Ogród Linety

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p
Od: 15 mar 2012, o 21:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród Linety

Post »

Elu, Misiu, Gosiu, dziękuję Wam, że wpadłyście na wątek podczas mojej kilkudniowej nieobecności. Musiałam wyjechać na parę dni, wróciłam wczoraj, a dzisiaj miałam najmilszą niespodziankę - przyjechały zamówione róże. :D Planuję rabatę różaną, którą chcę założyć właśnie teraz, żeby przed zimą róże zdążyły się zakorzenić i przyzwyczaić. Dlatego zamówiłam sadzonki w doniczkach. Przyjechały więc dzisiaj w wielkim pudle, a ja miałam przyjemność otworzyć to pudło i wypakować śliczne krzewy. :D Jedna z nich, Gloria Dei, przyjechała już z kwiatem, więc przez cały dzień latałam na taras, żeby ją powąchać, pozachwycać się. :D Ach, jaka jestem zadowolona. :D
Dzisiaj skosiliśmy trawnik, a od jutra będziemy już przygotowywać różaną rabatę. :D
Ogród tysiąca kwiatów i motyli. Serdeczne pozdrowienia, Gosia
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Linetko,z całego serca życzę Ci żeby różyczki przyjęły się,będę śledzić Twoją rabatkę różaną... :)
...ja zrezygnowałam z róż ,nie kochaja mnie ,z moich pięknych parkowych tylko są wspomnienia a po tej zimie to reszta przepadła...zostały tylko w doniczkach miniaturki i cieszę sie nimi... ;:108
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p

Post »

Misiu, szkoda, że ta zima wyrządziła takie szkody Twoim różom. Rozumiem Cię, bo ja straciłam wszystkie moje budleje i też nie posadziłam na razie ani jednej. Ale nie wykluczam, że za rok, za dwa jakaś się znów w naszym ogrodzie pojawi. A różyczki miniaturki też są piękne, mam kilka na moich mieszanych rabatach. Liczę na to, że solidnie zabezpieczone jakoś przetrzymają zimę.
Dziękuję za serdeczne życzenia. Liczę na to, że róże się przyjmą, bo na razie są naprawdę silne i okazałe.
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

Ja też straciłam wszystkie budleje i nie powiem już co więcej ;:180
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p

Post »

Elu, chyba wszyscy pamiętamy, ile strat poniosłaś i jaka byłaś załamana. :( Ale teraz, kiedy oglądam zdjęcia z Twojego ogrodu, to zastanawiam się, gdzie się tam mogło zmieścić przedtem więcej roślin, skoro jest ich teraz aż tyle?!
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

Oj uwierz mi że wszystko się zmieściło ,ale jak wiesz ja mam zawsze miszmasz w ogrodzie wynagrodziły mi inne roślinki ;:180
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2008, o 16:08

Post »

Lineto chyba mam większy problem z trawnikiem :roll: Wlazła mi chwastnica i nie mam pojęcia jak się za nią zabrać. Teoretycznie wiem 8-) Dopiero odkryłam z czym to się je bo wcześniej to była 'taka dziwna trawa'
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p

Post »

Izuniu, cos słyszałam o chwastnicy i jej uciążliwości. Podobno jest taki preparat na chwastnicę, niemiecki, więc pewnie trochę drogi, nazywa się Koral. Nie wiem tylko, czy nie wytłucze przy okazji innych gatunków traw. Podobno chwastnica lubi raczej zwięzłe, nieco gliniaste gleby, a u mnie sam piach, więc nie miałam z nią problemu.
No proszę, a mówią, że nie ma nic gorszego niż perz...
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Ja wycinam tą dziką trawę ,ona jest taka płytka i nożem trza jak rok w ogrodzie pokazywali,ale zostają puste place i chyba poczekam z tym do wiosny wtedy dosieję nowej,bo brzydko wygląda,a mam w sobotę spotkanie forumowe u siebie.
Awatar użytkownika
jolcia1212
500p
500p
Od: 8 gru 2009, o 21:45

Post »

:wit Linetko
wpadłam w końcu, bo chociaż myslami byłam cały czas z Wami, to na FO nie miałam za wiele czasu. Roślinka z Chorwacji rzeczywiście niespotykana, może zamieszkałaby w naszych ogrodach, ale jako jednoroczna. Podzielam Twoje zdanie że wszędzie dobrze ale w domu najlepiej. Czekam na solidną porcję zdjęć.
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

:wit Linetko ,a mój trawniczek opanował kurdybanek i co :( kiedyś był na skarpie nawet pięknie wyglądało jak zakwitł na wiosnę,a potem przepadł a teraz przeniósł się na drugą stronę domu i trawnik sobie wybrał...nie walczę z nim kosimy a on znowu z zwiększoną energią odrasta...jest po ochroną :!: zobaczymy jak będzie na przyszły rok,zrobię jutro zdjęcie to u siebie wstawię ...dziś troszkę padało...
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
kwiaty_poli
500p
500p
Od: 5 gru 2011, o 16:10

Post »

Oj ja też nie mogę się doczekać aby popodziwiać Twoją rabatę różaną. Też mi się taka marzy, ale marzenie to trzymam na dystans bo podobnie jak inne osóbki przede mną straciłam zeszłej zimy wszystkie ;(
Awatar użytkownika
stokrotka_polna
500p
500p
Od: 20 mar 2012, o 16:47

Post »

Bardzo mi się podobają takie różane rabaty, więc trzymam kciuki za Twoje róże ;:215.
"Nie deptać stokrotek pod płotem, bo chociaż stokrotka maleńka, to w każdej jest nuta piosenki i w każdej poezji kropelka."
Pozdrawiam Stokrotka
U stokrotki polnej cz. 1 cz.2
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”