Ogród Linety
Re: Ogród Linety
Elu, Misiu, Gosiu, dziękuję Wam, że wpadłyście na wątek podczas mojej kilkudniowej nieobecności. Musiałam wyjechać na parę dni, wróciłam wczoraj, a dzisiaj miałam najmilszą niespodziankę - przyjechały zamówione róże. Planuję rabatę różaną, którą chcę założyć właśnie teraz, żeby przed zimą róże zdążyły się zakorzenić i przyzwyczaić. Dlatego zamówiłam sadzonki w doniczkach. Przyjechały więc dzisiaj w wielkim pudle, a ja miałam przyjemność otworzyć to pudło i wypakować śliczne krzewy. Jedna z nich, Gloria Dei, przyjechała już z kwiatem, więc przez cały dzień latałam na taras, żeby ją powąchać, pozachwycać się. Ach, jaka jestem zadowolona.
Dzisiaj skosiliśmy trawnik, a od jutra będziemy już przygotowywać różaną rabatę.
Dzisiaj skosiliśmy trawnik, a od jutra będziemy już przygotowywać różaną rabatę.
- lora
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Linetko,z całego serca życzę Ci żeby różyczki przyjęły się,będę śledzić Twoją rabatkę różaną...
...ja zrezygnowałam z róż ,nie kochaja mnie ,z moich pięknych parkowych tylko są wspomnienia a po tej zimie to reszta przepadła...zostały tylko w doniczkach miniaturki i cieszę sie nimi...
...ja zrezygnowałam z róż ,nie kochaja mnie ,z moich pięknych parkowych tylko są wspomnienia a po tej zimie to reszta przepadła...zostały tylko w doniczkach miniaturki i cieszę sie nimi...
Misiu, szkoda, że ta zima wyrządziła takie szkody Twoim różom. Rozumiem Cię, bo ja straciłam wszystkie moje budleje i też nie posadziłam na razie ani jednej. Ale nie wykluczam, że za rok, za dwa jakaś się znów w naszym ogrodzie pojawi. A różyczki miniaturki też są piękne, mam kilka na moich mieszanych rabatach. Liczę na to, że solidnie zabezpieczone jakoś przetrzymają zimę.
Dziękuję za serdeczne życzenia. Liczę na to, że róże się przyjmą, bo na razie są naprawdę silne i okazałe.
Dziękuję za serdeczne życzenia. Liczę na to, że róże się przyjmą, bo na razie są naprawdę silne i okazałe.
- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 paź 2009, o 15:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja też straciłam wszystkie budleje i nie powiem już co więcej
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Elu, chyba wszyscy pamiętamy, ile strat poniosłaś i jaka byłaś załamana. Ale teraz, kiedy oglądam zdjęcia z Twojego ogrodu, to zastanawiam się, gdzie się tam mogło zmieścić przedtem więcej roślin, skoro jest ich teraz aż tyle?!
- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 paź 2009, o 15:36
Oj uwierz mi że wszystko się zmieściło ,ale jak wiesz ja mam zawsze miszmasz w ogrodzie wynagrodziły mi inne roślinki
Pozdrawiam, Ela
-
- Od: 22 sty 2008, o 16:08
Lineto chyba mam większy problem z trawnikiem Wlazła mi chwastnica i nie mam pojęcia jak się za nią zabrać. Teoretycznie wiem Dopiero odkryłam z czym to się je bo wcześniej to była 'taka dziwna trawa'
Izuniu, cos słyszałam o chwastnicy i jej uciążliwości. Podobno jest taki preparat na chwastnicę, niemiecki, więc pewnie trochę drogi, nazywa się Koral. Nie wiem tylko, czy nie wytłucze przy okazji innych gatunków traw. Podobno chwastnica lubi raczej zwięzłe, nieco gliniaste gleby, a u mnie sam piach, więc nie miałam z nią problemu.
No proszę, a mówią, że nie ma nic gorszego niż perz...
No proszę, a mówią, że nie ma nic gorszego niż perz...
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Ja wycinam tą dziką trawę ,ona jest taka płytka i nożem trza jak rok w ogrodzie pokazywali,ale zostają puste place i chyba poczekam z tym do wiosny wtedy dosieję nowej,bo brzydko wygląda,a mam w sobotę spotkanie forumowe u siebie.
- jolcia1212
- 500p
- Od: 8 gru 2009, o 21:45
Linetko
wpadłam w końcu, bo chociaż myslami byłam cały czas z Wami, to na FO nie miałam za wiele czasu. Roślinka z Chorwacji rzeczywiście niespotykana, może zamieszkałaby w naszych ogrodach, ale jako jednoroczna. Podzielam Twoje zdanie że wszędzie dobrze ale w domu najlepiej. Czekam na solidną porcję zdjęć.
wpadłam w końcu, bo chociaż myslami byłam cały czas z Wami, to na FO nie miałam za wiele czasu. Roślinka z Chorwacji rzeczywiście niespotykana, może zamieszkałaby w naszych ogrodach, ale jako jednoroczna. Podzielam Twoje zdanie że wszędzie dobrze ale w domu najlepiej. Czekam na solidną porcję zdjęć.
- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Linetko ,a mój trawniczek opanował kurdybanek i co kiedyś był na skarpie nawet pięknie wyglądało jak zakwitł na wiosnę,a potem przepadł a teraz przeniósł się na drugą stronę domu i trawnik sobie wybrał...nie walczę z nim kosimy a on znowu z zwiększoną energią odrasta...jest po ochroną zobaczymy jak będzie na przyszły rok,zrobię jutro zdjęcie to u siebie wstawię ...dziś troszkę padało...
- kwiaty_poli
- 500p
- Od: 5 gru 2011, o 16:10
Oj ja też nie mogę się doczekać aby popodziwiać Twoją rabatę różaną. Też mi się taka marzy, ale marzenie to trzymam na dystans bo podobnie jak inne osóbki przede mną straciłam zeszłej zimy wszystkie ;(
- stokrotka_polna
- 500p
- Od: 20 mar 2012, o 16:47
Bardzo mi się podobają takie różane rabaty, więc trzymam kciuki za Twoje róże .
"Nie deptać stokrotek pod płotem, bo chociaż stokrotka maleńka, to w każdej jest nuta piosenki i w każdej poezji kropelka."
Pozdrawiam Stokrotka
U stokrotki polnej cz. 1 cz.2
Pozdrawiam Stokrotka
U stokrotki polnej cz. 1 cz.2