Mój ogród
- nemezja
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 kwie 2007, o 10:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój ogród
Dziękuję Dangar.
Melduję się po wczasach nad morzem. Czy opalona? Na tyle, na ile pozwalają polskie realia pogodowe nad Bałtykiem i szczęście . Narzekać nie mogę, bo nie padało, ale na plaży spędziłam 1,5 dnia. Ale i tak wróciłam zadowolona i wypoczęta . Niebawem powtórka z rozrywki.
Kilka zdjęć. Pergolę zawojował: wilec, kobea i mina.
Mina-oryginalne pnącze:)
Pomidory mają się doskonale. Jestem z nich szczególnie dumna bo niczym nie pryskane do tej pory( odpukać!). A 2 dni temu zebrałam 3 wiadra, zrobiłam przecieru, którego wystarczy na całą jesień i zimę.Jeszcze trochę zostało, jak pogoda dopisze będą dojrzewać i rosnąć na najwyższych gronach.
Nowe-dziś zrobione poletko truskawek.
Datura wsadzone w gruncie. Słodko pachnie wieczorami
Papryka się czerwieni
No i tyle. A w wolnym czasie ćwiczę sie razem z moim psem staruszkiem w cierpliwości czyli walczę z kretami przesiadując na "jego" terenie .
Pozdrawiam
Melduję się po wczasach nad morzem. Czy opalona? Na tyle, na ile pozwalają polskie realia pogodowe nad Bałtykiem i szczęście . Narzekać nie mogę, bo nie padało, ale na plaży spędziłam 1,5 dnia. Ale i tak wróciłam zadowolona i wypoczęta . Niebawem powtórka z rozrywki.
Kilka zdjęć. Pergolę zawojował: wilec, kobea i mina.
Mina-oryginalne pnącze:)
Pomidory mają się doskonale. Jestem z nich szczególnie dumna bo niczym nie pryskane do tej pory( odpukać!). A 2 dni temu zebrałam 3 wiadra, zrobiłam przecieru, którego wystarczy na całą jesień i zimę.Jeszcze trochę zostało, jak pogoda dopisze będą dojrzewać i rosnąć na najwyższych gronach.
Nowe-dziś zrobione poletko truskawek.
Datura wsadzone w gruncie. Słodko pachnie wieczorami
Papryka się czerwieni
No i tyle. A w wolnym czasie ćwiczę sie razem z moim psem staruszkiem w cierpliwości czyli walczę z kretami przesiadując na "jego" terenie .
Pozdrawiam
-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Całkiem apetycznie zrobiło się u ciebie
Każdej wiosny obiecuję sobie, że posadzę jakiegoś pomidorka, czy papryczkę, a potem...eh, szkoda gadać
Karolinko dziwaczki są łatwe w uprawie i co najważniejsze nie zauważyłam, aby imały się ich jakieś choroby, czy robactwo
Każdej wiosny obiecuję sobie, że posadzę jakiegoś pomidorka, czy papryczkę, a potem...eh, szkoda gadać
Karolinko dziwaczki są łatwe w uprawie i co najważniejsze nie zauważyłam, aby imały się ich jakieś choroby, czy robactwo
- nemezja
Witam po długiej przerwie znowu. Już coraz bardziej jesiennie. Po drugim pobycie nad morzem super. Pogoda rewelacja! Opalona jak murzyn. Więc jak Bałtyk to tylko we wrześniu:).
To dla Was widokówka z Łeby:).
A tu już zdjęcia sprzed 7 minut:). Witam jesienie bo....
Bo już taki widok u mnie przy drzwiach wejściowych-jesienne dekoracja. Dobrze, że dynia ma długi okres przechowywania bo żal mi jej jeszcze na dżemy, a mam zamiar je zrobić:).
A pod parapetem na ziemi jej siostra
Mistrz drugiego planu
I moja duma-pomidory. Ciągle są i mają duzo zielonych. Byle pogoda pozwoliła im dojrzeć. Zdrowe (odpukać ) i niczym nie pryskane. Oprócz miedzianu zapobiegawczo przy wsadzaniu i potem jeszcze raz. Pewnie co niektórzy by nie uwierzyli a jednak:).
Przed chwilą zrywane na kolację:)
No i eksperymentalna sadzonka STEWII. Z wysianej paczki jedna siewka wzeszła:). Chociaż nawet na to nie liczyłam. Rośnie ładnie, uszczykuję by się rozkrzewiała. No i próbowałam 1 listek- rzeczywiście o wiele bardziej słodsza niż cukier:).
To dla Was widokówka z Łeby:).
A tu już zdjęcia sprzed 7 minut:). Witam jesienie bo....
Bo już taki widok u mnie przy drzwiach wejściowych-jesienne dekoracja. Dobrze, że dynia ma długi okres przechowywania bo żal mi jej jeszcze na dżemy, a mam zamiar je zrobić:).
A pod parapetem na ziemi jej siostra
Mistrz drugiego planu
I moja duma-pomidory. Ciągle są i mają duzo zielonych. Byle pogoda pozwoliła im dojrzeć. Zdrowe (odpukać ) i niczym nie pryskane. Oprócz miedzianu zapobiegawczo przy wsadzaniu i potem jeszcze raz. Pewnie co niektórzy by nie uwierzyli a jednak:).
Przed chwilą zrywane na kolację:)
No i eksperymentalna sadzonka STEWII. Z wysianej paczki jedna siewka wzeszła:). Chociaż nawet na to nie liczyłam. Rośnie ładnie, uszczykuję by się rozkrzewiała. No i próbowałam 1 listek- rzeczywiście o wiele bardziej słodsza niż cukier:).
Ale cudne warzywka!
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ależ u Ciebie bogactwo wszystkiego
- renzal
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
Ale Ci zazdroszczę (ale pozytywnie) ,,Hibków" -przepiekne.
Ja mam tylko doniczkowe, bo na bylinowe jakoś trafić nie mogę.
Piękny ogród. Marzyło mi się oddzielenie kwiatów od warzyw, ale u mnie to jeden wielki bałagan.
Ja mam tylko doniczkowe, bo na bylinowe jakoś trafić nie mogę.
Piękny ogród. Marzyło mi się oddzielenie kwiatów od warzyw, ale u mnie to jeden wielki bałagan.
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja )Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja )Nadzieja umiera ostatnia...
- nemezja
-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Ojej, kiedy ja byłam ostatni raz nad morzem...nie pamiętam a tak lubię wodę, piach i te zachody słońca
Za to, też mam jesień
Za to, też mam jesień
Ale u Ciebie wszystko obrodziło a grzybek - hmmm ale będzie jajeczniczka ;)
- semper
- Od: 27 lis 2011, o 10:12
Karolinko.Ogród piękny.Szkoda tylko,że tak rzadko go pokazujesz, przynajmniej ostatnio.
Gdzie obiecane dzbanki?
Gdzie obiecane dzbanki?
- nemezja
Witajcie w Nowym Roku, który zagościł nam na dobre.
Rzeczywiście i tu przyznaję się bez bicia nie uaktualniałam wątku.
Ale co tu pokazywać w szarą, burą jesień.
A teraz zimę.
Ale w zasadzie czemu nie?:)
Semper tak myślę - jakie dzbanki? Przepraszam, ale nie pamiętam?
To ja idę lepiej z aparatem do ogrodu:).
Rzeczywiście i tu przyznaję się bez bicia nie uaktualniałam wątku.
Ale co tu pokazywać w szarą, burą jesień.
A teraz zimę.
Ale w zasadzie czemu nie?:)
Semper tak myślę - jakie dzbanki? Przepraszam, ale nie pamiętam?
To ja idę lepiej z aparatem do ogrodu:).
- nemezja
Żeby nie być gołosłowną:).
Pelargonie angielskie, których szczepki pobierałam jesienią tez dzielnie znoszą zimę. Stoją u mnie w pokoju. Uszczykuję, żeby się zagęszczały.
A wiosny chce nam się baaardzo! A tym kaliom, stojącym w ciemnusieńkiej piwnicy chyba jeszcze bardziej .
Chyba miały za ciepło. Musze je ochłodzić - oby nie za bardzo:).
Niepotrzebnie tez wpadłam na wątek o zimowych pomidorkach:). Bo nie mogę się powstrzymać i i zaraz eksperymentalnie wysiewam kilka nasion:).
Pozdrowienia
Pelargonie angielskie, których szczepki pobierałam jesienią tez dzielnie znoszą zimę. Stoją u mnie w pokoju. Uszczykuję, żeby się zagęszczały.
A wiosny chce nam się baaardzo! A tym kaliom, stojącym w ciemnusieńkiej piwnicy chyba jeszcze bardziej .
Chyba miały za ciepło. Musze je ochłodzić - oby nie za bardzo:).
Niepotrzebnie tez wpadłam na wątek o zimowych pomidorkach:). Bo nie mogę się powstrzymać i i zaraz eksperymentalnie wysiewam kilka nasion:).
Pozdrowienia
- BozenaX
- 200p
- Od: 6 lut 2012, o 10:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piękny ten ogród. Urządzony z tak wielkim smakiem. Szczerze gratuluję. Będę zaglądać do Ciebie częściej.