Różano-liliowcowy ogród pod dębem cz. 7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Różano-liliowcowy ogród pod dębem cz. 7

Post »

Wszystko przepiękne a już różyczki to ;:167

co to za kwitnąca na niebiesko roślinka na pierwszym zdjęciu z 1 września? Jakoś nie rozpoznaję ;:131

Nabyłam sobie wreszcie Vanilla Fraise i Pink Diamond. Niestety nie mieli Silver Dolar i Phantoma a tak się na nie zasadzałam w Pęchcinie.
Szkoda że się tygodniami rozminęłyśmy ;:168 Nie miałam pojęcia że 4 godziny to będzie za mało na zwiedzanie i zakupy ;:224 przez to moje były bardzo chaotyczne :;230 Już wiem że będę musiała tam znów pojechać :;230 Kupiłam też werbenę patagońską :D
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wspaniała seria zdjęć... Crocus Rose i Heritage bardzo sobie cenię - to znakomite róże, chociaż mnie ta druga w tym roku nie zakwitła... nauczyłam się jednak cierpliwości do angielek.
Udanego dnia, Wandziu!
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Wandziu witaj poniedziałkowo ;:196
O po Twojej recenzji bardzo ciesze sie ,ze przyjedzie do mnie Crocus Rose ;:138
Kocham Twoje cieniste zakątki i te bibelociki w rabatach ;:173
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Wandziu,
wszystko się zgadza, byłam, widziałam w końcu, ale nie cały ogród, zakupy male zrobione, wrażenia niedosytu zostały jednak....ale to może i lepiej, bo prędzej tam wrócę.... ;:173

Ależ ta H. jest niemożliwe piękniutka. ;:124 Nic z tego. Mam szlaban na drugą cześć trawnika :;230
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Wandziu ja koleuski szczepiłam na wiosnę ale jak teraz porobisz szczepki to na wiosnę ostro ruszą i jak przyjdzie czas wysadzania na rabaty to będą już spore roślinki.Ania-MonaeS robiła w ubiegłym roku sadzonki z heliotropów ale stwierdziła że raczej słabo jej rosną, ja próbowałam ale ususzyłam wszystkie i jednak zostanę przy siewie bo krócej się trzeba zajmować a zimą nie pamiętam o podlewaniu takich roślinek a trzymam je w piwnicy.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Powoli wracam do normalnego życia po remoncie :D Do końca jeszcze daleko, ale korzystam z każdej wolnej chwili, żeby odwiedzić ulubione ogrody, ostatnio bywałam głównie w swoim, a i to rzadko :oops:
Pamiętam, że nie lubisz róż zwieszających kwiaty w dół. Geoff Hamilton stoi prosto, pewnie tak już mu zostanie.
Niecierpki, te o dużych, białych kwiatach, raczej trudno wysiać. Lepiej zrobić sadzonki. Sadzonkowałam do tej pory te pełne, ale ostatniej zimy koty tak grasowały, że sadzonki nie wytrzymały ciągłego podnoszenia z ziemi. Może w tym roku będą raczej spać, nie biegać po parapetach, bo zamierzam sadzonkować pełny różowy.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2008, o 16:08

Post »

Oj mam zaległości 8-) a na dokładkę wolno otwierają mi się zdjęcia :? A którego są Skierniewice? pewnie mi się nie uda...
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15

Post »

Wandziu, u Ciebie wszystko jest tak naturalnie wkomponowane, że wygląda jakby rosło tu od zawsze. Piękny naturalny ogród stworzyłaś.
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39

Post »

Wandziu bardzo lubię oglądać fotki z Twojego cienistego ogrodu... słoneczne promienie wpadają do Ciebie jak przez ażurową zasłonkę ;:108 ogród jest pełen uroku i tajemnic...

Pozdrawiam Jola
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Wandziu, jak pięknie u Ciebie. Wsapaniałe róże, śliczne hortensje... przysiadłabym chętnie na tej ławeczce w cieniu drzew...
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Wandeczko kącik z piaskownicą super, a ogród jak zawsze piękny i ...brak słów, zeby go opisać. Można by w nim być w nieskończoność
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wando, ślicznie prezentuje się u Ciebie Heritage - zamówię ją na jesień. Gartentraume jeszcze u mnie malutka, liczę że w przyszłym sezonie będzie jej bliżej do Twojej.
Zauważyłam na tarasie nieduże pienne drzewko, czy to lawenda? Ja mam u siebie pienną lawendę i jak dotąd nie kwitła - zastanawiam się, jaka może być przyczyna..?
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Sweety, zmieścisz, zmieścisz, nawet sama nie podejrzewasz, ile ci jeszcze po roku czy dwóch wejdzie do ogródka :D

April, ta roslina to agapant. Rośnie u mnie w donicy, a na zimę zabieram do domu.
A co do hortensji, to niestety, ale ja też szukałam Silver Dollar, ale oni już nie mają jej w ofercie. Szkoda, bo bardzo się napaliłam na tępiękną hortensję.

HELIOTROP z mojego siewu
Obrazek

Aguniado, moja Heritage kwitła dwa razy, ale tak w ogóle to jest raczej słaba i teraz choruje na plamistość. Ponoć trzeba poczekać jeszcze rok czy dwa, żeby zaczęła być piękna ;:108

Keetee, dla mnie bibelociki są obowiązkowe, a więc je umieszaczam tu i owdzie, żeby było weselej. W innych ogrodach też ich wypatruję i bardzo lubię. Ty też masz sporo takich gadżetów. :D

Obrazek

justi177, a kto ci ten szlaban nałożył? Sama? Ty masz jeszcze tyle wolnego miejsca, że ja bym tam na pewno powsadzała jeszcze parę ładnych odmian.

jolu1, ja z heliotropami sobie odpuszczę, w przyszłym roku kupię gotowe sadzonki. U mnie to jakoś marnie się wszystko przechowuje na parapetach.

Obrazek

ewamaj66, a zatem witaj Ewuniu po remoncie. Teraz już tylko pozostaje posprzątać i cieszyć się nowym wnętrzem.
Moje niecierpki nie są pełne, tylko zwykłe. Pięknie się rozrosły. Szukam w nich nasion, ale jak na razie nie znajduję. Najwyżej kupię gotowe.
Dzięki za info w sprawie róży Geoff Hamilton, wezmę pod uwagę jej zakupienie w przyszłym roku.

Obrazek

izaziem, Skierniewice są 15 września. Byłam w zeszłym roku i coś tam kupiłam, a tearz też mam nową listę, bo ceny tam są atrakcyjne.

beata68, dziękuję. Dużo mi się u mnie jeszcze nie podoba, ale powoli staram się to zmienić, pewnie tak jak my tutaj wszyscy. FO to stale źródło motywacji.

jola1010, dziękuję ci bardzo za odwiedziny, ja do ciebie zaglądam stale i pilnuję, czy wklejasz coś nowego :D

Obrazek

kropelko, siadaj więc na ławeczce, zapraszam. Teraz jesienią jest najładniej i najspokojniej. Nie ma upału, trawy powiewają na wietrze, można sobie patrzeć i patrzeć :D

Obrazek

Sosenki4, tą piaskownicę muszę już chyba usunąć, ale jakoś zawsze jest coś innego do roboty. Nie wyrabiam się ze wszystkim. Teraz pora na sadzenie, a już opadają liście i trzeba będzie niedługo grabić. Jak ten czas leci.

Żurawki w tym roku powyrastały niesamowicie. :D
Obrazek

Obrazek

Robaczku-Kasiu, to drzewko, o które pytasz, to zwykły iglak Skyrocket. Zaczęłam go formować w tym roku i mam nadzieję, że wyhoduję kulkę na nóżce. Ale rzeczywiście, masz rację, na fotce wygląda jak pienna lawenda. Te pienne formy bylin nie budzą we mnie zaufania. Pewnie by wymarzły prędzej czy później. Staram się takich nie kupować, choć wyglądają w sklepie bardzo atrakcyjnie.
NIe mam pojęcia Kasiu, dlaczego ci lawenda nie zakwitła. Może podmarzła i zajęła się tylko odbudowywaniem formy?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”