Powiedzcie mi, bo jeszcze nie bardzo orientuję się w krzyżówkach. Miałam dwa krzaczki k/125 - czarnej zebry malinowej. Krzaki niemal identyczne, jedyne co ich różniło to kolor owocu. Jeden był chyba taki jak z założeniu - czyli duży, w pasy, o barwie fioletowej, czasem ciemniejszej. Nasionka dostałam w poprzedniej akcji niestety nie wiem jakie to pokolenie.
Jednak drugi krzaczek miał owoce b.duże, mocno czerwone, nie pękały, i miały niewielką ilością nasion. Nasionka oczywiście dubnęłam. I tak, jakie mam szanse żeby w przyszłym roku dochować się podobnych owoców? Bo poletko nie za duże, ale owoce były pyszne, i było ich dużo
No i kolejna zagadka. Nie widziałam na forum fotek k/172 malinowy 36 x ( Beeforange x Orange Strawberry). U mnie wyrosły dwa wysokie krzaki. Jeden dość mocno ulistniony, owoce miał podłużne, różowe, z regularnymi komorami. Całkiem smaczy. Taka malinowa kiełbaska

No i czy z takiego odmieńca też wydłubać nasionka? Na drugim krzaku oprócz tych różowych kiełbasek natrafiłam na dwa pomidorki kształtem przypominającą normalną malinówkę, tylko że owoc był niewielkich rozmiarów.
I co z tym fantem zrobić? Miał ktoś jeszcze tą odmianę? Jakie powinna mieć owoce?