Zamówienie nasion
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 lut 2010, o 21:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: zamawianie nasion
Ok sprawdziłam sobie sama. Sprzedająca ma w zwyczaju zmieniać nazwy odmianom, na takie które jej się wydają ładniejsze w celach marketingowych. Opisy odmian też są nieco przekłamane tu i ówdzie, od mało szkodliwych rysów historycznych typu "100 lat temu w matuszce Rossiji" na temat odmiany wyhodowanej 10 lat wstecz w USA, do bardziej istotnych typu liść miał być ziemniaczany a jest normalny. Można zaryzykować jak ktoś chce, grunt że choć fotki ma własne;) Ale polować na konkretną odmianę u niej to tak niebardzo.
-
- Od: 8 maja 2010, o 22:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Na razie "zaznaczam" sobie wątek
- jokaer
- -Moderator Forum-.
- Od: 14 lut 2008, o 08:21
- Lokalizacja: Pogórze Ciężkowickie 385 m npm; na granicy Małopolski z Podkarpaciem
Wpisałam w wyszukiwarkę hasło: polecane sklepy z nasionami pomidorów - po angielsku i oto m.in. wyskoczyła taka strona
http://www.tomatodirt.com/buy-tomato-seeds.html
http://translate.googleusercontent.com/ ... W6Pc3QNiCg
http://www.tomatodirt.com/buy-tomato-seeds.html
http://translate.googleusercontent.com/ ... W6Pc3QNiCg
Pozdrawiam- Jola Spis treści w uprawie warzyw
----------------------------------------------------
Sprzedam/Kupię/Wymienię Moje krzyżówki Na pohybel zimie
Na tych stronkach jest co zamawiać i wybierać, ale niestety zamówić trzeba z Anglii
Zapoznam się z regulaminem forum.
Ja od wielu lat korzystam z http://www.dianeseeds.com/tomato.html spoko duży wybór fajnie zapakowane. Ceny wydaje mi się ze w miarę atrakcyjne mają w porównaniu z innymi sklepami. Niech mnie ktoś skarci jeżeli oszukuję ale dopiero w zimę biedę myślał o nasionach możne dolar spadnie na dno.
- Wioletka_278
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 24 wrz 2012, o 22:06
Dzięki za polecenie tej strony...wydaje sie dosc sensowna, poza tym warto zamawiać od poleconego sprzedawcy ;o)
Zapoznam się z regulaminem forum.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 26 cze 2012, o 12:57
MarioKros, fajne fajne, ale ile razy korzystałeś z tego sklepu, i ile trzeba czekać na dostawę.
Czy były jakieś obsuwy typu: nie te nasiona, zawyżona cena, pomylony adres, stare nasionka słabo kiełkujące.
Czy były jakieś obsuwy typu: nie te nasiona, zawyżona cena, pomylony adres, stare nasionka słabo kiełkujące.
Pozdrawiam, Agata.
-
Uwaga, w tym sklepie który poleca MarioKros, jest pomidorek Rosalita polecany przez Kenego.
Pozdrawiam, Agata.
- Maraga
- Od: 5 lut 2011, o 13:05
Pewnie mnie zlinczujecie,ale pytam po co zamawiać nasiona jak będzie ich dużo na akcji wymiany?
Każdy z nas trochę tych nasion uzbiera(ł) i pewnie zostaną tak jak wiosną tego roku po dwukrotnej akcji.
A z tego co deklarują forumowicze to będzie ich sporo.
Każdy z nas trochę tych nasion uzbiera(ł) i pewnie zostaną tak jak wiosną tego roku po dwukrotnej akcji.
A z tego co deklarują forumowicze to będzie ich sporo.
-
Maraga, niektórzy chcą mieć oryginalne, bezwymianowe, wygrzane w słonku Ameryki , nie używane, i tylko swoje własne nasionka.
Po za tym niektórzy nie mają nic na wymianę, a dziadami nie chcą się czuć, żeby coś z łaski nawet uprzejmej dostać.
Gdy już się wszyscy obkupimy, to i z Tobą się wymienimy.
I naprawdę, kupno nasion nie jest obowiązkowe, ale dopuszczalne, i w żaden sposób nie narusza regulaminu forum.
Po za tym niektórzy nie mają nic na wymianę, a dziadami nie chcą się czuć, żeby coś z łaski nawet uprzejmej dostać.
Gdy już się wszyscy obkupimy, to i z Tobą się wymienimy.
I naprawdę, kupno nasion nie jest obowiązkowe, ale dopuszczalne, i w żaden sposób nie narusza regulaminu forum.
Pozdrawiam, Agata.
- Agulka11
- Od: 23 mar 2011, o 18:58
Maraga - mi chodzi o takie, których na forum nie ma - jak np. w zeszłym roku ściągneliśmy kilka odmian, kilka wartych polecenia i na akcji będą w tym roku. Jak dla mnie to też nie ma sensu kupować nasion, które na będą na akcji. Ale każdy ma swoje zdanie
Pozdrawiam
Forumowiczka - Aga
Forumowiczka - Aga
Nie chcę byś posadzony jakąś kryptoreklamę ale namiar ten sklep wynalazłem kiedyś na forum ogrodniczym. Z tego sklepu korzystałem trzy razy, rok w rok po kolei. Musi prowadzić to jakaś kobita bo bardzo starannie wszystko zapakowane, sama strona taka jakaś babska. Od nich nigdy nie miałem pomylonych nasion, co do wschodów extra chyba podroż przez ocean nasionom służy. Co do terminu dostawy tu bywało różnie, zdaje mi że raz czekałem nawet koło miesiąca.pomidorzanka pisze:MarioKros, fajne fajne, ale ile razy korzystałeś z tego sklepu, i ile trzeba czekać na dostawę.
- jokaer
- -Moderator Forum-.
- Od: 14 lut 2008, o 08:21
- Lokalizacja: Pogórze Ciężkowickie 385 m npm; na granicy Małopolski z Podkarpaciem
Odświeżam wątek.
Czy w dalszym ciągu będziecie chcieli coś zamawiać.
Ja osobiście wolałabym w tym sklepie co poprzednio, czyli tomatofest.
Może MarioKros zamówi również w tym swoim sklepie ?
Wiem, że teraz wszyscy pochłonięci są pakowaniem nasion, no ale czas leci , więc się przypominam.
Czy w dalszym ciągu będziecie chcieli coś zamawiać.
Ja osobiście wolałabym w tym sklepie co poprzednio, czyli tomatofest.
Może MarioKros zamówi również w tym swoim sklepie ?
Wiem, że teraz wszyscy pochłonięci są pakowaniem nasion, no ale czas leci , więc się przypominam.
Pozdrawiam- Jola Spis treści w uprawie warzyw