Moja działka-danutab cz.4
- JacekP
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moja działka-danutab cz.4
Żółty powojnik zjawiskowy Mi właśnie zakwitł po raz pierwszy żółty powojnik ale tangucki, z czego się cieszę (sam go siałem) ale ten to odlot
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Danusiu, wszystko dobrze?
- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Danusiu, teraz dopiero widzę piękno Twojej działki. Sama to zrobiłaś. Szacun!!!!!!
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Dzisiaj pogoda u nas jest ponura, a ponieważ jestem w domu postanowiłam trochę posiedzieć na forum i pokazać kilka jeszcze kwitnących roślin.
Grażynko teraz to już chyba zakwitł twój powojnik na balkoniku bo mój żółty już przekwita.
Maju szkółek z różami w naszej okolicy nie ma ja prawie wszystkie sprowadzam z różnych stron nie tylko naszego kraju ale i z zagranicy.
Jadziu ja moją Myriam uwielbiam ma znowu pąki więc będę się jeszcze jej kwiatami zachwycać.
Aniu oczywiście że z czasem się rozrośnie ten żółty powojnik, ale na pewno jest mniej widoczny niż Cassandra no i oczywiście nie pachnie tak jak ona.
AniuDS już oczywiście dużo lepiej a co do dziewanny to bylina wieloletnia nie sprawiająca kłopotu, miałam jedną a w tym roku na wiosnę kupiłam drugą.
Jacku wielkie gratulacje i cierpliwość w wyhodowaniu powojnika tanguckiego z nasiona.
Tosiu dzięki
dalia od Oli
Mainzer-Fastnacht /Sisi/
Summer Song
Sizaia Ptitsa
Papa Meilland
hibiskus bagienny
Fryderyk Mistral
Karl Heinz Hanisch
Grażynko teraz to już chyba zakwitł twój powojnik na balkoniku bo mój żółty już przekwita.
Maju szkółek z różami w naszej okolicy nie ma ja prawie wszystkie sprowadzam z różnych stron nie tylko naszego kraju ale i z zagranicy.
Jadziu ja moją Myriam uwielbiam ma znowu pąki więc będę się jeszcze jej kwiatami zachwycać.
Aniu oczywiście że z czasem się rozrośnie ten żółty powojnik, ale na pewno jest mniej widoczny niż Cassandra no i oczywiście nie pachnie tak jak ona.
AniuDS już oczywiście dużo lepiej a co do dziewanny to bylina wieloletnia nie sprawiająca kłopotu, miałam jedną a w tym roku na wiosnę kupiłam drugą.
Jacku wielkie gratulacje i cierpliwość w wyhodowaniu powojnika tanguckiego z nasiona.
Tosiu dzięki
dalia od Oli
Mainzer-Fastnacht /Sisi/
Summer Song
Sizaia Ptitsa
Papa Meilland
hibiskus bagienny
Fryderyk Mistral
Karl Heinz Hanisch
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Muszę sobie sprawić kiedyś taką różę jak Papa Meilland. Ostatnio brało mnie raczej na subtelniejsze kolorystycznie Ale ta jest przepiękna
Popatrz Dana-zupełnie nie pamiętam Karla Hanischa a tak mi się podoba no i zapomniałam jak nazywaly się róże ,te żółte, które kwitły całym bukietem(koło tej co ją wąchałyśmy z Grażynką)
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Masz rację, kwitnie.
Ma dwa kwiatki, muszę mu zrobić fotkę.
Ma dwa kwiatki, muszę mu zrobić fotkę.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
Aniu Papa Meilland nie tylko jest piękny ma niespotykany kolor to jeszcze na dodatek pięknie pachnie i kilka razy w sezonie powtarza kwitnienie, warto go mieć.
Aniu a w zeszłym roku tak się nim zachwycałaś. Ta róża to róża Delbarda i ma kilka nazw ja ją kupiłam u Kamili jesienią 2011 i nazywa się Angie lub Jean-Pierre Foucault, lub Passionate Blush i nie jest żółta raczej biała z delikatną żółcią w środku zmieniająca się w morele.
Grażynko pokaż, jestem ciekawa jak wygląda.
Anie dla Was róże
Aniu a w zeszłym roku tak się nim zachwycałaś. Ta róża to róża Delbarda i ma kilka nazw ja ją kupiłam u Kamili jesienią 2011 i nazywa się Angie lub Jean-Pierre Foucault, lub Passionate Blush i nie jest żółta raczej biała z delikatną żółcią w środku zmieniająca się w morele.
Grażynko pokaż, jestem ciekawa jak wygląda.
Anie dla Was róże
Jesteś zadowolona z dziewanny bylinowej? Mnie moje zaskoczyły, tak długo kwitną
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Dzięki za rozpoznanie tej róży.
Już po waszym odejściu szukałam w necie i wygląda na to, że chyba tak.
Ale będę ją jeszcze obserwować.
Już po waszym odejściu szukałam w necie i wygląda na to, że chyba tak.
Ale będę ją jeszcze obserwować.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
No, to dziewanna wchodzi na listę, takich roślin potrzebuję
Piotrze jestem zadowolona mam dwie, fioletową i żółto różową.
Grażynko może wreszcie będziesz znała jej nazwę.
AniuDS ja też lubię takie byliny, ona kwitnie jak kłoś od dołu do góry i dosyć długo.
Jacku możesz ją mieć jak przyjedziesz następnym razem.
oto moja Myriam w maju i sierpniu jak padał lekki deszcz teraz znów ma paczki i może jeszcze zakwitnie.
Grażynko może wreszcie będziesz znała jej nazwę.
AniuDS ja też lubię takie byliny, ona kwitnie jak kłoś od dołu do góry i dosyć długo.
Jacku możesz ją mieć jak przyjedziesz następnym razem.
oto moja Myriam w maju i sierpniu jak padał lekki deszcz teraz znów ma paczki i może jeszcze zakwitnie.