Mój pas startowy, czyli wąska działka :) - cz. 3
- Margo2
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój pas startowy, czyli wąska działka :) - cz. 3
No i mam nadzieję, że mimo wszytko będziesz odwiedzać swój wątek.
Ja chciałam zapytać o róże.
Jakieś zdjęcia?
Ja chciałam zapytać o róże.
Jakieś zdjęcia?
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
DOMINISIU fajnie ,że znow do nas zawitałaś Z tych moich Twoich patyczków tylko 1 mi sie ostał widocznie słabo o nie dbałam . Ten osiągnął dopiero 1m ale to i tak sukces dla mnie
- dominikams
- Od: 21 sty 2008, o 10:48
A macie!!!!
Wyciągam i zaraz idę spać, bo mi się słabo robi na samą myśl o tym wątku
Czuje sie odpowiedzialna by podziekowac i zyczyc kolorowych snow
- Margo2
Dominiko, czyli jutro pracowity dzień z aparatem?
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
A kogo my tu mamy
- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
A dlaczego??dominikams pisze:A macie!!!!
Dobry wieczor... Beda zdjecia?
- dominikams
- Od: 21 sty 2008, o 10:48
Dzień doberek Rano zimnica okropna, podlewałam posianą trawkę i zmarzłam mimo ciepłej bluzy. Ale słońce grzeje coraz mocniej i liczę, że będzie dziś tak samo ciepło, jak wczoraj.
Monia - bo tu trzeba PO-KA-ZY-WAĆ
Aniu, a to ci heca, nie?
Barabella - pamiętam, ale to jeszcze nie ta pora roku
Gosiu - hehe, dobre sobie Ale Green Carpet'a Ci cyknęłam, bo błagałaś u Asi
Agunia - foty "bendom", sukcesywnie
Pokażę Wam tę rabatę, nad którą się ostatnio męczyłam, no i wreszcie ją wymęczyłam Niestety mój shitowy aparat ma za nic odległości i proporcje, więc wszystko jest rozjechane, no ale musicie mu wybaczyć...
Przed posadzeniem reszty iglastych -widzę, że fotka ciemna, a miałam nadzieję, że będzie widać ten mój "łuk" z jałowców Spartan, który ma stanowić w przyszłości tło dla oczaru:
Przymiarka:
Już wszystko wkopane:
Sosna Wintergold, świerk karłowy E-cośtam i thuja Mirjam będą stanowić część pasu wrzosowego, bięgnącego od nich, półkolem przez azalie japońskie, równolegle do jałowców spartan, aż do tego płożącego niebieskiego jałowca. Będzie tam jeszcze azalia wielkokwiatowa, prawdopodobnie Chanel, którą mam koło domu.
Jolu, to jest Ola (ten patyk z listkami ), wydaje mi się, że zmarniała po posadzeniu, prawdopodobnie to wina bezpośredniego słońca, bo wcześniej bytowała na tarasie i miała więcej cienia. Ale była ładnie przekorzeniona w donicy, więc mam nadzieję, że wiosną ruszy sprawnie, choć nie wiem, czy zakwitnie. Kupowałam kwitnącą, ale widziałam, że była świeżo przesadzana (ziemia się osypała kompletnie przy sadzeniu do większej donicy), więc mocno ją przycięłam.
Widzę, że nie mam zdjęcia z posadzonymi thujami Danica, trzeba będzie to nadrobić.
Tam z tyłu jest kawałek, za który się zabierzemy "na dniach", ten straszny kawałek z kamieniami. Muszę poprosić ema, żeby rzucał te kamienie na jedną kupkę (kupę raczej), to później Wam pokażę, dlaczego wzdrygam się na samą myśl o pracach w tym miejscu. Miałam fotkę tego koszmaru, ale chyba się nie zgrała z aparatu. Kompostownik też będzie obsadzony roślinami, ale nie wiem jeszcze jakimi. Niestety wybór mocno ograniczony, bo tam cień, a ja nie mam rozeznania wśród cieniolubnych, chyba cisy się nadają, ale one tak wolno rosną
Na koniec kawałek sadu:
Aaa, prawie bym zapomniała, Green Carpet dla Gosi:
tutaj widać, jak pięknie mu się przewieszają pędy:
niestety nie mógł się wykazać za bardzo, bo rośnie w takim ścisku:
i musiałam go mocno ciąć. Ale na jesieni się tym zajmę.
Monia - bo tu trzeba PO-KA-ZY-WAĆ
Aniu, a to ci heca, nie?
Barabella - pamiętam, ale to jeszcze nie ta pora roku
Gosiu - hehe, dobre sobie Ale Green Carpet'a Ci cyknęłam, bo błagałaś u Asi
Agunia - foty "bendom", sukcesywnie
Pokażę Wam tę rabatę, nad którą się ostatnio męczyłam, no i wreszcie ją wymęczyłam Niestety mój shitowy aparat ma za nic odległości i proporcje, więc wszystko jest rozjechane, no ale musicie mu wybaczyć...
Przed posadzeniem reszty iglastych -widzę, że fotka ciemna, a miałam nadzieję, że będzie widać ten mój "łuk" z jałowców Spartan, który ma stanowić w przyszłości tło dla oczaru:
Przymiarka:
Już wszystko wkopane:
Sosna Wintergold, świerk karłowy E-cośtam i thuja Mirjam będą stanowić część pasu wrzosowego, bięgnącego od nich, półkolem przez azalie japońskie, równolegle do jałowców spartan, aż do tego płożącego niebieskiego jałowca. Będzie tam jeszcze azalia wielkokwiatowa, prawdopodobnie Chanel, którą mam koło domu.
Jolu, to jest Ola (ten patyk z listkami ), wydaje mi się, że zmarniała po posadzeniu, prawdopodobnie to wina bezpośredniego słońca, bo wcześniej bytowała na tarasie i miała więcej cienia. Ale była ładnie przekorzeniona w donicy, więc mam nadzieję, że wiosną ruszy sprawnie, choć nie wiem, czy zakwitnie. Kupowałam kwitnącą, ale widziałam, że była świeżo przesadzana (ziemia się osypała kompletnie przy sadzeniu do większej donicy), więc mocno ją przycięłam.
Widzę, że nie mam zdjęcia z posadzonymi thujami Danica, trzeba będzie to nadrobić.
Tam z tyłu jest kawałek, za który się zabierzemy "na dniach", ten straszny kawałek z kamieniami. Muszę poprosić ema, żeby rzucał te kamienie na jedną kupkę (kupę raczej), to później Wam pokażę, dlaczego wzdrygam się na samą myśl o pracach w tym miejscu. Miałam fotkę tego koszmaru, ale chyba się nie zgrała z aparatu. Kompostownik też będzie obsadzony roślinami, ale nie wiem jeszcze jakimi. Niestety wybór mocno ograniczony, bo tam cień, a ja nie mam rozeznania wśród cieniolubnych, chyba cisy się nadają, ale one tak wolno rosną
Na koniec kawałek sadu:
Aaa, prawie bym zapomniała, Green Carpet dla Gosi:
tutaj widać, jak pięknie mu się przewieszają pędy:
niestety nie mógł się wykazać za bardzo, bo rośnie w takim ścisku:
i musiałam go mocno ciąć. Ale na jesieni się tym zajmę.
Dominiko, bardzo ładny kształt tej rabaty wymodziłaś; podobają mi się także nasadzenia, a Green Carpet faktycznie interesujący... Poprosimy o więcej zdjęć (i nie kryguj się, że pokazywać trzeba ;-))
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Skuszona nazwą wątku Mój pas startowy, czyli wąska działka zajrzałam do Ciebie , bo sama mam taką działkę przy domu pół km, jak się wkurzę i pójdę na spacer po swoim to mi przechodzi. Niestety nie otwierają mi się zdjęcia oprócz ostatnich; nie wiem dlaczego. A tak miałam ochotę popatrzeć jak zagospodarowałaś swój pas startowy.
- Margo2
Dominiko, dziękuję za zdjęcia Carpeta. Tylko chyba będe Ci e musiała poprosic o szerszą panoramę, bo chciałbym ocenic jak on duży rośnie i czy mi się zmieści tam gdzue chciałam go posadzić.
Piszesz, że musiałas go ciąć? Zatem chyba sie jednak rozrasta?
Piszesz, że musiałas go ciąć? Zatem chyba sie jednak rozrasta?
-
- Od: 17 sty 2009, o 17:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
O, Dominisia się uaktywniła u siebie .
Widzę, że się Domini "złamałaś" i korzystasz z maty p. chwastom ?
Jak się trawka zazieleni to rabata będzie ładnie kontrastowała.
Lubię opływowe kształty rabat, jak bym nie zaczęła robić to i tak zawsze mi się brzeg "wygnie" .
Dałaś radę wytępić osty?
Berberys Green Carpet ma taki "rozlazły" pokrój.
Potrzebuje trochę miejsca, wówczas ładnie widać te łukowato wygięte gałązki.
Widzę, że się Domini "złamałaś" i korzystasz z maty p. chwastom ?
Jak się trawka zazieleni to rabata będzie ładnie kontrastowała.
Lubię opływowe kształty rabat, jak bym nie zaczęła robić to i tak zawsze mi się brzeg "wygnie" .
Dałaś radę wytępić osty?
Berberys Green Carpet ma taki "rozlazły" pokrój.
Potrzebuje trochę miejsca, wówczas ładnie widać te łukowato wygięte gałązki.
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety