Rodzik 66
- dorcia7
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Rodzik 66
Tu nie trzeba pomocy jak zgrać funkie z zurawkami - ma Tobie sie podobać !!
- DuczekiOsia
- 1000p
- Od: 10 sie 2012, o 08:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
dokładnie to Ty masz to coś widzieć w tej rabatce ma być Twoja i poukładaj te roślinki tak abyś była zadowolona z efektu mnie tam się podoba bo wiadomo że roślinki jeszcze nie osiągnęły swoich pełnych rozmiarów, a jak osiągną to wolna przestrzeń się zmniejszy i będzie jeszcze ładniej
- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
A poza tym każdy z nas nie jeden raz posadził,stweirdziła że cos nie tak i było przesadzanie ...ja mam tak do dziśDuczekiOsia pisze:dokładnie to Ty masz to coś widzieć w tej rabatce ma być Twoja i poukładaj te roślinki tak abyś była zadowolona z efektu mnie tam się podoba bo wiadomo że roślinki jeszcze nie osiągnęły swoich pełnych rozmiarów, a jak osiągną to wolna przestrzeń się zmniejszy i będzie jeszcze ładniej
- as1112
- 200p
- Od: 28 mar 2012, o 15:39
- Kontakt:
Dzięki Wam za miłe słówka Dziś piękna pogoda więc zaraz po obiedzie pędzimy na działkę to może coś pokombinuję.
Dorotko, chodzi o to, ze ja też non stop z tymi roślinami latam - już mi ich szkoda bo biedne nie mogą się ukorzenić Staram się to robić gdy M nie ma w pobliżu - on nie może na to patrzeć ;)
Dorotko, chodzi o to, ze ja też non stop z tymi roślinami latam - już mi ich szkoda bo biedne nie mogą się ukorzenić Staram się to robić gdy M nie ma w pobliżu - on nie może na to patrzeć ;)
Moje początki: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=55280" onclick="window.open(this.href);return false;
- ONA-NINA
- 200p
- Od: 10 lip 2012, o 22:09
dorcia dziękuję za wskazówki.Ja mam kopczyki ala piramidki,tunelu ani widu ani słychu.Zawsze jest mi bardzo ciężko ziemię uklepać do stanu sprzed zniszczenia.Czyli to kret,uffff ulżyło mi ciut,bo ten przynajmniej mi nie wyżre korzeni.
Dzisiaj znowu mam kolejny kopczyk Codzień to jeden kolejny Kiedy one skończą ryć?
As to módl się aby Cię te stwory nie nawiedziły.U mnie mają tak wielkie wielkie podwórko,a uczepiły się moich rabat
Dzisiaj znowu mam kolejny kopczyk Codzień to jeden kolejny Kiedy one skończą ryć?
As to módl się aby Cię te stwory nie nawiedziły.U mnie mają tak wielkie wielkie podwórko,a uczepiły się moich rabat
- as1112
- 200p
- Kontakt:
Dziś dotarły cebule Teraz zastanawiam się co z nimi dalej począć - namoczyć, od razu sadzić ?
Byłam dziś na rodziku i ostro dałam czadu - jestem cała obolała. Opieliłam kolejną część pod trawnik. Jeszcze drugie tyle przede mną. Może jutro wspólnie z mężykiem uda nam się przygotować całość pod trawkę. W sumie nie ma tego dużo ale chwaściory, stare cebule i korzenie potrafią dać w kość.
A dziewczynki szalały
Byłam dziś na rodziku i ostro dałam czadu - jestem cała obolała. Opieliłam kolejną część pod trawnik. Jeszcze drugie tyle przede mną. Może jutro wspólnie z mężykiem uda nam się przygotować całość pod trawkę. W sumie nie ma tego dużo ale chwaściory, stare cebule i korzenie potrafią dać w kość.
A dziewczynki szalały
Moje początki: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=55280" onclick="window.open(this.href);return false;
- misia i klusek
- 1000p
- Od: 29 lip 2012, o 20:41
Asiu uwierz we własną intuicję kobiecą w układaniu ogrodu - pomyśl i wiedz że ty masz rację - na pewno będzie dobrze !!
Te Twoje Skarby mają w ogrodzie raj. Strasznie fajne te ich zabawki.
A co do cebul, to zdaje mi się, że należy moczyć cebulki anemonów przed sadzeniem, ale innych chyba nie trzeba? A co zamierzasz posadzić?
A co do cebul, to zdaje mi się, że należy moczyć cebulki anemonów przed sadzeniem, ale innych chyba nie trzeba? A co zamierzasz posadzić?
- as1112
- 200p
- Kontakt:
Mam troszkę tulipanków botanicznych, krokusy i szafirki. Można już je sadzić?
Cichutko się zrobiło na forum Jesień idzie całą parą. U mnie pełno liści na działce Mimo to coś tam robimy. Wczoraj zakończyłam pielenie terenu pod trawnik. Teraz zostaje nam dowieźć piasku aby rozlużnić nieco glebę. Następnie ścieżka i w tym roku koniec. Gdyby się to faktycznie udało to nieskromnie powiedziałabym, ze sporo udało nam się zrobić. W przyszłym roku byłaby laba i grillowanie
Aha, troszkę poprzesadzałam na rabatkach - symetria poszła w zapomnienie ;)
Cichutko się zrobiło na forum Jesień idzie całą parą. U mnie pełno liści na działce Mimo to coś tam robimy. Wczoraj zakończyłam pielenie terenu pod trawnik. Teraz zostaje nam dowieźć piasku aby rozlużnić nieco glebę. Następnie ścieżka i w tym roku koniec. Gdyby się to faktycznie udało to nieskromnie powiedziałabym, ze sporo udało nam się zrobić. W przyszłym roku byłaby laba i grillowanie
Aha, troszkę poprzesadzałam na rabatkach - symetria poszła w zapomnienie ;)
- wiolamanka
- Od: 16 cze 2012, o 20:12
Asiu możesz już sadzić,ja też dzisiaj zaczęłam z szafirkami i szachownicą,ale dałam sobie spokój i czekam na dzeszcz bo nie idzie szpadelka wbić tak sucho
- kania
- Od: 25 maja 2009, o 10:09
Asiu, ja myślę, że zrobiliście w tym roku ogromny kawał roboty. Wystarczy porównać, jak było a jak jest. W przyszłym roku będzie jeszcze piękniej, bo rośliny się wzmocnią i urosną .
- misia i klusek
- 1000p
- Od: 29 lip 2012, o 20:41
Hej Asiu zajrzałem do Ciebie - a wiesz że Masz racje zrobiło się cicho-jesiennie. Na działkach i ogrodach bardziej porządkowo - nie wiem czy to dobre określenie ale tak jest.
Krzysiek
Krzysiek
- dotii
- Od: 18 cze 2012, o 07:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Asiu,pokaż nam rabatki jak wyglądają teraz
ps.Dziś miałam ochotę wybrać się do Olsztyna , ogrodniczy na Zatorzu świetnie zaopatrzony w różne cebulki ,niestety popsuli mi plany ,czekam na dostawę płynów dla M ze stacji dializ
ps.Dziś miałam ochotę wybrać się do Olsztyna , ogrodniczy na Zatorzu świetnie zaopatrzony w różne cebulki ,niestety popsuli mi plany ,czekam na dostawę płynów dla M ze stacji dializ
Mój zielony raj.
Zapraszam do mojej cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=72247" onclick="window.open(this.href);return false;
Wymienię/Kupię/Sprzedam http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 53&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zapraszam do mojej cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=72247" onclick="window.open(this.href);return false;
Wymienię/Kupię/Sprzedam http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 53&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;