Storczyki Kasi
- amatorka015
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 kwie 2011, o 17:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Storczyki Kasi
Ale u Ciebie kwitnąco śliczne masz okazy
Pozdrawiam i zapraszam w moje skromne progi
Pozdrawiam i zapraszam w moje skromne progi
- anabell
- 200p
- Od: 18 gru 2011, o 10:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
piękne okazy taka masa kwiatów , widać im dobrze u Ciebie kolorki też śliczne
- Krzysia
- Przyjaciel Forum - silver
- Od: 3 lip 2012, o 10:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
O... za oknami już prawie jesień a u Ciebie tak kolorowo, kwitnąco Piękne masz kwiatusie trudno od nich oczy oderwać
Piekne storczyki moje juz przekwitly, niech dlugo kwitna
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 76&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- 3velyna
- 500p
- Od: 21 mar 2012, o 20:31
Pozdrawiam! Ewelina
Uczę się być >dobrą< fal-mamą :) Dopiero zaczynasz? Chętnie POMOGĘ !
Zapraszam do obejrzenia moich storczyków ? mini w szklarence ?
Uczę się być >dobrą< fal-mamą :) Dopiero zaczynasz? Chętnie POMOGĘ !
Zapraszam do obejrzenia moich storczyków ? mini w szklarence ?
Trzymasz poziom!
Chyba z zazdrości przejdę się dziś po marketach i coś sobie kupię na poprawę nastroju... Każdy powód jest przecież dobry, żeby usprawiedliwić kupno nowego storczyka. A kluczem do tak pięknego kwitnienia twojej kolekcji jest chyba odpowiednie oświetlenie- masz dom skąpany w słońcu, a kwiaty to uwielbiają.
Chyba z zazdrości przejdę się dziś po marketach i coś sobie kupię na poprawę nastroju... Każdy powód jest przecież dobry, żeby usprawiedliwić kupno nowego storczyka. A kluczem do tak pięknego kwitnienia twojej kolekcji jest chyba odpowiednie oświetlenie- masz dom skąpany w słońcu, a kwiaty to uwielbiają.
- mirror
- 50p
- Od: 19 lip 2012, o 09:38
Witaj Piekna kolekcja storczykow zwlaszcza te nakrapiane mi sie podobaja powiedz czy kwitna ci tak caly czas? czy musza przejsc jakis okres spoczynku? czy mozna je nawozic? mam storczyka ktory kwitl cale wakacje teraz przestal, i jakos slabo rosnie:( moze za duzo go podlewalem
- dzika
- 500p
- Od: 17 lut 2012, o 21:43
Kasiu nie trzymaj w pobliżu kwitnących storczyków owoców i warzyw, bo wydzielany przez nie w czasie dojrzewania etylen przyspiesza starzenie się kwiatów storczyków.
A kwietnik bardzo fajny, też o takim myślę.
Dużo phalaenopsisów Ci jeszcze kwitnie, u mnie trwa wielkie przekwitanie i zostały z małymi wyjątkami same niedobitki.
A kwietnik bardzo fajny, też o takim myślę.
Dużo phalaenopsisów Ci jeszcze kwitnie, u mnie trwa wielkie przekwitanie i zostały z małymi wyjątkami same niedobitki.
- amatorka015
- Od: 12 kwie 2011, o 17:12
Niesamowicie kolorowo u Ciebie, możesz mi zdradzić jak je pielęgnujesz że one takie piękne ?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- Mala_MI
- Od: 16 paź 2008, o 14:23
- Kontakt:
Ale kolorowo tu u Ciebie
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
- Dufin
- Od: 18 cze 2012, o 11:03
Cudowne storczyki! Piękne wiosenne kolory i to obfite kwitnienie Można zapytać jakiego nawozu używasz?
Tak bardzo napatrzyłam się na te kropeczki w kilku watkach storczykowych i kupiłam niedawno identycznego
A Ten poniżej.. hm.. kocham takie kolory.. zawsze ciężko mi znaleźć odpowiednie określenie, pudrowy róż? łososiowy? Kupiłam bardzo podobnego po kwitnieniu, teraz czekam aż rozwinie rozgałęzienie, bo poprzednio niezbyt długo cieszyłam się kwiatami
mam również podobnego pomarańczowego z czerwona warżką, niestety coś nie chce zakwitnąć ponownie Czy ten nowy kwietnik to kwietnik rozporowy? Zastanawiam się nad czyms takim bo zaczyna brakować miejsc na parapetach, wszystko się "kisi" ;)
Tak bardzo napatrzyłam się na te kropeczki w kilku watkach storczykowych i kupiłam niedawno identycznego
A Ten poniżej.. hm.. kocham takie kolory.. zawsze ciężko mi znaleźć odpowiednie określenie, pudrowy róż? łososiowy? Kupiłam bardzo podobnego po kwitnieniu, teraz czekam aż rozwinie rozgałęzienie, bo poprzednio niezbyt długo cieszyłam się kwiatami
Ale kwitnienia masz naprawdę mega ;)
mam również podobnego pomarańczowego z czerwona warżką, niestety coś nie chce zakwitnąć ponownie Czy ten nowy kwietnik to kwietnik rozporowy? Zastanawiam się nad czyms takim bo zaczyna brakować miejsc na parapetach, wszystko się "kisi" ;)