Ranczo Nokły - Tadeusz48
Tadeusz znowu nie będę mogła spać,bo u ciebie już są pomidory a ja ma dopiero kwiatki i to nie na wszystkich.Jejku jak mi się podoba u was.Piszę już u was,bo dołączyła synowa,którą pozdrawiam bardzo serdecznie.Dla wnucząt babcia to nawet na huśtawkę weszła,widać,że jest szczęśliwa.A wnuczęta to takie radosne :P :P ,że patrzeć na nie można z rozkoszą.U nas leje i leje,że aż wszystkie beczki mi się przepełniły,chyba wstawię jeszcze jedną tak na zapas,bo znowu mają być upały na początku czerwca.Pozdrawiam i ukłony dla żony i synowej i ukochanych małych psotników.
- Frida
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 mar 2008, o 13:50
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Tadeuszu, jestem zauroczona Twoją działką. Jest przepiękna! Widać ogrom pracy włożonej w jej urządzenie, ale również widać, że robisz to z pasją i miłością.
Chwal się proszę swoim Ranczo, będę do Ciebie często zaglądać. A może zapożyczę sobie jakieś Twoje pomysły do swojego ogrodu, który dopiero zaczynam urządzać?
Pozdrawiam Cię serdecznie! ;:12
Chwal się proszę swoim Ranczo, będę do Ciebie często zaglądać. A może zapożyczę sobie jakieś Twoje pomysły do swojego ogrodu, który dopiero zaczynam urządzać?
Pozdrawiam Cię serdecznie! ;:12
- Babopielka
- Od: 9 wrz 2007, o 19:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Tadeuszu
Nie wiem czemu ja tu wcześniej nie trafiłam ale tyle jest tych ogrodów ,że trudno do wszystkich zaglądać bo ten realny zajmuje mi sporo czasu Przejrzałam Twoją a raczej Waszą posiadłość i muszę Ci powiedzieć ,że mój ogród jest też z tego samego roku Zakładaliśmy go wiosną 1998 roku i drzewka oraz krzewy sadziliśmy takie małe ,że praktycznie nie było ich widać Teraz z perspektywy czasu można zobaczyć różnicę i to jest największa satysfakcja Macie piękne miejsce na Ziemi -pozdrowienia dla żony i wnucząt
Nie wiem czemu ja tu wcześniej nie trafiłam ale tyle jest tych ogrodów ,że trudno do wszystkich zaglądać bo ten realny zajmuje mi sporo czasu Przejrzałam Twoją a raczej Waszą posiadłość i muszę Ci powiedzieć ,że mój ogród jest też z tego samego roku Zakładaliśmy go wiosną 1998 roku i drzewka oraz krzewy sadziliśmy takie małe ,że praktycznie nie było ich widać Teraz z perspektywy czasu można zobaczyć różnicę i to jest największa satysfakcja Macie piękne miejsce na Ziemi -pozdrowienia dla żony i wnucząt
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
- Julia
- 200p
- Od: 11 wrz 2005, o 09:15
Przepiękna posiadłość, śliczne solitery, perfekcyjnie ścięty cudny trawnik
wszystko dopracowane na tip top
Bardzo mi się podoba to miejsce
Możesz być dumny ze swojego dzieła.
Córka ma rację..jest naprawdę elegancko
A ta przestrzeń i powietrze....
są bezcenne.
wszystko dopracowane na tip top
Bardzo mi się podoba to miejsce
Możesz być dumny ze swojego dzieła.
Córka ma rację..jest naprawdę elegancko
A ta przestrzeń i powietrze....
są bezcenne.
Piękno leży w oku patrzącego.
serdeczności - Julia
serdeczności - Julia
- empuza
- Od: 4 cze 2007, o 09:30
Witaj Tadeuszu
Cudowne miejsce, bardzo zadbane i dopieszczone, gratulacje.
Zazdroszczę Ci miejsca, rzeczki i koła doprowadzojącego z niej wodę. Trawniczek jak dywanik dopieszczony, co nie wspomnę o niesamowitej szklarni z pomidorkami .
Bedę częstym gościem w Twoim ogrodzie.
Pozdrowienia dla małżonki i dzieciaczków.
Cudowne miejsce, bardzo zadbane i dopieszczone, gratulacje.
Zazdroszczę Ci miejsca, rzeczki i koła doprowadzojącego z niej wodę. Trawniczek jak dywanik dopieszczony, co nie wspomnę o niesamowitej szklarni z pomidorkami .
Bedę częstym gościem w Twoim ogrodzie.
Pozdrowienia dla małżonki i dzieciaczków.
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
-
- Od: 5 wrz 2007, o 17:20
Dziękuję Wszystkim za życzenia. Jesteśmy z żoną na zasłużonym wypoczynku i cały swój czas przeznaczamy na pracę w ogrodzie. Utrzymanie 43 arowego ogrodu w należytym stanie wymaga trochę pracy. Dla nas praca w ogrodzie to wypoczynek, czas w naszym ogrodzie upływa niesamowicie szybko.
Porównując rośliny w ogrodzie Bopielki i naszym , można stwierdzić, że posadzone małe rośliny przed 8-10 laty dopiero teraz oddają swoje piękno, myślę że warto sadzić mniejsze rośliny i patrzeć jak one rosną.
BOPIELKO- piękny macie ogród, trzeba lubić to ,co się robi , by były efekty.
Elżbietko- płot postawiłem z sztachet olchowych wyrosłych nad brzegiem tej rzeki, brama musi być, jak trzeba "brama jest a orkiestrę się zaprosi" Nad bramą zawieszony jest napis jaki widać na początku wątku. Jak chyba zaobserwowałaś , poziom wody w mojej rzece, nie wskazuje by u nas była susza.
Julio - moja córka powtarza po swojej babci gwarą "aligancko"
ZYTO- ja bardzo szanuję pana Prezydenta Wałęsę i za nim powtarzam " nie dam ryby - tylko wędkę" - zapraszam do wędkowania.
Wracając do wzrostu roślin, bardzo lubię patrzeć ( i robić zdjęcia) na świeże przyrosty roślin:
Porównując rośliny w ogrodzie Bopielki i naszym , można stwierdzić, że posadzone małe rośliny przed 8-10 laty dopiero teraz oddają swoje piękno, myślę że warto sadzić mniejsze rośliny i patrzeć jak one rosną.
BOPIELKO- piękny macie ogród, trzeba lubić to ,co się robi , by były efekty.
Elżbietko- płot postawiłem z sztachet olchowych wyrosłych nad brzegiem tej rzeki, brama musi być, jak trzeba "brama jest a orkiestrę się zaprosi" Nad bramą zawieszony jest napis jaki widać na początku wątku. Jak chyba zaobserwowałaś , poziom wody w mojej rzece, nie wskazuje by u nas była susza.
Julio - moja córka powtarza po swojej babci gwarą "aligancko"
ZYTO- ja bardzo szanuję pana Prezydenta Wałęsę i za nim powtarzam " nie dam ryby - tylko wędkę" - zapraszam do wędkowania.
Wracając do wzrostu roślin, bardzo lubię patrzeć ( i robić zdjęcia) na świeże przyrosty roślin:
-
- Od: 5 wrz 2007, o 17:20
Jedni idą na siłownię, drudzy uprawiają jogging, a ja przeciętnie raz w tygodniu(15-17 razy w sezonie) spaceruję za kosiarką 5-6 godzin. Oceniam że ten mój" jogging" ma trasę około 8-9 kilometrów. Najgorzej to pierwsze w roku "treningi", później można się przyzwyczaić, zwłaszcza że kosiarka sama jeździ., ja za nią tylko chodzę. Spacer ten ma przeszkody, gdyż na trawniku rośnie moc "samotników" i jakoś ich trzeba ominąć.
Daleko tak nie jest, gdybyś mieszkała w Szczecinie, to byś już połowę drogi miała. Kto wie , jak do pięknych widoków dołożę pełną grzybów Puszczę Solską za płotem ,to może Dasz się skusić. Oglądałem Twój ogród, piękny, uporządkowany,ale myślę że przydałoby Ci się tej "mojej" przestrzeni.
Do przemyślenia i na zachętę zdjęcia z ubiegłorocznych "polowań"
Daleko tak nie jest, gdybyś mieszkała w Szczecinie, to byś już połowę drogi miała. Kto wie , jak do pięknych widoków dołożę pełną grzybów Puszczę Solską za płotem ,to może Dasz się skusić. Oglądałem Twój ogród, piękny, uporządkowany,ale myślę że przydałoby Ci się tej "mojej" przestrzeni.
Do przemyślenia i na zachętę zdjęcia z ubiegłorocznych "polowań"