Siedlisko z sosnami cz.2
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Siedlisko z sosnami cz.2
hejka, trudno za Tobą nadążyć zarówno w wątku jak i ogrodzie. No ja już nie mam tyle sił
Ślicznie Ci Iceberg zakwitła
Szkoda że u mnie nie ma takich wyprzedaży, chociaż może są ale ja już trzymam się z dala od sklepów. Wyczerpałam limit na ten rok i chyba na następny też
Ślicznie Ci Iceberg zakwitła
Szkoda że u mnie nie ma takich wyprzedaży, chociaż może są ale ja już trzymam się z dala od sklepów. Wyczerpałam limit na ten rok i chyba na następny też
- Sosenki4
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
Jolu, jaka energia. CHodzę jak ćma, dziś już 2 kawy łyknęłam. Na szczęście zaraz do domu, ale jadę do B. Chcę suszarkę do grzybów i owoców kupić, bo poprzednią spaliłam rodzicom. No i znów czeka na mnie pokusa, bo dziewczyny piszą, że są tam cebule tulipanów i inne. Gdzie nie spojrzysz czekają pokusy. A wczoraj to już chciałam sobie kupić jałowce skalne Blue Arrow do rabaty, którą jesienią będę robić, ale cena jak u mnie w szkółce, to sobie darowałam. Niestety ten clematis się trafił, musiałam mu życie uratować. Tym bardziej, że on z botanicznych.
-
- 500p
- Od: 13 lut 2011, o 14:25
Marzenko pokazuj zdjęcia, nie wszystkich stać na tak dopracowane ogrody, trzeba mieć dużo kasy, a takie początkujące jak my uczymy się, podglądamy i kombinujemy jak najtańszym kosztem zrobić coś ładnego.
-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Też zajrzałam do B, bo mi wymarzły wszystkie narcyzy i muszę odbudować kolekcję. Tulipany też mi się podobały, ale co za dużo to niezdrowo a ty na co skusiłaś się ?
- Sosenki4
Halinko, ale u mnie naprawdę nie ma co podziwiać. Pojedyńcze kwiaty może i tak, ale całość do bani.
Iwonko, oczywiście kupiłam 7 odmian tulipanów, bardzie kolorem i kształtem się kierowałam, bo nie znam się. Wzięłam też narcyza, ale chyba dokupię coś jeszcze. Narcyzy też mi pomarzły, miałam kilo i pilka odmian, takie babcine też -ich najbardziej mi żal. Choć ostatnio jak kopałam to przecięłam cebulę. Może one jeszcze wyjdą na wiosnę? Mam taką nadzieję. Zdjęcie jutro, bo dziś już tylko 3min
Iwonko, oczywiście kupiłam 7 odmian tulipanów, bardzie kolorem i kształtem się kierowałam, bo nie znam się. Wzięłam też narcyza, ale chyba dokupię coś jeszcze. Narcyzy też mi pomarzły, miałam kilo i pilka odmian, takie babcine też -ich najbardziej mi żal. Choć ostatnio jak kopałam to przecięłam cebulę. Może one jeszcze wyjdą na wiosnę? Mam taką nadzieję. Zdjęcie jutro, bo dziś już tylko 3min
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Marzenko,ja tez z samego rana pojechałam do biedronki i byłam bardzo mile zaskoczona,bo takich pieknych odmian nie mieli nigdy.Miałam nie brac narcyzów,bo wymarzły mi wszystkie po tej zimie,ale skusiłam się jednak na dwie paczki,ale na hiacynty byłam odpotna.
- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Marzenko,
Przed Tobą piękna droga związana z realizacją ogrodu, ale i trudna zarazem. Widzę, że wszystko z sensem planujesz, nie tak, jak ja, rośliny sadziłam chaotycznie, z marszu.
Wczoraj w B.,podobnie jak wszyscy nakupowałam dużo cebul, pomimo, że wcześniej zaopatrzyłam się częściowo w PNOS-e.
Muszę uzupełnić kolekcję, gdyż mnóstwo narcyzów mi wymarzło i wszystkie hiacynty.
Pozdrawiam Cię serdecznie i miłego dnia życzę.
Przed Tobą piękna droga związana z realizacją ogrodu, ale i trudna zarazem. Widzę, że wszystko z sensem planujesz, nie tak, jak ja, rośliny sadziłam chaotycznie, z marszu.
Wczoraj w B.,podobnie jak wszyscy nakupowałam dużo cebul, pomimo, że wcześniej zaopatrzyłam się częściowo w PNOS-e.
Muszę uzupełnić kolekcję, gdyż mnóstwo narcyzów mi wymarzło i wszystkie hiacynty.
Pozdrawiam Cię serdecznie i miłego dnia życzę.
Marzenko, przyganiał kocioł garnkowi Ciebie też nie można na chwilkę spuścić z oka, wyprawiasz to samo Ja myślę, że to już jest ta choroba.
- Sosenki4
Witam z rana, późniejszego, ale zawsze z rana. Wczoraj jak już wiecie byłam w B. Kupiłam co nieco i wiecie co? Chyba dziś pojadę jeszcze. I tak bankrut i tak bankrut. Na koncie 5,47zł. Ale jest jeszcze k.kredytowa. Na szczęście mama daje gotówkę, żeby jej opłaty robić i defrałduję w B. Nie jest to powód do dumy, ale jak mus to mus. Muszę się tam wrócić po białe narcyzy z żółtym środkiem, takie babcine.
Mało tego robota kocha głupiego, a mnie wręcz uwielbia. Wczoraj w K trafiłam na maliny- owoce. Z 5zł na 2zł przecena. No i kupiłam 2,5kg. Wszystkie jakie były. Znów do słoiczków pakowałam. Dziś dla odmiany jadę do chrzestnej po gruszki. Wieczorem słoiki.
Ale za oknem piękne słońce i ciepło będzie, bo póki co chłodno jednak.
Małgosiu, odmiany super były. Byłam po pracy, ale pudła przwie pełne jeszcze, było w czym wybierać. Hiacyntów też nie wzięłam. Narcyzy jedne, ale po powrocie do domu miałam wyrzuty, ze nie wzięłam więcej.
Tajko, fajnie, ze zajrzałaś , od jakiegoś czasu kupuję co nieco w B z roślinek i jestem zadowolona. Biała latria wiosną chyba na mnie czekała . A ten wybów tulipanów przeszedł oczekiwania, nawet czosnek ozdobny był. Wielka główka
Edziu, zasuwaj do B. Naprawdę warto. Choroba galopuje u mnie, ale nie bardzo chcę się leczyć. Podoba mi się ten stan
Mało tego robota kocha głupiego, a mnie wręcz uwielbia. Wczoraj w K trafiłam na maliny- owoce. Z 5zł na 2zł przecena. No i kupiłam 2,5kg. Wszystkie jakie były. Znów do słoiczków pakowałam. Dziś dla odmiany jadę do chrzestnej po gruszki. Wieczorem słoiki.
Ale za oknem piękne słońce i ciepło będzie, bo póki co chłodno jednak.
Małgosiu, odmiany super były. Byłam po pracy, ale pudła przwie pełne jeszcze, było w czym wybierać. Hiacyntów też nie wzięłam. Narcyzy jedne, ale po powrocie do domu miałam wyrzuty, ze nie wzięłam więcej.
Tajko, fajnie, ze zajrzałaś , od jakiegoś czasu kupuję co nieco w B z roślinek i jestem zadowolona. Biała latria wiosną chyba na mnie czekała . A ten wybów tulipanów przeszedł oczekiwania, nawet czosnek ozdobny był. Wielka główka
Edziu, zasuwaj do B. Naprawdę warto. Choroba galopuje u mnie, ale nie bardzo chcę się leczyć. Podoba mi się ten stan
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
No Marzenko to już jest hazart - to trzeba leczyć. Co będzie dalej nie chcę myśleć.Na szczęście mama daje gotówkę, żeby jej opłaty robić i defrałduję w B. Nie jest to powód do dumy, ale jak mus to mus.
U mnie słońce ale chłód!
- Sosenki4
U mnie też słoneczko i też chłodno. Wiem, nic mnie nie usprawiedliwia. Jednak rachunki mama ma zawsze popłacone na czas. Mnie jest tak wygodnie, bo mam gotówkę i nie muszę do bankomatu. mama nie musi stać w kolejce i robić opłat. Dwie strony zadowolone, to chyba dobrze?
Oczywiście nie wydaję wszystkiego. Maryś, spokojna głowa. Jeszcze uzależniona nie jestem. A powiedz, zbierasz nasionka z cleome ciernistej?
Oczywiście nie wydaję wszystkiego. Maryś, spokojna głowa. Jeszcze uzależniona nie jestem. A powiedz, zbierasz nasionka z cleome ciernistej?
-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Znów zakupy M obierze Ci kartę kredytową i ubezwłasnowolni
No ja też nie byłam lepsza kupiłam pięć trawek Imperata M mnie pilnował żeby dziennie nie przekroczyć pewnego poziomu, zwłaszcza że dziś jadę dokupić cyprysiki, no i korę, no i ziemię, no i coś na tego mączniaka na klonie, no i.... pewnie coś się jeszcze znajdzie
No ja też nie byłam lepsza kupiłam pięć trawek Imperata M mnie pilnował żeby dziennie nie przekroczyć pewnego poziomu, zwłaszcza że dziś jadę dokupić cyprysiki, no i korę, no i ziemię, no i coś na tego mączniaka na klonie, no i.... pewnie coś się jeszcze znajdzie
- Sosenki4
M nie zabierze mi karty, no chyba bym się zapłakała. Mnie wczoraj w B pilnował synek, bo strasznie mu się nudziło jak grzebałam w cebulach. Kupiłam mu za to skarpety z Bobem Budowniczym i dziś cały szczęśliwy, bo się w nie wystroił