Grubosz - Crassula Cz.1
- eikoden
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 kwie 2011, o 14:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Grubosz - Crassula ovata
Poczekać aż odrośnie, jak nie wyrwałaś za blisko pieńka to powinno wypuścić gałązki
Ale naprawdę nie ma czym, roślinka trafiła zmasakrowana przez pocztę... i pomału się zbieraAleksandraBdg pisze:Mógłbyś się pochwalić. Na forum chyba nie tak wiele osób ma tą odmianę, a każda nowa niezmiernie cieszy moje oko
- marlenka
- 500p
- Od: 26 lut 2011, o 12:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Grubosz - Crassula ovata
Ktoś próbował z gruboszami tego?
http://www.youtube.com/watch?v=08kpjK8x ... annel_page
http://www.youtube.com/watch?v=kQoJAY3oskI
Co prawda na filmikach mamy Adenium, ale to też sukulent. Może to zwiększyć ilość pędów.
http://www.youtube.com/watch?v=08kpjK8x ... annel_page
http://www.youtube.com/watch?v=kQoJAY3oskI
Co prawda na filmikach mamy Adenium, ale to też sukulent. Może to zwiększyć ilość pędów.
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 6 lis 2010, o 15:30
Crassula pyramidalis?
Czy ktoś z forumowiczów zna zasady pielęgnacji Crassuli pyramidalis i ma jakieś doświadczenie z tą rośliną? Roślina ta kilka minut temu zawitała w moim domu ale kompletnie nie wiem jak się nią zajmować .
- nolina
- Od: 20 mar 2010, o 21:37
Re: Grubosz - Crassula
Ma ją Iwonka (raflezja) ,ale teraz jej nie ma wyjechała:)
Ona by Ci pomogła
Ona by Ci pomogła
- yanari
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 2 wrz 2012, o 07:35
- Kontakt:
Witam!
Prześledziłam prawie cały wątek i jestem zachwycona macie piękne okazy! postanowiłam, że też się pochwalę swoimi
Chciałam też zapytać czy skoczogonki mogą bardzo zaszkodzić gruboszom? Najpierw nie wiedziałam co to są za szkodniki, ale poszperałam i znalazłam. Niektórzy piszą, że w małych ilościach nie są szkodliwe, ale jedna crassulka ostatnio zaczęła zrzucać liście
Prześledziłam prawie cały wątek i jestem zachwycona macie piękne okazy! postanowiłam, że też się pochwalę swoimi
Chciałam też zapytać czy skoczogonki mogą bardzo zaszkodzić gruboszom? Najpierw nie wiedziałam co to są za szkodniki, ale poszperałam i znalazłam. Niektórzy piszą, że w małych ilościach nie są szkodliwe, ale jedna crassulka ostatnio zaczęła zrzucać liście
- marlenka
- 500p
yanari, czy ja u Ciebie widzę Adenium (Róża Pustyni)?
Masz pięknego hobbita, jeśli kiedyś będziesz przycinać - proszę, odezwij się do mnie. Chętnie przygarnę szczepkę z tak ładnego okazu.
Masz pięknego hobbita, jeśli kiedyś będziesz przycinać - proszę, odezwij się do mnie. Chętnie przygarnę szczepkę z tak ładnego okazu.
- yanari
- 20p - Rozkręcam się...
- Kontakt:
Tak marlenka, ostatnio postanowiłam hodować Adenium trochę się obawiałam o tej porze wysiewać, ale co tam aktualnie czytam wątek o Róży Pustyni
A hobbit kupiony nie cały rok temu i raz przesadzony, też nim się zachwycam jak będę go przycinać na pewno się odezwę.
A hobbit kupiony nie cały rok temu i raz przesadzony, też nim się zachwycam jak będę go przycinać na pewno się odezwę.
- eikoden
- Od: 12 kwie 2011, o 14:22
Re: Crassula pyramidalis?
Podobnie jak z resztą crassul albo kaktusów, nie przelewamy, niepozwalany by woda stała, przesuszamy, obserwujemy czy roślinka nie marnieje wtedy więcej wody :] nawożenie jak jest ciepło 2-3 razy w mcPieterek pisze:Czy ktoś z forumowiczów zna zasady pielęgnacji Crassuli pyramidalis i ma jakieś doświadczenie z tą rośliną? Roślina ta kilka minut temu zawitała w moim domu ale kompletnie nie wiem jak się nią zajmować .
No to i ja też się pochwale gruboszami
c. hobbit
hobbit special vs hobbit
C. Blue hale po przycięciu
- yanari
- 20p - Rozkręcam się...
- Kontakt:
Właśnie teraz też widzę, że ich nie ma i pojęcia nie mam co się z nimi stało............. i jak to naprawić..........
eikoden prześliczne je masz
eikoden prześliczne je masz
- sokolica
- Od: 28 maja 2011, o 13:05
eikoden pisze: c. ovata hobbit
Tomek, czy to jest ten, którego niedawno tak drastycznie przyciąłeś?
Jesteś pewien, że to dobra częstotliwość? 2 razy w miesiącu to ja polewam moje crassule i inne sukulenty. Nie wydaje mi się, aby słusznym było każdorazowo dawać im nawóz. No chyba, że ja marnie się nimi opiekujęeikoden pisze: nawożenie jak jest ciepło 2-3 razy w mc
- marlenka
- 500p
Jaki dajesz nawóz? Zastanawiam się czy w przyszłym sezonie nie zacząć ich nawozić. Nigdy tego nie robiłam.sokolica pisze:eikoden pisze: c. ovata hobbit
Tomek, czy to jest ten, którego niedawno tak drastycznie przyciąłeś?
Jesteś pewien, że to dobra częstotliwość? 2 razy w miesiącu to ja polewam moje crassule i inne sukulenty. Nie wydaje mi się, aby słusznym było każdorazowo dawać im nawóz. No chyba, że ja marnie się nimi opiekujęeikoden pisze: nawożenie jak jest ciepło 2-3 razy w mc