Ogród Linety

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Linety

Post »

To chyba nie jest tak do końca... Może to były rozsady do kolejnego sadzenia? W Bułgarii były takie pomodorasy, papryki i nie tylko, że mi oczka na wierzch wychodziły ze zdumienia :D A klimat ten sam, co w Chorwacji ;:3
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ale dziwne roślinki pokazujesz, ciekawie musiały wyglądać ich kępy na żywo.
B to chyba musi zacząć jakieś rabaty wprowadzać do forumowiczów, taką jej reklamę ciągle robią :lol: Jeszcze nie byłam, ale jak jeszcze u kogoś przeczytam że był i kupił to chyba nie wytrzymam ;:223 i też podjadę ;:65
Awatar użytkownika
kwiaty_poli
500p
500p
Od: 5 gru 2011, o 16:10

Post »

Fajne roślinki pokazujesz, ciekawe jakby przetrwały w naszym klimacie? Mam nadzieję, że co nieco skubnęłaś i przywiozłaś z tych cudów ;) Jeśli chcesz mogę Ci zrobić sadzonkę z białego oleandra, ale to chyba wiosną bo teraz pewnie by nie zdążyła wytworzyć korzonków, ale się na tym nie znam...
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p
Od: 15 mar 2012, o 21:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dzisiaj w ogródku była walka z ostami na trawniku. Za pomocą noża kuchennego wycinałam kawałki darni z korzonkami ostów. Uzbierałam takich kępek może ze sto. Ale chyba trawnik oczyszczony, można chodzić boso. :D

Sweety, możliwe, niczego nie wykluczam. Jednak u nas raczej nie sadzi się teraz porów ani selerów, ani kapustnych, a takie właśnie sadzonki sprzedawano tam na targu. Pewnie jesienne zbiory mają tam gdzieś w grudniu, kiedy my stroimy choinki. :)
April, mam nadzieję, że zdążyłaś do B, zanim Ci wszystko rozdrapano! Naprawdę mieli ładne odmiany. A co do rabatów dla nas to masz stuprocentową rację. Jesteśmy lepsi niż blok reklamowy w czasie najwyższej oglądalności. :)
Pola, dziękuję Ci gorąco, już mi obiecano szczepkę białego oleandra, więc nie śmiem Cię prosić. Ale gdyby moje sadzonkowanie lub zimowanie zawiodło, to rzeczywiście przybiegnę do Ciebie z prośbą.
A skubnęłam bardzo niewiele, bo jakoś mi było nieswojo obskubywać ludziom rośliny zza płotu. Mam jedną gałązkę różowego oleandra, jakiś ładny grubolistny sukulent, który obrastał tamtejsze kamieniste plaże, i dwa rodzaje trzykrotek, które rosły na nieużytkach wzdłuż ulicy. Aha, i garść nasionek palmy, które już posadziłam, bo nie wiem, jaką mają zdolność kiełkowania.
Ogród tysiąca kwiatów i motyli. Serdeczne pozdrowienia, Gosia
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

I gucio, nic nie kupiłam. Zostały jakieś nędzne resztki. Zależało mi na czosnkach ale był już tylko jeden i do tego biały i zmaltretowany, Odbiję to sobie w sobotę u Szmita :;230
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p

Post »

Ojej, to szkoda. No tak, może byliśmy zbyt skuteczni z tą naszą działalnością reklamową... :D
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

Linetko kuflika też mam już kilka lat oczywiście w doniczce ,ale cieszę się że zimuje i kwitnie,Tylko nie chce się ukorzeniać ;:223
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Linetko, dziś pogoniłam mojegoM do B...a tam pani powiedziała mu że jeszcze za wcześnie na cebule...
chyba jakaś niedouczona... :;230
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Linetko,czytam,że walczyłaś z trawnikiem.U mnie ostów nie ma,ale mlecz i taka dzika trawa.Mlecz od sąsiadów,bo nie zbieraja trawy do kosza tylko wszystko lezy,a potem wysiewa sie mleczna łaka.Nie wiem ską ta dzika trawa,nie wiem jak z nią walczyć,wycinam,potem zostaja puste place,flancuję ta dobrą trawę i tak naokoło.
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p

Post »

Elu, Misiu, Gosiu, dziękuję Wam, że wpadłyście na wątek podczas mojej kilkudniowej nieobecności. Musiałam wyjechać na parę dni, wróciłam wczoraj, a dzisiaj miałam najmilszą niespodziankę - przyjechały zamówione róże. :D Planuję rabatę różaną, którą chcę założyć właśnie teraz, żeby przed zimą róże zdążyły się zakorzenić i przyzwyczaić. Dlatego zamówiłam sadzonki w doniczkach. Przyjechały więc dzisiaj w wielkim pudle, a ja miałam przyjemność otworzyć to pudło i wypakować śliczne krzewy. :D Jedna z nich, Gloria Dei, przyjechała już z kwiatem, więc przez cały dzień latałam na taras, żeby ją powąchać, pozachwycać się. :D Ach, jaka jestem zadowolona. :D
Dzisiaj skosiliśmy trawnik, a od jutra będziemy już przygotowywać różaną rabatę. :D
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Linetko,z całego serca życzę Ci żeby różyczki przyjęły się,będę śledzić Twoją rabatkę różaną... :)
...ja zrezygnowałam z róż ,nie kochaja mnie ,z moich pięknych parkowych tylko są wspomnienia a po tej zimie to reszta przepadła...zostały tylko w doniczkach miniaturki i cieszę sie nimi... ;:108
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p

Post »

Misiu, szkoda, że ta zima wyrządziła takie szkody Twoim różom. Rozumiem Cię, bo ja straciłam wszystkie moje budleje i też nie posadziłam na razie ani jednej. Ale nie wykluczam, że za rok, za dwa jakaś się znów w naszym ogrodzie pojawi. A różyczki miniaturki też są piękne, mam kilka na moich mieszanych rabatach. Liczę na to, że solidnie zabezpieczone jakoś przetrzymają zimę.
Dziękuję za serdeczne życzenia. Liczę na to, że róże się przyjmą, bo na razie są naprawdę silne i okazałe.
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Ja też straciłam wszystkie budleje i nie powiem już co więcej ;:180
Pozdrawiam, Ela
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p

Post »

Elu, chyba wszyscy pamiętamy, ile strat poniosłaś i jaka byłaś załamana. :( Ale teraz, kiedy oglądam zdjęcia z Twojego ogrodu, to zastanawiam się, gdzie się tam mogło zmieścić przedtem więcej roślin, skoro jest ich teraz aż tyle?!
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Oj uwierz mi że wszystko się zmieściło ,ale jak wiesz ja mam zawsze miszmasz w ogrodzie wynagrodziły mi inne roślinki ;:180
Pozdrawiam, Ela
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”