Niekończąca się opowieść...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Niekończąca się opowieść...

Post »

Niesamowicie romantyczny, melancholijny i klimatyczny jest Twój ogród o tej porze roku... niemal wyczuwa się przez ekran zapachy późnego lata - cudne wrażenia! :)
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Cudownie i ekscytująco to jest u Ciebie Asiu.
Jak patrzę na twoją perowskię to aż uwierzyć nie mogę, jaka może być dorodna.
U mnie nie chce rosnąć i mimo wysiłków ciągle ponoszę fiasko. ;:222
Widocznie u Ciebie ma super warunki i wygląda bosko. ;:215
Ślicznie też wyglądają pomponiki przegorzanu.
Masz na prawdę wspaniały ogród Asiu. ;:215 ;:167
Grażyna.
kogro-linki
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Daffodil :wit
Od dawna się nie odzywam, choć obserwuję Twój ogród nieustannie. Wielu Forumowiczów robi znakomite zdjęcia, ale w Twoich jest coś, czego do końca nie umiem określić. Chyba najbliższe prawdy będzie stwierdzenie, że są malarskie, chyba bliskie widzeniu impresjonistów. Nie ma w nich dosłowności, jest za to zachwycająca tajemniczość, zwiewność, świetlistość ... i coś jeszcze, co mnie do bólu zachwyca. Moje najwyższe uznanie ;:138
Jest na FO mnóstwo pięknych ogrodów, ale trzy śnią mi się po nocach. Jednym z nich jest Twój ;:180 I tylko żal, że tak daleko ;:224 .

Serdeczności - Jagoda
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Co tu dużo mówić... Niezmiennie pięknie u Ciebie ;:173
Hmmm, mam Twoje upoważnienie :lol: Już ja pomyślę, co z tym zrobić :twisted:
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Jak możesz pisac, że nam się Twój ogród znudzi. Przeciez można go jeść łyżkami. Jest cudowny.
Tyle kolorów, życia. Cudny.
Także nawet jak teraz nie masz czasu pisac to rób przynajmniej więcej zdjęc, żeby zimą można było oczy nimi nacieszyć
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

JagiS napisala wszystko co i mnie w duszy gra(.patrząc na Twoje zdjecia)Dopiero co u Agnieszki nie mogłam wyjść z podziwu nad jej kunsztem a teraz tutaj to samo.Powinnam pójść gdzieś na naukę ale i tak to nic nie da ,gdy człowiek już nie te oczyska posiada a patrzałki przekłamują. :D
Asiu no i co więcej dodać?Tylko gratulacje,że ogrod jest taki właśnie-cudny(mimo innych koników :lol: )
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 mar 2009, o 17:16

Post »

Asiu - jak wyczytałam, że oprócz ogrodnictwa masz jeszcze inne pasje - to mam jeszcze większy szacunek dla Twojego ogrodu, skoro dzielisz czas wolny na kilka pasji a ogród wygląda za każdym razem urzekająco, tajemniczo i pięknie. Wspaniale połączenie bylin przegorzanu, perovskiej i jeżówek, jak to robisz, że masz takie dorodne kępy? i dołączam się do pytania o zimowanie perovskiej, zabezpieczasz ją jakoś na zimę?

Pamiętaj też, że w opinii w właściciela ogrodu, zawsze coś jeszcze jest do zrobienia/poprawienia/udoskonalenia - ale skoro chór fanów Twojego ogrodu jest coraz większy, przyjmij, że po prostu masz wyjątkowy ogród.
linki Lesi
aktualny
Pozdrawiam ciepło - Joasia
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Też się poczułam wywołana do odpowiedzi bo też jestem fanką Twojego ogrodu. Rzadko piszę bo tylko wzdycham z zachwytu. ;:167
Moja perovskia wymarzła ;:174 też jestem ciekawa czy swoją zabezpieczasz
jolutka123
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 30 lip 2012, o 14:15

Post »

Witaj wpisuję się coby nie zgubić wątku, cofnęłam się kilka stron i jestem zauroczona - taki ogród chciałabym kiedyś mieć! Piękne zdjęcia!
Awatar użytkownika
Wendy
200p
200p
Od: 26 gru 2010, o 19:10

Post »

Najpierw pomyślałam, że zachwycę się zdjęciem umieszczonym pod wpisem do Tamaryszek, a potem kolejnym po odpowiedzi Asi2 - to szałwia biała z tyłu? a co przed nią? - ale zaraz potem dojrzałam to ogóle, po powitaniu 31 sierpnia - cudne, westchnienie za westchnieniem - więc zachwycam się każdym kolejnym kątkiem i przestrzenią Twego świata, który udaje mi się dostrzec. Zaglądam do Ciebie niemalże każdego dnia jeszcze z herbatą śniadaniową - i potem piękniejsze myśli mnie opanowują.
Tylko tych, Twych, zdjęć stale mało...
mało... za mało...
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Asiu, dziękuję ;:168
Zdjęcia jak zwykle piękne i nastrojowe. Przenoszą w krainę ciepłej, letniej baśni. Aż by się chciało wejść w ekran z leżaczkiem, zalogować gdzieś pomiędzy Twoimi rabatkami i wygrzewać w ostatnich promieniach słońca!
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Asiu, podpisuję się pod każdą wcześniej napisaną tu wypowiedzią.
Jesteś bardzo zajęta, mam pomysł, nic nie pisz tylko wstaw nam choć jedno zdjęcie
każdego dnia :D
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21

Post »

Witajcie serdecznie moi drodzy :wit .
Jest mi niezmiernie miło, że pomimo moich przerw w bywaniu na Forum Wy przychodzicie i zostawiacie tak mile wpisy. Są one niesamowicie budujące i mobilizujące ;:108 . Od razu biorę aparat i chociaż jakieś zdjęcia robię. Niestety, nie zawsze się udaje bo dnia ubywa, a z pracy nieraz wracam późno, ale dzięki Wam staram się chociaż kilka fotek pstryknąć.
Pozwólcie, że dzisiaj będzie raczej krótko. Wkrótce wyjeżdżam na dwa tygodnie, a tutaj trzeba jeszcze wszystko ogarnąć: szkołę dzieci, przetwory, dżemy i konfitury, ogórki w wersji 1000 i jeden sposobów i jeszcze ogród i jeszcze?? ?. tysiące drobiazgów, że o pracy nie wspomnę.
Za to obiecuję, że w zimie zanudzę Was swoimi postami ?będą długie i wyczerpujące. ;:224
Na początek Pastelka - ta róża jest CUDOWNA

Obrazek

Agatko123 perovskie mam trzeci sezon i nic z nią zupełnie nie robię. Rośnie na pełnej patelni, w ziemi gliniastej ? twardej i zbitej, na zime jej nie okrywałam. W zeszłym roku nie była jeszcze taka okazała, ale już ładna. Póżno u mnie startuje, nawet się zastanawiałam w tym roku czy jej nie przemroziło. Jednak u mnie zawsze, lub prawie zawsze, jest śnieg i to jej chyba wystarcza jako osłona.

Agnieszko dziękuję. Ja jak chodzę po Twoim ogrodzie (a chodzę często) to zawsze wychodzę pod wrażeniem Twoich zdjęć i pięknych zielonych pokoi ?..i kołaczą mi się potem długo po głowie....

Pastelka -c.d.

Obrazek

Przy okazji mam pytanie do Różanych Pań. Czy te dwa drapakowate pędy to coś normalnego? Mam je na jednym spośród 4 krzaczków. Czy powinnam je wyciąć ? Róża jest młodziutka, więc może za rok będzie wyższa i będzie więcej wyższych pedów? Hmmm, trzeba się dokształcić.....;:223

Grażynko, w takim razie jak przyjadę następnym razem do Ciebie to przywiozę Ci perovskie. Może żywiecka będzie rosła? Ja z moją naprawdę nie robię kompletnie nic?. Grażynko dzięuję za ciepłe słowa ;:196 .

Jagodo nie wiem co powiedzieć. Po prostu dziękuję ;:167 . To jeden z najpiękniejszych komplementów jakie słyszałam ? i to zarówno odnośnie zdjęć jak i ogrodu. Przecież na Forum jest tyle przepięknych ogrodów. ?. Już wiem, po prostu Ty jeszcze niewiele widziałaś ;:108
A z innej beczki to wiesz, myślałam właśnie o Tobie wklejając poprzednie zdjęcia ? było tak dużo niebieskości ? miałam nadzieję, że przyjdziesz
No to jeszcze perovskie:

Obrazek

Aniu Sweety wielkie dzięki. A pamiętasz, że mamy się jeszcze razem wybrać....

Gosiu Margo a ta sesja specjalnie dla Ciebie ;:196 : A dla niewtajemniczonych powiem tylko, że Gosia zrobiła mi wielką niespodziankę wysyłając sadzonki werbeny gdy usłyszała, że moje maleństwa zmroziło w maju. Jak dostałam paczkę to po prostu osłupiałam....Gosiu dla Ciebie werbena patagońska w kilku odsłonach:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Aniu An-ka dziękuję. Byłam już u Ciebie i napisałam Ci co sądzę oTwoich zdjęciach (że o kwiatach nie wspomnę ;:224 ). Są naprawdę śliczne. A co do ogrodu ? dziękuję i zapraszam ;:196 . Nie masz daleko?..

Asiu JLG witam Cię serdecznie. Duże kępy mam chyba dlatego, że sadzę po kilka sztuk z danej rośliny. A czy naprawdę są dorodne? Sama wiesz, że fotografią można oszukać oko?? Co do perovskiej to odpowiedziałam wyżej. Asiu ja myślę, że każdy ogród jest wyjątkowy i w każdym są niepowtarzalne i piękne elementy. Ja mam do tego piękny krajobraz dookoła i to przede wszystkim sprawia, że odbieracie ogród jako wyjątkowy.
Jeszcze jedna Pastelka, bo jest tego warta: Chciałam wam pokazać mój jednoroczny krzaczek, na którym jest ponad 30 kwiatów

Obrazek

Jolu cieszę się bardzo, że lubisz mój ogród. Takie głosy jak Twój dają mi motywację do dalszych działań. Dziękuję. Ja też często bywam w Twoim lasku i jestem jego fanką, ale z wpisami to już różnie.

Jolutko123 witam bardzo serdecznie nowego Gościa. Zapraszam kiedykolwiek zechcesz ? będzie mi niezmiernie miło. Cieszę się, że mój ogród może być wzorem, gdybyś tylko coś chciała to pytaj. Na pewno odpowiem, tylko czasami z poślizgiem? Ale kwiat na powitanie nowego Gości MUSI BYĆ: Dla Ciebie róża Mirato

Obrazek

Wendy nawet nie wiesz jaką mi radość sprawiasz, pisząc takie piękne słowa ;:196 . Co d zdjęć Słusznie zauważyłaś ?z tyłu szałwia biała, a z przodu szałwia różowa. Obie te szałwie są stosunkowo niskie, z tyłu za nimi mam posadzoną szałwię fioletową ? i ta jest wysoka.
I specjalnie dla Ciebie, żeby tych dobrych myśli było jak najwięcej :
Jeszcze raz Mirato z zawilcem w tle

Obrazek

I dodatkowo Sweet Hase:

Obrazek

Asiu2 zapraszam serdecznie ;:333 . Leżaczek się znajdzie, koty dotrzymają towarzystwa, kwiaty dostarczą tematów do rozmów?. Przyjeżdżaj kiedy chcesz

Majko moja kochana ;:196 . Ale się uśmiałam na Twoją propozycję?.. Co by była ze mnie za gospodyni gdybym moim miłym Gościom nie odpowiedziała? I tak mam wyrzuty sumienia, że zawsze spóźnione i do tego jeszcze szybkie i krótkie są teraz moje wpisy?
Majeczko dziękuję bardzo, Twoje słowa mają szczególne znaczenie jako że sama posiadasz ogród godny najlepszego ogrodnika. A róże.... brak słów ;:108

Obrazek

Jeszcze raz przepraszam Was za krótkie odpowiedzi. W nagrodę jeszcze jedna porcja zdjęć?? mam nadzieję, że się spodoba. Jeśli mi się jeszcze uda to coś wrzucę jutro lub pojutrze?.. Jeśli nie to d zobaczenia za ok. 3 tygodnie.

Pastella - po prostu nie mogę się jej oprzeć. Dla mnie jest idealna

Obrazek

Anafalis perłowy od Izuni Chatte. Z Pastelką w tle :;230

Obrazek

Ogólnie

Obrazek

Obrazek

Dobranoc ......
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”