monimg w tamtym roku tez tylko takie miałam .
W tym roku jednego większego, chociaż jednego . Ważył 2,800 gram.
Ale nie był do końca dojrzały, pospieszyłam się.
Kochani ponawiam prośbę do wszystkich w tym dziale, którzy wysiewali arbuzy z ostatniej akcji wymiany nasion. Może komuś zostały albo w ogóle ma nasiona z ostatniej akcji, chodzi mi o Arbuz ze sklepu na opakowaniu był nick " witia" i chciałby się ze mną podzielić, byłbym niezmiernie wdzięczny. Tak się złożyło, że zostawiłem parę nasion, wysiałem je i doczekałem się jednego owocu z jednego krzaczka, który za wcześnie zerwałem i nie będę miał nasion na przyszły rok. Proszę o wiadomość na pw.
Ja niedawno napocząłem malutki - niewyrośnięty owoc Bingo, który był zerwany jakieś 1,5 miesiąca temu. Ku mojemu zdziwieniu też był dojrzały i w dobrym stanie
Zebraliście już swoje arbuzy, czy cięgle dojrzewają?
Moje jeszcze na grządce i choć późno już to one jak na moje niewprawne oko niedojrzałe. Choróbska już liście prawie zjadły, ale one trzymają się szypułki twardo i nie wiem czy je zrywać czy zostawić jeszcze na trochę??
Czy możliwa jest uprawa arbuza na 2-letnim kompoście (w kompostowniku) ?
"Każdy ma prawo kochać, każdy ma prawo do miłości. Nieważne czy jesteś homo czy hetero - kochaj, bo tylko dzięki miłości świat staje się piękniejszy i lepszy."
pewnie że jest nawet to bardzo dobre rozwiązanie wg. mnie bardzo dobra próchnica, tylko wiadomo kompostownik tworzy rodzaj malej górki to i woda będzie szybko uciekać więc raczej konieczne będzie podlewanie.