Nasze wyzwanie działkowe :)
Re: Nasze wyzwanie działkowe :)
Ja też będe mogla cosik Ci podesłać,tylko u mnie gorzej z nazwaniem tego czegoś Żeby było prościej ,to może napisz tu(gospodyni wątku chyba nas nie pogoni ) co byś chciała.Na początku października przypomnij mi się na pw,bo teraz jestem na wyjeździe.
Pozdrawiam Mirka !
- wielkakulka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mireczko,
jak wejdziesz na mój watek to zobaczysz fotki z mojej działki. Mam, jak ja to nazywam, leśna polanę. Drzewa, krzewy na 3 arach trawy. W październiku będę miała kolejne 3 ary. Nie ma tam żadnych kwiatów - jest (prawdopodobnie) mahonia, perukowiec, kalina, berberys, modrzewie, leszczyna, orzech włoski. Na dodatkowych 3 arach bedą drzewka owocowe - chyba 7 i rozryta ziemia po tegorocznych uprawach. Ziemie mam dobrą, zyzną - to czarnoziem - ogromny kompostownik pozwoli mi jeszcze wszystko uzyźnić. Pod modrzewiami rosną ponoć maślaki - wiec jest kawałek leśnego klimatu.
Posadzę wszystko co dostanę. Nie nazywaj roslinek - ja nie znam zbyt wielu - Jeśli bedziesz mogła zaznaczyć czy niskie czy wysokie - mi wystarczy. Ewentualnie kolor.
Bardzo Ci dziękuję , odezwę się na pw.
jak wejdziesz na mój watek to zobaczysz fotki z mojej działki. Mam, jak ja to nazywam, leśna polanę. Drzewa, krzewy na 3 arach trawy. W październiku będę miała kolejne 3 ary. Nie ma tam żadnych kwiatów - jest (prawdopodobnie) mahonia, perukowiec, kalina, berberys, modrzewie, leszczyna, orzech włoski. Na dodatkowych 3 arach bedą drzewka owocowe - chyba 7 i rozryta ziemia po tegorocznych uprawach. Ziemie mam dobrą, zyzną - to czarnoziem - ogromny kompostownik pozwoli mi jeszcze wszystko uzyźnić. Pod modrzewiami rosną ponoć maślaki - wiec jest kawałek leśnego klimatu.
Posadzę wszystko co dostanę. Nie nazywaj roslinek - ja nie znam zbyt wielu - Jeśli bedziesz mogła zaznaczyć czy niskie czy wysokie - mi wystarczy. Ewentualnie kolor.
Bardzo Ci dziękuję , odezwę się na pw.
- gracha
- 1000p
- Od: 23 maja 2012, o 21:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Osiu bardzo duże zmiany w tak krótkim czasie ,widać samozaparcie ,z nami też tak było, bardzo chce się jak najszybciej upiększyć swoją działeczkę i bardzo dobrze jest już na co popatrzeć ,każda roślinka cieszy oczko Winogronka bardzo dorodne aż ślinka leci
- wielkakulka
Ciekawe jak będzie na wiosnę
- becia123
- Od: 12 wrz 2012, o 18:21
Zaglądam co dzieje się u Ciebie ja jestem na etapie zbierania dynii i kabaczków i przesadzania roślin bo mokro dziś ..Dzieci pomagały przesadzać rumianki wiesiołki i inne zieloności
- wielkakulka
Moje dzieci w namiocie na działce mogły siedziec cały dzień, a jak dziś przyszło popracować, to godzina i do domu
- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
A moje to chętnie na działkę idą na grilla
- wielkakulka
Moje niespecjalnie lubią mięso, kiełbaskę. Ja biorę pogotowane ziemniaki kładę na folie aluminiową, daje kawałek masła, kawałek ząbka czosnku lub szczypiorek - zawijam i na ruszt. Wtedy sie cieszą. Ale nie zawsze da sie przewidzieć, że zostaniesz na działce dłużej i rozpalisz grilla. Czasami, tj w niedzielę nie miałam ziemniaków
Jutro wszystko zależy od pogody, ale póki co planuję, że pójdziemy wszyscy czworo. Tylko muszę wziąć namiot
Jutro wszystko zależy od pogody, ale póki co planuję, że pójdziemy wszyscy czworo. Tylko muszę wziąć namiot
- zeberka4
- Od: 10 sty 2009, o 17:25
Leokadio, co u Ciebie ;D?
- wielkakulka
No właśnie, my tu gadu, gadu a gospodyni nie ma...
- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 paź 2009, o 15:36
Może ma imprezkę ,albo pracuje ciężko na działeczce
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
- DuczekiOsia
- 1000p
- Od: 10 sie 2012, o 08:38
- Kontakt:
była i impreza i działeczka, praca ciężka to nas jutro czeka wywozimy bulwy w końcu.... dziś okazyjnie kupiliśmy taczkę za 30 zł od pana ze złomu i szukając wypożyczalni sprzętu ogrodowego przypadkiem trafiłam na pana ze szkółki roślin w Żernikach, który pożyczy nam walec w czwartek za grosze
Poza tym dotarły do mnie roślinki od Zeberki czyli od kochanej Sary która była tak dobra i wysłała mi je całkiem za darmo Saro dziękuje bo dzięki Tobie mogę się teraz chwalić urozmaiconym skalniakiem i rabatką która powstała dzisiaj mam nadzieję że wszystkie mi się przyjmą.
Może najpierw skalniaczek
i masa rojników
a ta rabatka powstała dzisiaj
trawe kupiliśmy i w czwartek mamy zamiar siać,
a w sobote mamy dożynki na naszym ROD chryzantema już dziś prezes nas zapraszał więc będziemy opijać świeżo posianą trawkę
dziękuję kochani że wpadacie jest nam bardzo miło
tak że masa pracy nas czeka w tym tygodniu ale damy rade
Poza tym dotarły do mnie roślinki od Zeberki czyli od kochanej Sary która była tak dobra i wysłała mi je całkiem za darmo Saro dziękuje bo dzięki Tobie mogę się teraz chwalić urozmaiconym skalniakiem i rabatką która powstała dzisiaj mam nadzieję że wszystkie mi się przyjmą.
Może najpierw skalniaczek
i masa rojników
a ta rabatka powstała dzisiaj
trawe kupiliśmy i w czwartek mamy zamiar siać,
a w sobote mamy dożynki na naszym ROD chryzantema już dziś prezes nas zapraszał więc będziemy opijać świeżo posianą trawkę
dziękuję kochani że wpadacie jest nam bardzo miło
tak że masa pracy nas czeka w tym tygodniu ale damy rade
- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Wreszcie jakieś fotki - a pracy duzo w ogródkach to my teraz wszyscy mieć będziemy,trzeba przesadzać,dosadzać,wykopać,grabić jednym słowem jesień