Zamówienie nasion
- grosik
- 200p
- Od: 30 sty 2012, o 16:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: zamawianie nasion
Czyli jeszcze nic straconego . Własnie przeczytałam cały wątek . Lepiej późno niż wcale! I też jestem chętna aby powtórzyć zamawianie z zeszłego roku. . Oprócz tego Agulka11 cały czas mam nadzieję na "Bloody Butcher" i może Aussie od Ciebie
Pozdrawiam ciepło, Gosia ;)
Nasze rodzinne eskapady i nie tylko
Nasze rodzinne eskapady i nie tylko
- Agulka11
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 mar 2011, o 18:58
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aussie - prawdę mówiąc zżarłam i sama nie zostawiłam sobie nasionek... później dopadła go zaraza i po ptokach... Mam tylko jedno nasionko z akcji zeszłorocznej...
Ale z Bloody nasionka wyciągnięte i jest ich sporo. Na dodatek mam jeszcze kilka do rozbebeszenia - nasionka więc będą dostępne A i pewnie inni też coś doślą na akcję
Ale z Bloody nasionka wyciągnięte i jest ich sporo. Na dodatek mam jeszcze kilka do rozbebeszenia - nasionka więc będą dostępne A i pewnie inni też coś doślą na akcję
Pozdrawiam
Forumowiczka - Aga
Forumowiczka - Aga
- jokaer
- -Moderator Forum-.
- Od: 14 lut 2008, o 08:21
- Lokalizacja: Pogórze Ciężkowickie 385 m npm; na granicy Małopolski z Podkarpaciem
Nie mówię nie, zapytam syna.
Rozumiem, że chodzi o ten sam sklep?
Rozumiem, że chodzi o ten sam sklep?
Pozdrawiam- Jola Spis treści w uprawie warzyw
----------------------------------------------------
Sprzedam/Kupię/Wymienię Moje krzyżówki Na pohybel zimie
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 26 cze 2012, o 12:57
Joaker, jak uważasz, ten sam czy nie, znaczenie ma to, gdzie są interesujące odmiany, i sklep jest pewien.
Tak żeby syn kłopotów nie miał, i żeby nawet nie zauważył że coś załatwia.
Akcje wymiany są super, ale póżniejsze pomyłki przeszły już chyba do historii forum.
Dobrze byłoby po prostu mieć pewne nasiona, a dopiero potem można się pobawić w wymianki.
Ja byłabym Tobie bardzo wdzięczna, brałabym całe opakowanie odmiany, nie musiałabyś dzielić w moim przypadku.
Aż mi ulżyło że może dojdzie to do skutku, Joaker naprawdę jesteś niezastąpiona.
Jestem Ci zaliczkowo wdzięczna.
Tak żeby syn kłopotów nie miał, i żeby nawet nie zauważył że coś załatwia.
Akcje wymiany są super, ale póżniejsze pomyłki przeszły już chyba do historii forum.
Dobrze byłoby po prostu mieć pewne nasiona, a dopiero potem można się pobawić w wymianki.
Ja byłabym Tobie bardzo wdzięczna, brałabym całe opakowanie odmiany, nie musiałabyś dzielić w moim przypadku.
Aż mi ulżyło że może dojdzie to do skutku, Joaker naprawdę jesteś niezastąpiona.
Jestem Ci zaliczkowo wdzięczna.
Pozdrawiam, Agata.
- jode22
- Od: 22 lut 2011, o 14:07
Agulka11 i inni, ja miałam w tym roku Aussie i nazbierałam sporo nasion, a jeszcze kilka pomidorków dojrzewa, więc mogę jeszcze nasion nagromadzić - więc nie ma sensu kupować za granicą . Nasiona dam na akcję wymiany.
- jokaer
- -Moderator Forum-.
- Lokalizacja: Pogórze Ciężkowickie 385 m npm; na granicy Małopolski z Podkarpaciem
Oczywiście, że nie ma sensu zamawiać tych samych odmian.
Ktoś pisał niezbyt pochlebnie o tym sklepie, z którego korzystaliśmy,
ale ja raczej nie wystawiłabym negatywnego komentarza, pomimo, że jedna odmiana została pomylona.
Nasiona były niezłej jakości i w dobrej ilości i wcale nie odbiegały cenowo w górę, tak jak to ten ktoś sugerował.
Nie piszę tego by robić reklamę temu sklepowi, tylko stwierdzam fakt.
Sami musicie zdecydować, jaki sklep ( choć z drugiej strony ten okazał się być pewnym sklepem),
wybrać odmiany chyba takie, aby były dobre w naszych warunkach.
Te chyba nie były źle wybrane.
Po za tym ja się ocknęłam w zeszłym roku z tymi nasionami 4 grudnia, teraz jest wrzesień, więc spokojnie można się zastanowić.
Ktoś pisał niezbyt pochlebnie o tym sklepie, z którego korzystaliśmy,
ale ja raczej nie wystawiłabym negatywnego komentarza, pomimo, że jedna odmiana została pomylona.
Nasiona były niezłej jakości i w dobrej ilości i wcale nie odbiegały cenowo w górę, tak jak to ten ktoś sugerował.
Nie piszę tego by robić reklamę temu sklepowi, tylko stwierdzam fakt.
Sami musicie zdecydować, jaki sklep ( choć z drugiej strony ten okazał się być pewnym sklepem),
wybrać odmiany chyba takie, aby były dobre w naszych warunkach.
Te chyba nie były źle wybrane.
Po za tym ja się ocknęłam w zeszłym roku z tymi nasionami 4 grudnia, teraz jest wrzesień, więc spokojnie można się zastanowić.
- Agulka11
Dokładnie Jokaer - całkowicie się z Tobą zgadzam.
W takim wypadku - jeśli Twój syn się zgodzi na kolejną taką akcję, proponuję, żeby każdy zainteresowany przejrzał sobie kolejne odmiany, których na forum jeszcze nie ma - a być może warte są zachodu. Ja sama zobaczę i zaproponuję kilka, a później wspólnie możemy zadecydować co i jak
W takim wypadku - jeśli Twój syn się zgodzi na kolejną taką akcję, proponuję, żeby każdy zainteresowany przejrzał sobie kolejne odmiany, których na forum jeszcze nie ma - a być może warte są zachodu. Ja sama zobaczę i zaproponuję kilka, a później wspólnie możemy zadecydować co i jak
Pozdrawiam
Forumowiczka - Aga
Forumowiczka - Aga
- jokaer
- -Moderator Forum-.
Syn się zgadza, stanęło na tym samym sklepie http://www.tomatofest.com/tomatofest-to ... -list.html
tak więc przeglądajcie sobie opisy.
tak więc przeglądajcie sobie opisy.
- Agulka11
Super - ja wczoraj troszkę przeglądałam, mam kilka typów, ale wstawię najwyżej na weekend
Pozdrawiam
Forumowiczka - Aga
Forumowiczka - Aga
- termic88
- 500p
- Od: 18 paź 2011, o 02:00
Czy będę mogła dołożyć się do tego grupowego zamówienia? Oczywiście razem ze wszystkimi opłatami ) Zależało by mi na 5 odmianach - Mam chrapkę na podłużne w następnym roku: Amish Gold, Sweet Orange Roma, Italian Gold, Orange Roma, Fargo.
Osobiście, w listopadzie albo w styczniu będę chciała zamówić z być może tych stron lub tylko z jednej: http://www.amishlandseeds.com/ i http://t.tatianastomatobase.com:88/seed-catalog/html/ Stronki polecam bo też mają bogatą bazę i fajne odmiany Ale bogactwo odmian wszędzie jest takie że nie sposób wypróbować wszystkich od razu
Osobiście, w listopadzie albo w styczniu będę chciała zamówić z być może tych stron lub tylko z jednej: http://www.amishlandseeds.com/ i http://t.tatianastomatobase.com:88/seed-catalog/html/ Stronki polecam bo też mają bogatą bazę i fajne odmiany Ale bogactwo odmian wszędzie jest takie że nie sposób wypróbować wszystkich od razu
"Zawsze warto być człowiekiem, Choć tak łatwo zejść na psy" - moja ulubiona sentencja, zespół Dżem
Hymn spokoju, Moje nadwyżki
Pozdrawiam, Teresa.
Pozdrawiam, Teresa.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 26 cze 2012, o 12:57
Tereniu, ale chyba zawiadomisz, że zamawiasz, ja ustawiam się w kolejce do Ciebie, też coś będę chciała.
Nie zapomnij o mnie, pliiiiizzzzz.
Nie zapomnij o mnie, pliiiiizzzzz.
Pozdrawiam, Agata.
- termic88
- 500p
- Od: 18 paź 2011, o 02:00
Obiecuję, że jak zdecyduję się zamówić gdziekolwiek za granicą, to się z tym odwieszczę, żeby w razie potrzeby inni też coś mieli. Tylko kiepsko u mnie z angielskim więc będzie to chyba ryzyk fizyk, albo translator I muszę dobrze policzyć odmiany, bo pola mi zabraknie, w tym roku miałam 80 chyba, a krzakow ponad 110 :P Tak że to już było ciężko utrzymać!
"Zawsze warto być człowiekiem, Choć tak łatwo zejść na psy" - moja ulubiona sentencja, zespół Dżem
Pozdrawiam, Teresa.
Pozdrawiam, Teresa.
-
- Od: 25 lut 2010, o 21:44
Ja bym się chętnie do tego zamówienia w amiszlandzie dołączyła też.. dużo odmian ma. Trzeba będzie być dzielnym;)