Moje oczko w głowie cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje oczko w głowie cz. 3

Post »

O jak ja bym chciała żeby u mnie popadało tak solidnie , a tu tylko wieje i zimno .

Małgosiu życzę udanego spotkania i obfitych zakupów . szkoda że u nas nie ma blisko agry ;:108

Pogoda będzie , deszcz do mnie przyślij .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Teresko witaj w nowym wątku.
Pięknie zaczynasz jesień z takimi podarkami - tez bym chciała ale cóż, nie każdy może.
Ode mnie też wyszły wczoraj do Ciebie tawułki 2 kolory Arendsa i chińska.
Daj znać po otrzymaniu
Nad psianką zastanawiałam sie jakis czas temu ale ona nie do gruntu choć w sezonie mogłaby cieszyc oczy - jak ją przechowujesz ?
Czy to astry - piękny kolor i do tego te pojedyncze białe płatki takie niespotykane ?

Obrazek
Pozdrawiam zycząc pięknej, długiej i może nie zawsze słonecznej jesieni bo deszcz wszystkim potrzebny.
Pa ;:196
Awatar użytkownika
Gosia123A
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2011, o 19:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No Tereniu,ale dałaś po oczach.A tą nóżkę to gdzie kupiłaś? ;:196
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu :wit Witaj ;:196 Pięknie mnie zaskoczyłaś ;:138 ;:138 ;:138 Wielkie dzięki - nie spodziewałam się , a tu z samego rana ktoś puka i znowu PREZENTY :tan :tan :tan
Tawułki lubią półcień - tak ???? tak je wsadziłam , czy dobrze ???
Moja Psianka w tamtą zimę była w domu bo to była mała szczepka , ale teraz mam zamiar przechować w piwnicy ciemnej oczywiście bo tylko taka mam , trochę przyciętą . Ja swoja wysadziłam do ziemi w maju - 18 trochę podmarzła ale ładnie odbiła i cały czas bardzo ładnie kwitnie , potem wsadzę w doniczkę i do piwnicy . Jak chcesz to Ci podeślę .
Na zdjęciu to astry takie fikuśne - mam tylko jeden krzaczek ale nasionka będą .
Krysiu jeszcze raz dziękuję bardzo za życzenia i prezenty ;:196 ;:196 Pisz co Ci mam podesłać , hortensja zielona , nie wiem czy już ją Ci wysłać .
Przepraszam że nawet do ciebie nie zajrzałam ale nie mogę ogarnąć wszystkiego obiecuję nadrobić ;:108

Gosiu Dziękuję ;:196 Nóżkę przyniósł chyba bocian - nie wiem dokładnie .
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To prezenty od Krysi - Wielkie dzięki ;:196 Obrazek

Pomimo że nikt mnie nie odwiedza to się bardzo cieszę bo od rana w końcu pada , może ogród odżyje

Mimoza wstydliwa - Już zakwitła , jak się cieszę :tan :tan Nic nie wiem na jej temat - jak ją przechowywać .
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
missedit
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 3 kwie 2007, o 12:36

Post »

Ja cię odwiedzam tylko się nie odzywam bo mi od kolorów i różności aż dech zaparło :D
I piszę się na nasiona tych kolorowych astrów jak tylko przekwitną :D i tych czerwonych też ;:196
Awatar użytkownika
Gosia123A
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2011, o 19:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Teresko-szalejesz,szalejesz z tymi zakupami-gdzie Ty to wszystko posadzisz,przecież już nie masz miejsca.Mogę pomóc przechować ;:196 ;:oj
Awatar użytkownika
marzena06
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:01

Post »

Teresko nie kuś roślinkami -błagam ,ja teraz siadłam z tyłkiem i nic w ogrodzie nie robię ,no zbieram spadające orzechy laskowe , przypomina to wyścigi ,z moim psem bo on je rozgryza i zjada :wit

Ps.ale nie wytrzymię jak się nie dowiem o to za pstrokata śliczność :D

Obrazek
Kwiat jest uśmiechem rośliny Pozdrawiam Marzena
Moje wątki
Marzenkowo cz.1
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Teresko ważne,że doszły i cieszą - powoli sie zorganizuj - nie ma pośpiechu. Wielka gapa ze mnie bo planowałam dołożyć Ci Tawlinę jarzęboliostną SEM - krzew niewysoki , kwiatostany podobne do Tawułek i posadzenie Arendsa, Chińskiej i Tawliny to kwiaty prawie przez 2 miesiące. Moje Tawułki rosną w pełnym słońcu ale wszystkie one potrzebują wilgotnego stanowiska - obfite kwitnienie i do końca sezonu maja ładne liście. Gdy suszej to podsychają.
Też ciekawi mnie nazwa tych liści w kontrastowym kolorze ?
Awatar użytkownika
gardener1987
500p
500p
Od: 10 lip 2010, o 21:47

Post »

Tereniu gdzieś mi umknął twój wątek:( ale już nadrobiłam zaległości:) a ja pamiętam że chciałaś serduszkę i wilczomlecz i mogę Ci już podzielić i wysłać chyba że się w najbliższym czasie spotkamy to będzie okazja aby obdarować sadzonkami:) a jeśli nie to wyślę pocztą:)
"Młodość uśmiecha się bez powodu"
Pozdrawiam Ania
Ogród Ani :)
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Kontakt:

Post »

Ale zdjęcia na początek wątku :D tyle nowości do zasadzenia.... rozplanowania.... będzie co oglądać :D
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu :wit Witaj ;:196 Jak nie będę miała miejsca to Tobie kwiatki podrzucę :;230
Marzenko :wit Ale masz fajnego pieska ;:oj nie wiedziałam że one orzechy jedzą :oops: Życzę sił i zdrowia i abyś z pieskiem wygrywała walkę ;:108
Roślinka o którą pytasz to Niecierpek Słoneczny , kwitnie na różowo - szkoda że tak późno go dostałam , bo nie wiem jak długo się nim pocieszę .
Krysiu ;:196 Witam i jeszcze raz dziękuję ;:168 Tawlinę może jeszcze będzie okazja podesłać . U mnie jest sucho i wyczytałam ze lepiej rosną Tawułki w półcieniu dlatego tak ich posadziłam . Te kwiatki z kontrastowymi liśćmi to Niecierpek , będę chciała przechować przez zimę w domu i zrobić sadzonki bo mi tez się bardzo podoba , pierwszy raz takie zobaczyłam .
Krysiu nasionka z Hiszpanii - to była Jacaranda Mimo listna ( czy coś Ci wyszło ? ).
Aniu ;:196 Cieszę się że mnie odwiedziłaś ;:168 Nie wiem czy szykuje się jakieś spotkanie - ja nie mogę swojej działki doprowadzić do jakiegoś porządku - dlatego wstyd mi by było Was zaprosić ( choć bardzo bym pragnęła Was gościć ) . Przypomnij co ja Ci jeszcze obiecałam :oops:
Jagusia :wit Jak się cieszę że sobie o mnie przypomniałaś ;:196 :tan Nowości trochę mam , tylko nie wiem gdzie i sił brakuje do sadzenia bo jest bardzo sucho a u mnie wszystkie dołki kilofem trzeba kopać ;:223
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam ponownie ;:65

A to mój mały ogrodnik
Obrazek

Wczoraj go odwiozłam na lotnisko , a w drodze powrotnej na pocieszenie kupiłam sobie taką Hortensje
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Czy ktoś może rozpozna co to za pnącze wyhodowałam z nasionek ??? Co to może być ???

Obrazek
Z góry dziękuje za odpowiedź

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”