witam kolegow.Ja kupilem w ubieglym roku kose nac cg260b z silnikiem 25cm i mocy 1.5 km i nie narzekam na razie hula bez problemu a dalem za nowke tylko 499pln-pozdrawiam Tadeusz
Zastanawiam się nad kupnem kosy Einhell i Flora GT 300 co o nich sądzicie?Tylko te mnie interesują.Chyba się zdecyduję na Florę wy też sądzicie że ona będzie lepsza?Proszę o w miarę szybką odpowiedź.
Witam. To mój pierwszy post. Nie dawno kupiłem działkę i mam taki oto dylemat. Jaką podkaszarkę wybrać by nie żałować. Na działce są drzewka i krzewy więc myślę o czymś na żyłkę. Trawa niska bez zarośli. Myślałem o tym:
Na tak niewielką działkę to możesz kupić o wiele tańszą kosę elektryczną. Moja działka ma 2750m2 i mam właśnie taką. Oczywiście mam przewód elektryczny długości 60 m. Kosimy drugi rok (włącznie z łąką) i nie mieliśmy do tej pory problemów. Poza tym elektryczna jest cichsza.
Nadziałce nie mam jeszcze prądu. I tak się zastanawiam czy najperw go nie pociągnąć koszt to ok 400zł czy sobie na razie darować i kupić kosiarkę spalinową a prąd to później sobie podłączyć.
Znalazłem jeszcze coś takiego: http://aukcjewp
Właśnie ja mam coś takiego i jak do tej pory sprawuje się super. Jak będziesz kosił to tylko uważaj, żeby nie przyciskać środkiem do ziemi, bo żyłka się wtedy ucina i szybko ci się skończy. Powodzenia.
Już dwa lata kupuje elektryczne podkaszarki jedną w Tesco a drugą w Castoramie obie produkcji chińskiej w cenie okolo 50 zł. Wystarczyły na sezon ,ulegały awariom ,więc w ramach gwarancji oddawałem je do sprzedawcy ,a tam zwracali mi forsę .Chyba znów w tym roku udam się po następną podkaszarkę.Wiwat Chińczycy. :P
Chcę kupić kosę spalinową, Stosunek CENA/JAKOŚĆ gra dużą rolę. Zastanawiałem się nad kosą firmy OLEO-MAC lub Stihl. W obu przypadkach zastanawiam się nad mocą 1.8KM, ponieważ mam dużą działkę. Krążą opinie, że oleo-mac ma praktycznie te same podzespoły i tą samą jakość przy niższej cenie. Co o tym myślicie? Która firma ma bardziej rozwinięty i skuteczniejszy serwis? Bo to dla mnie ważne-mieszkam w Krakowie.
Nie musisz koniecznie rozglądać się za tymi markami. Aby trochę zaoszczędzić mozesz kupić sprzęt VICTUSa bądź NACa. Te marki współpracują z Briggs & Stratton przy konstruowaniu silników. Ja kopiłem kosę NACa i jak do tej pory nie narzekam. W razie awarii, nie ma problemów z zakupem części. Całość zmontowana jest bardzo dokładnie. Czasem można zaoszczędzić i tego nie żałować.
Ja też kupiłem kosę firmy NAC i to prawda że na silnik nie można narzekać ale mi po drugim sezonie użytkowania ukręciła się linka, szczerze polecam kosy z wałkiem