Lilak pospolity(Syringa) (bez) - kwitnienie
- kocica
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 wrz 2007, o 16:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
A co to znaczy dziki lilak? Czy chodzi o normalny lilak tylko sadzonki ma pobrane z jakiegoś krzaka rosnącego na wolności, a nie w ogródku?
W zeszłym roku robiłam takie sadzonki z odkopów korzeniowych i bez względu na wysokość niektóre zakwitły już w tamtym roku, to były te, które miały zawiązane pąki kwiatowe jesienią. Wysokość sadzonek nie miała tu nic do rzeczy:-).
W zeszłym roku robiłam takie sadzonki z odkopów korzeniowych i bez względu na wysokość niektóre zakwitły już w tamtym roku, to były te, które miały zawiązane pąki kwiatowe jesienią. Wysokość sadzonek nie miała tu nic do rzeczy:-).
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Pozdrawiam, Ewa.
-
- ---
- Od: 31 sty 2008, o 16:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
-
- ---
- Od: 31 sty 2008, o 16:13
- karpek
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 lut 2008, o 11:21
Pięcioletni lilak nie kwitnie.
Poproszono mnie o zadanie takiego pytania na naszym Forum: co może być przyczyną, że pięcioletni lilak nie kwitnie ? Z tego co się orientuję rośnie w słońcu (oczywiście na działce POD). Jutro będę miał więcej wiadomości o nim i zrobię zdjęcia.
Proszę o opinie i ewentualne sugestie.
Proszę o opinie i ewentualne sugestie.
"Wesoła myśl jest niczym wiosna. Otwiera pąki natury ludzkiej" - Jean-Paul Sartre
Pozdrawiam - Janusz K.
Moja zielona ścianka, Storczykowe początki karpka,
Pozdrawiam - Janusz K.
Moja zielona ścianka, Storczykowe początki karpka,
mam dwa lilaki .... jeden ma 1,5 roku natomiast drugi 4 lata .. i żaden jeszcze nie zakwitł ... może ktos wie dlaczego ???
ten drugi - starszy, ma ozdobne liście (ciemna zieleń z plamami jasnej zieleni) .. czy jest to możliwe że jego ozdobą zamiast kwiatów są te liście ???
obydwa lilaki .. i ten zwykły i ten ozdobny rosną ładnie .. wyglądają zdrowo ... dlaczego więc nie zakwitają ?
ten drugi - starszy, ma ozdobne liście (ciemna zieleń z plamami jasnej zieleni) .. czy jest to możliwe że jego ozdobą zamiast kwiatów są te liście ???
obydwa lilaki .. i ten zwykły i ten ozdobny rosną ładnie .. wyglądają zdrowo ... dlaczego więc nie zakwitają ?