Moje storczyki i problemy....
Ja swoich nie podlewam, wsadziłam 2 do jednej doniczki, keramzyt był namoczony a teraz pilnuje tylko zeby woda była w podstawku i tyle. Efekt jest taki że jeden wypuścił pęd kwitowy, młodego listka i 5 korzonków, drugi nie jest gorszy również ma młode korzonki i listka, niestety te satre liski nie wróciły już do odpowiedniego stanu
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
no one puszczają korzonki najpierw... mój ever spring puścił kilkanaście, potem łodyżkę kwiatową, ale niestety wyniosłam go do szklarni (wtedy nie wiedziałam, że jest tam aż tak widno), oparzyło mu wierzchołek wzrostu i usechł... pewnie jeszcze by żył, gdyby nie ta szklarnia... a szkoda mi go było, bo piękny był.
- Storczykowa
- Jeanne
- 1000p
- Od: 21 gru 2007, o 16:08
Aniu, nowy nabytek naprawdę cudny
co do zielonka w keramzycie to się nie wypowiem, nigdy w samym keramzycie nie sadziłam
co do zielonka w keramzycie to się nie wypowiem, nigdy w samym keramzycie nie sadziłam
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
- MariaTeresa
- Od: 1 lut 2008, o 02:43
W samym keramzycie?
podobno podsiąkowo-do miseczki w której stoi doniczka z keramzytem nalać trochę wody
ja też nie sadzę w samym keramzycie,tylko w korze a keramzyt umieszczam wokół nasady pseudobulw żeby nie gniły i nie wywracały się
podobno podsiąkowo-do miseczki w której stoi doniczka z keramzytem nalać trochę wody
ja też nie sadzę w samym keramzycie,tylko w korze a keramzyt umieszczam wokół nasady pseudobulw żeby nie gniły i nie wywracały się
Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
Ulubieńcy MariiTeresy
- Storczykowa