Grubosz - Crassula cz.2
-
- 50p
- Od: 21 lut 2012, o 10:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Grubosz - Crassula cz.2
Ja swoje co kilka dni podlewam
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 2 paź 2012, o 13:31
Re: Drzewko szczęścia porady
Oki Dzięki za pomoc czyli z przycinaniem poczekam do maja:) nie doswietlam choc mysle caly czas o tym a moglabys mi pozaznaczac gdzie ucinac te galazki? a czy teraz moge pobrac galazki na male grubosze?
- NINa
- 200p
- Od: 15 maja 2008, o 22:32
- Kontakt:
Porównaj swoją roślinę do tych na przykładowych obrazkach, jakie podałam, a potem tnij z wyobraźnią, w zależności od tego, jaki chcesz osiągnąć kształt. Ja ci już w tej kwestii nie doradzę, bo tak jak mówię, wolę inne drzewka na bonsai ;) Ucięte gałązki nadają się na sadzonki w każdym momencie (z ukorzeniaczem lub bez), ale doniczka z nimi musi stać na parapecie w jasnym pokoju, z daleka od zimnych miejsc. Sadzonek nie podlewa się zanim nie wypuszczą nowych liści, a i wtedy bardzo oszczędnie.
- onectica
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 sie 2012, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
zaglądałeś juz tutaj?Mlody123456789 pisze:Witam chcialbym coś zrobic z moim drzewkiem aby bylo bardziej zielone i bardziej podobne do bonsai macie jakies pomysly porady itd bardzo prosze o pomoc to moje drzewko:) z gory dziekuje za pomoc
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 67&start=0
-
- 0p - Nowonarodzony
tak zagladaem ale lepiej wkleic wlasne drzewko i zeby każdy sie wypowiedzial wiesz o co chodzi ale Dzięki:)
czy moge teraz cos odciac zeby miec malego grubosza czy dopiero na wiosne?
czy moge teraz cos odciac zeby miec malego grubosza czy dopiero na wiosne?
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Od teraz zacznij już pisać na forum poprawnie
Popatrz jak my z Tobą i ze sobą korespondujemy,tu przestrzegamy pisowni.
Popatrz jak my z Tobą i ze sobą korespondujemy,tu przestrzegamy pisowni.
-
- 0p - Nowonarodzony
Dobrze postaram się zapamiętać żeby przestrzegać pisowni jeśli kogoś moją pisownią obraziłem to przepraszam tylko niech ktoś mi powie czy mogę sobie odciąć jakąś gałązkę żeby mieć sadzonkę małą:)
- eikoden
- Od: 12 kwie 2011, o 14:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Drzewko szczęścia,potrzebuję porady
Mamy na forum dosyć mocno rozbudowany już temat o gruboszu http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=30&t=59267
Jest też pierwsza jego część
znajdziesz tam inspiracje do kształtowania i pewnie dużo odpowiedzi na pytania, które dopiero Ci się nasuną!
Jest też pierwsza jego część
znajdziesz tam inspiracje do kształtowania i pewnie dużo odpowiedzi na pytania, które dopiero Ci się nasuną!
-
- 0p - Nowonarodzony
Re: Drzewko szczęścia,potrzebuję porady
Dzięki już to czytałem tak jak poprzednią część tylko nie ma tam nic czy w tej porze roku mogę po obcinać gałązki żeby mieć małe grubosze choć 2 gałązki
- chaveiro
- Od: 26 sie 2011, o 17:08
Jesień i zbliżający się okres zimowy nie służą najlepiej ukorzenianiu wiec może lepiej się z tymi zabiegami wstrzymać do wiosny
- eikoden
Spokojnie możesz ciąć, grubosz powinien bez problemu się ukorzenić. Jak tylko temp nie będzie spadać poniżej 18.
To jest roślinka nie zbyt wymagająca i nawet w grudniu jak masz w miarę ciepło w domu, możesz ją ciąć i ukorzeniać
To jest roślinka nie zbyt wymagająca i nawet w grudniu jak masz w miarę ciepło w domu, możesz ją ciąć i ukorzeniać
- eikoden
Ładnie poprowadzone u tego większego to przyziemi to już następne pokolenie rośnie?
Ehh nie można zostawić nawet opadniętego liścia bo tak się rozrasta, ale i tak nie pokona żyworódek...
Ehh nie można zostawić nawet opadniętego liścia bo tak się rozrasta, ale i tak nie pokona żyworódek...