię i jeden z forumowiczów właśnie podrzucił pomysł posadzenia w takiej balii cebulowych. Myslę, że to niezły pomysł. Zainwestowałam w cebule w zeszlym roku. Kupiłam naprawdę dużo hiacyntów, ale wszystko mi wymarzło. Teraz najwyżej wydam na nie tylko dosłownie parę groszy.

Sweetey, pajęczyny mam wszędzie. Ciągle czuję je na twarzy, gdy chodzę po ogrodzie. Babie lato... Już się do nich przyzwyczaiłam. Po prostu odgarniam ręką i koniec. Aniu, fajnego masz w takimrazie sąsiada, co chce ci użyczyć swoich włości. Mój też jest fajny. Mówi, że monitoruje każdą moją roślinę i mi kibicuje :D Sam nie ma na to czasu.
bozunia
1000p
1000p
Od: 30 maja 2010, o 01:41

Post »

Wandziu, mam sporo do nadrobienia i cofnęłam się wiele stron wstecz :wink: Natknęłam się na piękną białą ostróżkę! Pewnie już przekwitła albo powtarza kwitnienie... To jest chyba taka sama ostróżka jak moja liliowa, z pełnymi kwiatami i charakterystycznym meszkiem... Piękna jest! Zakupy udane i z pewnością będą cieszyły oko! A zdjęcie z pajęczyną przypomina, że babie lato tuż, tuż. U mnie mnóstwo pajęczyn, wczoraj wplątałam się w jedną... brr...
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U mnie Wandziu pająków jest pełno... Ostatnio jak wychodziłam z domu, to musiałam manerwować, by nie zrzucić jednego, bo dyndał w okolicach zamka. Wcześniej inny wybiegł oburzony z szafki na buty. Tylko w ogrodzie nie mają za bardzo pola manewru. Chciaż widziałam rozpięta pajęczynę między liliowcem, a perukowscem podolskim... Mnie to w każdym razie nie przeszkadza :D
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p
Od: 11 gru 2009, o 20:22

Post »

Różyczki Wandziu w pięknym kolorze, moje przekwitły i czekam na ich powtórkę. Widziałam zakupione przez Ciebie sadzonki, są to naprawdę dorosłe już rośliny. Jadąc dzisiaj do pracy (w deszczowy poranek jedzie sie wolniej), rozmyslałam sobie, jak Ty umiesz wygospodarowc miejsce dla nowych nasadzeń. Mnie z tym jest znacznie trudniej. Nie mam czasu na duże przesadzanie, a wszędzie coś mi nie do końca pasuje. Mój ostatni nabytek to cis kolumnowy, 170 cm wysoki.
Koleuski za Twoja Wandziu namowa tez ozdabiaja u mnie miejsce koło tarasu. Z wysianego opakowania przetrwały 3 sadzonki, jak one szybko rosną.
Pozdrawiam Krystyna
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Ta pajeczynę to po mistrzowsku ujełas na fotce....
Ja ostatnio jak wróciłam ze spaceru, to miałam wrazenie ,ze kłebek tego babiego lata przywlokłam do domu.....
Wandziu bardzo ładne cebulowe w biedronce ,no i cena biedronkowa nie do przebicia, a cebule ładne , duże zdrowiutkie ;:108
Odmiany zachwycające naprawdę ;:108
Mi się bardzo podbają takie nasadzenia w pojemnikach....muszę pokombinować gdzie co wsadzić :uszy
Awatar użytkownika
asia0809
1000p
1000p
Od: 27 lut 2007, o 00:34

Post »

Wandziu, czy te thujki szmaragdowe tniesz czy one sane tak strzeliście rosną?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”