Zasypanie pni drzew
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 20 maja 2012, o 02:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zasypanie pni drzew
Witam
Zamierzam wyrównać teren przy domu, ponieważ nie odpowiada mi spadek terenu. Dlatego też planuję nawieźć ziemi. Problem jest jednak taki, że w spadku zasadzone są drzewka owocowe. Z tego co mi wiadomo zasypanie pni drzew naraża je na uschnięcie i choroby. Chciałbym się więc dowiedzieć czy jest jakiś sposób, żeby wyrównać teren bez przesadzania drzewek, ale i bez ich uszkodzenia.
Dołączam kilka zdjęć, nie wiem na ile będą one pomocne:
Pozdrawiam
Zamierzam wyrównać teren przy domu, ponieważ nie odpowiada mi spadek terenu. Dlatego też planuję nawieźć ziemi. Problem jest jednak taki, że w spadku zasadzone są drzewka owocowe. Z tego co mi wiadomo zasypanie pni drzew naraża je na uschnięcie i choroby. Chciałbym się więc dowiedzieć czy jest jakiś sposób, żeby wyrównać teren bez przesadzania drzewek, ale i bez ich uszkodzenia.
Dołączam kilka zdjęć, nie wiem na ile będą one pomocne:
Pozdrawiam
- Napoleon
- 500p
- Od: 23 lis 2010, o 14:04
Re: Zasypanie pni drzew
Drzewa widać że są młode wiec najprościej będzie bez kombinowania po prostu je przesadzić ale już po zrzuceniu liści.Na nawiezienie ziemi trzeba mieć pozwolenie.
"Najpierw Cię ignorują. Potem śmieją się z Ciebie. Później z Tobą walczą. Później wygrywasz." Mahatma Ghandi
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 20 maja 2012, o 02:43
Masz rację, drzewa są młode, w tym roku zasadzone, nie wiem czy dobrze jest tak ciągle zmieniać ich miejsce (po nawiezieniu ziemi ponownie będę musiał je przesadzić). W każdym bądź razie dziękuję za poradę, ostatecznie pewnie tak właśnie zrobię.
- Napoleon
- 500p
- Od: 23 lis 2010, o 14:04
Jak są młode to lepiej to zniosą.Nawet te ciągłe przesadzanie.Lepsze to niż zasypywanie i kombinowanie.Wtedy mógłbyś je stracić a tak dajesz szansę.Będzie dobrze.
"Najpierw Cię ignorują. Potem śmieją się z Ciebie. Później z Tobą walczą. Później wygrywasz." Mahatma Ghandi