W ogródku Dziuni - AniaZ
- Comcia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: W ogródku Dziuni - AniaZ
Rabata z żurawkami jest piękna.
Jedna z najpiękniejszych jakie widziałam.
Jedna z najpiękniejszych jakie widziałam.
Rzeczywiście żurawki tłuściutkie! A jak trawnik kosicie z nimi?
Dorotka, tak właśnie pomyślałam z tymi funkiami , tzn. o tych dzieciach ... .
Ja właśnie wsadziłam do ziemi sadzonki, bo w te upały zaczęły podsychać w doniczkach.
Mam nadzieję, że trafiłam w miejsca, ale liczę się z tym, że będę je jeszcze przesadzać .
Mariolu, ja dopiero się uczę komponować rabatki z udziałem żurawek, a jest tu na forum kilku dobrych nauczycieli ,
powoli się rozkręcam i już widzę, że w przyszłym roku będzie tego więcej .
Piterek, niestety, jeśli chodzi o koszenie trawnika koło żurawek, to lenistwo moje wzięło już górę i zdarzyło mi się skosić trochę żurawkowych listków kosiarką.
Dlatego zaopatrzyłam się już w małą podkaszarkę do trawy i na kolankach muszę ją po koszeniu trawy dodatkowo podcinać .
A to jest jedna z najładniejszych żurawek: Southern Comphort - urosła bardzo (ok. 40 cm średnicy) i z biegiem lata niesamowicie się przebarwia :
Ja właśnie wsadziłam do ziemi sadzonki, bo w te upały zaczęły podsychać w doniczkach.
Mam nadzieję, że trafiłam w miejsca, ale liczę się z tym, że będę je jeszcze przesadzać .
Mariolu, ja dopiero się uczę komponować rabatki z udziałem żurawek, a jest tu na forum kilku dobrych nauczycieli ,
powoli się rozkręcam i już widzę, że w przyszłym roku będzie tego więcej .
Piterek, niestety, jeśli chodzi o koszenie trawnika koło żurawek, to lenistwo moje wzięło już górę i zdarzyło mi się skosić trochę żurawkowych listków kosiarką.
Dlatego zaopatrzyłam się już w małą podkaszarkę do trawy i na kolankach muszę ją po koszeniu trawy dodatkowo podcinać .
A to jest jedna z najładniejszych żurawek: Southern Comphort - urosła bardzo (ok. 40 cm średnicy) i z biegiem lata niesamowicie się przebarwia :
Pozdrawiam, Ania
/Mój ogródek/
/Mój ogródek/
-
- Od: 30 wrz 2007, o 19:36
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam Cię Aniu w Twoim ogródku
masz bardzo ładny ogród z kamieniami, a ja skalniaki bardzo lubię
podobają mi się Twoje róze chińskie,a tak w ogółe to doniczkowce masz w super doniczkach
zachwyciły mnie też żurawki,zwłaszcza lime rickey na którą choruję, gdzie kupujesz zurawki?
ja w tym roku tu na forum kupiła 4szt,przyjechały tak zmaltretowane,ze przeżyła jedna,a one przecież tak łatwo się ukorzeniają
Twój koperek to chyba bylica schmita
masz bardzo ładny ogród z kamieniami, a ja skalniaki bardzo lubię
podobają mi się Twoje róze chińskie,a tak w ogółe to doniczkowce masz w super doniczkach
zachwyciły mnie też żurawki,zwłaszcza lime rickey na którą choruję, gdzie kupujesz zurawki?
ja w tym roku tu na forum kupiła 4szt,przyjechały tak zmaltretowane,ze przeżyła jedna,a one przecież tak łatwo się ukorzeniają
Twój koperek to chyba bylica schmita
Gorąco pozdrawiam z Gór Świętokrzyskich
Bożena
Bożena
Witam Cię Bożenko
Mój skalniak to dzieło trochę z przypadku, aczkolwiek moje własnoręczne od początku do końca .
Natomiast moim różom chińskim dopiero chciałabym zrobić zdjęcia, bo jeszcze w tym roku nie robiłam,
a mam nowe roślinki, których kwiatów jeszcze nie znam , więc sama jestem ciekawa i czekam aż zakwitną .
Jeśli chodzi o żurawki, to większość kupowałam w internecie. Przychodziły w lepszym i gorszym stanie, ale w sumie ze wszystkich wypadły może ze trzy (takie chyba bardziej chimeryczne odmiany).
Może więc trafiłaś po prostu na taki sklep.
... a Lime Rockey przez cały sezon była i jest dostępna u nas w BricoMarche. Nawet w końcu skusiłam się na jedną.
Więc może gdzieś tam koło Ciebie też będzie .
U nas w mieście były teraz Dni Ceramiki. Wśród wielu stoisk handlowych było stoisko z zielenią ozdobną, gdzie człowiek prowadzi szkółkę pod Bolesławcem i w większości sprzedawał właśnie żurawki. Było tyle odmian i takie ładne egzemplarze, że aż mi się w głowie zakręciło .
i o 1/3 ceny rynkowej taniej! Znowu kupiłam ze dwie .
Dobrze że mój M nie widzi tego szaleństwa zakupowego (czasem tylko wpada i poczytuje forum ).
Jak wczoraj policzyłam, to mam już ok 30 odmian żurawek , a i moje wcześniejsze żurawki zaczęłam już dzielić .
W takim tempie, za dwa lata cały ogród będzie w żurawkach .
Mój skalniak to dzieło trochę z przypadku, aczkolwiek moje własnoręczne od początku do końca .
Natomiast moim różom chińskim dopiero chciałabym zrobić zdjęcia, bo jeszcze w tym roku nie robiłam,
a mam nowe roślinki, których kwiatów jeszcze nie znam , więc sama jestem ciekawa i czekam aż zakwitną .
Jeśli chodzi o żurawki, to większość kupowałam w internecie. Przychodziły w lepszym i gorszym stanie, ale w sumie ze wszystkich wypadły może ze trzy (takie chyba bardziej chimeryczne odmiany).
Może więc trafiłaś po prostu na taki sklep.
... a Lime Rockey przez cały sezon była i jest dostępna u nas w BricoMarche. Nawet w końcu skusiłam się na jedną.
Więc może gdzieś tam koło Ciebie też będzie .
U nas w mieście były teraz Dni Ceramiki. Wśród wielu stoisk handlowych było stoisko z zielenią ozdobną, gdzie człowiek prowadzi szkółkę pod Bolesławcem i w większości sprzedawał właśnie żurawki. Było tyle odmian i takie ładne egzemplarze, że aż mi się w głowie zakręciło .
i o 1/3 ceny rynkowej taniej! Znowu kupiłam ze dwie .
Dobrze że mój M nie widzi tego szaleństwa zakupowego (czasem tylko wpada i poczytuje forum ).
Jak wczoraj policzyłam, to mam już ok 30 odmian żurawek , a i moje wcześniejsze żurawki zaczęłam już dzielić .
W takim tempie, za dwa lata cały ogród będzie w żurawkach .
Pozdrawiam, Ania
/Mój ogródek/
/Mój ogródek/
-
Pozytywnie zazdroszę Ci zakupów żurawkowych, ja w tym roku już chyba nic nie kupię, bo w necie jest bardzo drogo, do tego zraziłam sie do ostatnich zakupów, a na targu czy w sklepie u mnie nie dostanę bo troszke na zad.... mieszkam ,moze wiosną cos dopiero kupie,ale najchętniej to kupiłabym takie szczepki do samodzielnego ukorzeniania, bo tańsze i łatwiejsze w przesyłce, te w doniczkach i ziemią dotarły do mnie zmasakrowane
Ja też ukorzeniam 4 szt róż chińskich,jedna na pewno czerwona, a trzy to niespodzianki-ukorzeniam w wodzie i już maja jakieś białe zgrubiałe wyrostki
skalniak dobrze ,ze wybudowałaś -bojest super
Ja też ukorzeniam 4 szt róż chińskich,jedna na pewno czerwona, a trzy to niespodzianki-ukorzeniam w wodzie i już maja jakieś białe zgrubiałe wyrostki
skalniak dobrze ,ze wybudowałaś -bojest super
Bożena
Bożena
Nie zniechęcaj się tak do zakupów żurawkowych Bożenko. Te rzeczywiście do najtańszych roślin nie należą, ale po troszkę, po troszkę... .
Moje pierwsze żurawki, kupione jesienią dwa lata temu też wyglądały żałośnie po transporcie. Tak naprawdę dopiero w tym roku na wiosnę pokazały na co je stać, a w sierpniu już niektóre spokojnie mogłam podzielić.
W tym roku za to miałam okazję sprowadzić z Holandii fajne odmiany hibiskusów. Na razie roślinki są małe i raczej nie zakwitną w tym roku, ale jak tylko pokażą się kwiatki to zrobię zdjęcia .
A poza tym, nie robię już żadnych zakupów w tym roku
Moje pierwsze żurawki, kupione jesienią dwa lata temu też wyglądały żałośnie po transporcie. Tak naprawdę dopiero w tym roku na wiosnę pokazały na co je stać, a w sierpniu już niektóre spokojnie mogłam podzielić.
W tym roku za to miałam okazję sprowadzić z Holandii fajne odmiany hibiskusów. Na razie roślinki są małe i raczej nie zakwitną w tym roku, ale jak tylko pokażą się kwiatki to zrobię zdjęcia .
A poza tym, nie robię już żadnych zakupów w tym roku
Pozdrawiam, Ania
/Mój ogródek/
/Mój ogródek/
-
Ja do ogródka też już kończę na ten rok, bo roślinki muszą się jeszcze złapać ziemi przed zimą, chociaż i tak kilka roślinek niedawno posadzonych planuję okryć
do domciu chciałabym kupić clerodendrum (niebieskie motylki) to raczej roślinka tarasowa bardzo podobają mi się też bugenwille
Co do róż chińskich, to ja dopiero raczkuję,
do domciu chciałabym kupić clerodendrum (niebieskie motylki) to raczej roślinka tarasowa bardzo podobają mi się też bugenwille
Co do róż chińskich, to ja dopiero raczkuję,
Bożena
Bożena
Jeśli chodzi o hibiskusy to ja już troszkę chodzę , dlatego w tym roku zachciało mi się trochę lepszych odmian .
Bungewillom przyglądam się od dłuższego czasu i nie powiedziałam jeszcze ostatniego słowa .
Motylków niebieskich jeszcze nie znam ...hm ....
Bardzo lubię rośliny tarasowe, ale zimowanie ich nie zawsze mi się udaje .
Bungewillom przyglądam się od dłuższego czasu i nie powiedziałam jeszcze ostatniego słowa .
Motylków niebieskich jeszcze nie znam ...hm ....
Bardzo lubię rośliny tarasowe, ale zimowanie ich nie zawsze mi się udaje .
Pozdrawiam, Ania
/Mój ogródek/
/Mój ogródek/
Moje nowe żurawki:
Chery Cola
Ginger Ale
Solar Eclipse
A tu zakwitnięta trawka nie trawka .
Trochę zeszło z tymi kwiatkami. Pierwsze pączki były już w czerwcu.
Moja ulubiona jodła :
Chery Cola
Ginger Ale
Solar Eclipse
A tu zakwitnięta trawka nie trawka .
Trochę zeszło z tymi kwiatkami. Pierwsze pączki były już w czerwcu.
Moja ulubiona jodła :
Pozdrawiam, Ania
/Mój ogródek/
/Mój ogródek/
-
Ani trawka-nietrawka to czosnek
żurawki piekne i takie duże kępy, możesz już sobie z nich sadzonki robić
żurawki piekne i takie duże kępy, możesz już sobie z nich sadzonki robić
Bożena
Bożena
Taki trawkoczosnek . Jestem z niego bardzo dumna .
Żurawki już podzieliłam .
Żurawki już podzieliłam .
Pozdrawiam, Ania
/Mój ogródek/
/Mój ogródek/