Mój ogródek - chatte - 3cz. 2008r

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Małgoś59
50p
50p
Od: 13 lut 2008, o 19:12

Post »

Witaj Izuniu U nas na podwórku zasadzono dużą ilośc tawuł i przechodząc obok nich przekonana byłam ,że one pachną :oops: . Zapach roznosił się pewnie z kasztana :?

Masz piękny i duży krzak tej tawuły-pachnie czy nie pachnie , to i tak wygląda bajecznie :lol:

Wszystkie kwiaty wyglądają cudnie a orliki - sama poezja :D

A propos orlików : wysłuchałam jednej z opini działkowicza,że,, orliki trzeba tępic, bo jak się rozsieją to nie można sobie z nimi dac rady"

Na szczęście tylko wysłuchałam,bo uwielbiam orliki i nie wyobrażam sobie ogrodu bez tych ślicznych kwiatów :lol: :lol:
Co mnie nie zabije- to mnie wzmocni.

Pozdrawiam Małgosia

zapraszam- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=11234
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jak tam Izuś z pogodą u Ciebie, bo u mnie leje i końca nie widać. Na dodatek zimno jak licho - tylko 8 stopni. :cry:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
eukomis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Kwiaty

Post »

Witaj Izuniu widzę , że robisz przemeblowanie w ogrodzie wcale się nie dziwię bo my tak lubimy co jakiś czas mieć inaczej. Ja jak nie miałam ogrodu to w domu przestawiałam meble. Izuniu masz bardzo ładne orliczki ja ich też bardzo lubię, bo szybko wychodzą na wiosnę z ziemi i wcześnie kwitną kupiłam właśnie niebieski jednolity kolor, bo miałam jakieś bordowe. Pozdrawiam Halina
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 23 mar 2007, o 21:26

Post »

Izuniu ,jak slicznie u Ciebie.Ten rdest od Grazynki to jest piękny.Muszę się tez usmiechnąć.Bzy fantastyczne no i len.Ciekawa jestem ,jak u mnie wygląda.Czy ta dąbrówka o pstrych lisciach Ci przezimowała?
Pozdrawiam, Ania
Moje dalie i lilie
Mój ogród:2007/08/09/10/11/12
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Witaj Małgoś :D Tawuła była piękna, a;e deszcz sprawił, ze prawie połozyła sie na ziemi :(
A co do orlików, to nie popadałabym w przesadę. Ze wszystkim mozna sobie dać rade, a co dopiero z biednymi orlikami. Nadmiar siewek trzeba po prostu wypielić i juz :D

Grażynko, u mnie to samo :(

Witaj Halinko! W domu juz skończyłam przestawiać, bo mam bardzo ciasno i juz nie da się zrobić nic, zeby było lepiej. Ale w ogrodzie zawsze mozna ;) Orliki zawsze mi sie marzyły takie dwukolorowe, pojedyncze, a miałam tylko pełne różowe i fioletowe, z czego fioletowe wyginęły ...
One maja inaczej osadzone kwiaty, niz te pojedyncze. Czy masz fotki tych swoich niebieskich?
Musze zajrzeć do Ciebie :D

Cieszę się, ze wdepnęłaś do mnie Aniu :D Dąbrówki zaraz po posadzeniu zaczęły chorować, a na dodatek cos je zajadało. Przesadziłam szybko w inne miejsce ale bardzo sie martwiłam, czy przetrwają. Po zimie były bardzo mizerne, ale zyją i mam nadzieję, ze odzyskają swój piękny wygląd :D
Anusiu, zakwitła mi kolejna roslinka od Ciebie, właściwie dwie, ale jedna zamyka kwiatki przed deszczem i nie mam jej zdjęcia, a drugą spróbuje wkleić. Moze powiesz mi co to jest?

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
jolciajci
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 26 lut 2007, o 13:00

Post »

chatte pisze:
Moze powiesz mi co to jest?

Obrazek Obrazek
Izuniu mi to wygląda na firletkę smółkę :lol:
Jestem jaka jestem - pozdrawiam serdecznie Jola
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 27 wrz 2007, o 18:27

Post »

Izuś, trzymam kciuki za słoneczko i prace wykończeniowe przy oczku. Coś te majowe temperatury nas nie rozpieszczają :cry: Czy obok firletki, taka jasna roślinka z prawej strony, to też bylina?
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Dzięki Jolciu ;:196

Bozenko, to srebrzyste, to jest bylica Stellera. Jeżeli Ci jej nie wysłałam, to wyslę Ci jesienią :D
Erazm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2005, o 13:10

Post »

Piękna ta kwitnąca roślinka. :P
Pozdrawiam Andrzej.
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 27 wrz 2007, o 18:27

Post »

Izuś, właśnie sprawdziłam na ściągawce z roślinkami od Ciebie.....mam :lol: :lol: Muszę zaraz podejrzeć, może podrosła i ją rozpoznam :D Wszystkie bylinki pięknie rosną, bo ostatnio popadało ;:97
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Andrzeju, dziękuję :D Mnie się ona też podoba :P

Bozenko, no to fajnie, ze nie zapomniałam o niej :lol: Możesz mieć ode mniwe jeszcze tylko jedną roslinę o srebrzystych listkach, ale nie jestem pewna czy ją wysłałam. Poznasz na pewno ;)

Wprawdzie internet mi chodzi jak żółw, ale spróbuję jeszcze wstawić kilka fotek (zrobionych przed deszczami ).
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 wrz 2007, o 19:28

Post »

U mnie też pięknie rośnie ta bylica i nawet ma już pąki :shock: no i dodam ,że jest śliczna :wink: :lol: bedę musiała jej zdjęcie zrobić :roll:
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Tawuła raz jeszcze, w pełni rozkwitu, tuż przed deszczem

Obrazek

Inne orliki

Obrazek Obrazek

Kwitnąca karagana

Obrazek Obrazek

Złocień własciwy

Obrazek

Rogownica

Obrazek Obrazek

Cudna roslinka, którą też dostałam od Anulki i która własnie zaczyna tak smiesznie kwitnąć . Czy ktos ją zna?

Obrazek

Pierwszy irys

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”