Roundup-kiedy stosować,jak stosować,jakie stężenie, itd.
-
- 200p
- Od: 14 gru 2010, o 20:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: roundup-porada
MDembowsky - u mnie tylko ja pryskam, więc wiem co było wczesniej używane. Z iglakami nie mam doświadczenia - nie pryskam ich niczym. Jedyna rada - herbicydy wypryskiwać do końca. Mało tego, ja potem kilka razy płukam opryskiwacz. Mam trochę krzewów winorosli a te niestety sa bardzo wrażliwe na herbicydy. Najlepiej mieć dwa opryskiwacze - jeden tylko do herbicydów.
-
- 10p - Początkujący
- Od: 31 maja 2012, o 13:49
Re: roundup-porada
Czyli jednym słowem jest szansa ze będą żyły. Dzięki
Roundup jakie stężenie,jak stosować
Wiatm jestem nowym dzialkowcem i jeszcze nie dorobiłem sie opryskiwacza ( chce jeszcze dolozyc i kupic jakiego marolexa a nie jakis chlam za 30 zl ) jak wyglada rozpuszczanie roundupa w zwykłej konewce ogrodeowej( konewka duza metalowa )
pozdrawiam
pozdrawiam
- PiotrekP
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 wrz 2011, o 08:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Roundup a konewka
Mieszasz go z wodą w konewce ale podlewanie konewką z R. to nie jest najlepszy pomysł.
Czarno to widzę konewka + roundap raz,że lejesz to strumieniami,dwa musisz za każdym razem dokładnie wymyć ,bo trochę zostanie podlejesz roślinę i uschnie.
Ja sam się zastanawiam czy nie kupić drugiego opryskiwacza jeden na totalne opryski a drugi na ochronne.Bo nie chce mi się myć za każdym razem opryskiwacza.
Ja sam się zastanawiam czy nie kupić drugiego opryskiwacza jeden na totalne opryski a drugi na ochronne.Bo nie chce mi się myć za każdym razem opryskiwacza.
Zamiast mercedesa kupa zielska
Porażka nie wchodzi w rachubę (?). Herkules Poirot nigdy nie przegrywa.
Porażka nie wchodzi w rachubę (?). Herkules Poirot nigdy nie przegrywa.
ok Dzięki za info. konewka odpada. ale musze sobie kupic jakis opryskiwacz na cito ( pozniej sobie kupie cos lepszego ). co polecacie?? ( wiem ze to pytanie na inny dzial )
Własnie jesteśmy uczestnikami forum producenta opryskiwaczy - firmy MAROLEX
i po opryskiwacze tej firmy serdecznie zapraszamy do e-sklepu tutaj
Własnie jesteśmy uczestnikami forum producenta opryskiwaczy - firmy MAROLEX
i po opryskiwacze tej firmy serdecznie zapraszamy do e-sklepu tutaj
- aneczka123
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 3 paź 2012, o 12:33
pow 300 m2 (na razie prawie samej trawy) i troche rabatek
-
- 200p
- Od: 20 lut 2012, o 12:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: kiedy roundup?
Można pryskać, wprawdzie wegetacja zwalnia już gwałtownie i środki nie będą tak szybko działać ale do czasu kiedy duży mróz nie zabije roślin środki będą swoje robiły. Tylko teraz , odwrotnie jak w lecie, pryskamy w najcieplejszej porze dnia.
Pozdrawiam Piotr
- maryann
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 wrz 2007, o 14:31
GrzegorzR pisze:Dopóki są zielone liście można stosować. A najlepsze efekty będą, jeśli zastosujesz tuż przed naturalnym ruchem substancji z liści do korzeni, który występuje jesienią. Nie zobaczysz od razu efektów, ale widok działki na wiosnę uraduje się Twoje serce.
Tak na marginesie, perz to mały pikuś.
Tyle z patrzenia na ładnego,
co ze słuchania mądrego.
(Badania przeprowadzone na Uniwersytecie w Oslo w 2015 roku wykazały, że mózg uwalnia dopaminę do naszego organizmu, kiedy patrzymy na coś przyjemnego)
co ze słuchania mądrego.
(Badania przeprowadzone na Uniwersytecie w Oslo w 2015 roku wykazały, że mózg uwalnia dopaminę do naszego organizmu, kiedy patrzymy na coś przyjemnego)
Jasne, że można. Polecam to, robiłam też w zeszłym roku w połowie października i było git wszystko.
Kiedy roundup pytasz, NIGDY
http://www.youtube.com/watch?v=ePhDyDbb ... ults_video
http://www.youtube.com/watch?v=ePhDyDbb ... ults_video
Kasia