Moja mała "dżungla" - part III
- trzynastka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moja mała "dżungla" - part III
Wiesz co , za tego Geronimo to ..ech nawet nie piszę bo na jego widok mnie zatkało urwałaś mu takiego wielgachnego liścia biedak i musi dzielić parapet oj oj , biedak ale na poważnie jest fantastyczny i do tego ile innych kwitnień zieloności
- mniodkowa
- Od: 14 maja 2009, o 15:03
- Kontakt:
Spostrzeżenie na własnym skrętniku "przetestowane":
Nerys (ten w żółtej doniczce na parapecie) z kwiatkami poszedł na półkę do południowego pokoju... nie spodobalo mu się potem postał na kwietniku bliżej słońca, też ususzył wszystkie pąki, a miał ich wiele z obawy o zupełne uśmiercenie - przywróciłam go na "stare miejsce" na północnym parapecie... jakieś 2 tygodnie i znów pełno pączków
moje skrętniki tolerują jedynie północną wystawę
A tu różowy z bliska
i lawendowy
Celinko - mam nadzieję, że Geronimo nie zemści się na mnie za tego liścia, tym bardziej, że muszę mu uciachać kolejnego na potrzeby w razie W (bo coś nie wierzę w powodzenie rozmnożenia tego wielkiego, pociętego liścia )
Nerys (ten w żółtej doniczce na parapecie) z kwiatkami poszedł na półkę do południowego pokoju... nie spodobalo mu się potem postał na kwietniku bliżej słońca, też ususzył wszystkie pąki, a miał ich wiele z obawy o zupełne uśmiercenie - przywróciłam go na "stare miejsce" na północnym parapecie... jakieś 2 tygodnie i znów pełno pączków
moje skrętniki tolerują jedynie północną wystawę
A tu różowy z bliska
i lawendowy
Celinko - mam nadzieję, że Geronimo nie zemści się na mnie za tego liścia, tym bardziej, że muszę mu uciachać kolejnego na potrzeby w razie W (bo coś nie wierzę w powodzenie rozmnożenia tego wielkiego, pociętego liścia )
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
- AnnaAgnieszka
- 1000p
- Od: 16 sie 2010, o 10:03
Jeżeli mowa o tym wielkoludzie co ja dostałam to już ma korzonki
Jutro w ziemie idzie
A na parapecie same piękności
aż chce się patrzeć a na żywo jaki musi być widok
Jutro w ziemie idzie
A na parapecie same piękności
aż chce się patrzeć a na żywo jaki musi być widok
ależ piękny parapet - skrętniki urocze - zwłaszcza Geronimo Przepiękny jest
Mój zielony kącik - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=48108" onclick="window.open(this.href);return false;,
Wymiana/sprzedaż - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=47934" onclick="window.open(this.href);return false;
- Joanna
Wymiana/sprzedaż - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=47934" onclick="window.open(this.href);return false;
- Joanna
- nika28
- 500p
- Od: 11 lip 2011, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
No to pokazałaś..... a niech Cię "skręci" Piękności
Moje "chciejstwa" domowe i działkowe.
Marzenia to niczym nie zmącona rozkosz, a oczekiwanie aż się spełnią to prawdziwe życie. Victor Hugo
Marzenia to niczym nie zmącona rozkosz, a oczekiwanie aż się spełnią to prawdziwe życie. Victor Hugo
- mniodkowa
- Kontakt:
mika, Migotka, Ania -
tak, to z niego dostałaś liścia ależ dzielny, niech zdrowo Ci rośnie rozumiem, że go nie pocięłaś?
Głupio tak... w całym domu umyte okna oprócz jednego pokoju no to dokonałam poświęcenia się i je umyłam parapet przetarłam, na nowo ustawiłam i upchnęłam jeszcze niedobitka hibiskusa (to ten w różowej doniczce, więc sporo miejsca wygospodarowałam no nie? ) jakby tak zechciał te okno mi zarosnąć to bym się nie pogniewała a więc jest test - jeśli północne okno mu zacznie odpowiadać to pomyślę nad eksmisją swoich hibków gigantów z południowego salonu, bo ciemno mi w nim jak nie wiem co
kilka fiołków też wymaga przesadzenia, ale to może już jutro... tylko gdzie ja je potem poustawiam?
udanego weekendu
AnnaAgnieszka pisze:Jeżeli mowa o tym wielkoludzie co ja dostałam to już ma korzonki
tak, to z niego dostałaś liścia ależ dzielny, niech zdrowo Ci rośnie rozumiem, że go nie pocięłaś?
Głupio tak... w całym domu umyte okna oprócz jednego pokoju no to dokonałam poświęcenia się i je umyłam parapet przetarłam, na nowo ustawiłam i upchnęłam jeszcze niedobitka hibiskusa (to ten w różowej doniczce, więc sporo miejsca wygospodarowałam no nie? ) jakby tak zechciał te okno mi zarosnąć to bym się nie pogniewała a więc jest test - jeśli północne okno mu zacznie odpowiadać to pomyślę nad eksmisją swoich hibków gigantów z południowego salonu, bo ciemno mi w nim jak nie wiem co
kilka fiołków też wymaga przesadzenia, ale to może już jutro... tylko gdzie ja je potem poustawiam?
udanego weekendu
- hen_s
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Och, jak ja bym chciał mieć takie luzy na parapecie...
- mika181
- 500p
- Od: 7 wrz 2011, o 19:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
ja wszystkie swoje 3 hibiskusy trzymam na północnym oknie i moim to bardziej się podoba niż okno wschodnie zachodnie czy południowe
Prawdziwa parapetowa dżungla!
- Niunia1981
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Aguś w porównaniu z Tobą to po moich parapetach może halny latać tyle jest miejsca
Pozdrawiam, Monika
Zielony świat Moniki cz. 9
Zielony świat Moniki cz. 9
-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Obsada moich parapetów wygląda podobnie, tylko jeszcze Zuźka (kotka) stara się wepchać tam swoje cztery litery
O efektach nie wspomnę, ale od tej pory słownictwo bardzo mi się wzbogaciło
O efektach nie wspomnę, ale od tej pory słownictwo bardzo mi się wzbogaciło
- mniodkowa
- Kontakt:
hen_s pisze:Och, jak ja bym chciał mieć takie luzy na parapecie...
zupełnie nie rozumiem powiedz mi proszę, gdzie ja jeszcze mogę dostawić..cokolwiek! ustawiona malusieńka doniczka.. spadła! wygląda więc na to, że skoro mam TAKIE luzy, to jestem szczególną "sierotą", która nie umie napchać po każdy centymetr... no cóż, może jakbym miała rośliny, które nie wypychają się liśćmi poza doniczki... i do tego doniczki jednej wielkości.. to przynajmniej wg mnie byłoby to realne... ale co ja tam wiem
Pokażę zatem kolejny PUSTY parapet - kuchenny tym razem
więcej parapetów nie posiadam rośliny ustawiam na kwietniku, komodach... ale tam tez luzy, to może jak wrócą grudniki z wakacji i zrobi się ciaśniej to pokażę
mika181 pisze:ja wszystkie swoje 3 hibiskusy trzymam na północnym oknie i moim to bardziej się podoba niż okno wschodnie zachodnie czy południowe
ooo to bardzo fajna dla mnie wiadomość zobaczymy jak poradzi sobie jeden mój przez najbliższy czas... może mama mi go nie zaleje/zasuszy/ukatrupi
Igor, Monia -
heliofitka pisze:od tej pory słownictwo bardzo mi się wzbogaciło
ja kotka nie mam, sama potrafię strącić doniczkę podczas... podlewania/podglądania dziś podnosiłam kolejnego fiołka ale tym razem w język się ugryzłam, w końcu jak sama ustawiłam w takim miejscu, to można było się spodziewać, że fiknie
nie martw się, ja zrzuciłam fiołka przedwczoraj a moje parapety, w porównaniu z Twoimi to po prostu puściutkie
nie umiałabym mieć tyle doniczek co Ty bo uwielbiam otwierać okno w lecie, więc jakbym miała to wszystko ściągać i na nowo stawiać to by mnie trafiło
trzymam kciuki z hibiskusa ale myślę, że sobie poradzi moje okno wychodzi na wschód i delikatnie na północ a on stoi na biurku tuż przy oknie i radzi sobie
doszłyśmy ostatnio z mamą do wniosku, że partacze jak nam okna parę lat temu wymieniali chyba nie zrozumieli co to znaczy szeroki parapet, bo nam na nich ciągle miejsca brakuje
nie umiałabym mieć tyle doniczek co Ty bo uwielbiam otwierać okno w lecie, więc jakbym miała to wszystko ściągać i na nowo stawiać to by mnie trafiło
trzymam kciuki z hibiskusa ale myślę, że sobie poradzi moje okno wychodzi na wschód i delikatnie na północ a on stoi na biurku tuż przy oknie i radzi sobie
doszłyśmy ostatnio z mamą do wniosku, że partacze jak nam okna parę lat temu wymieniali chyba nie zrozumieli co to znaczy szeroki parapet, bo nam na nich ciągle miejsca brakuje
pozdrawiam
Karolina
Karolina