Tuje Smaragd
Re: Tuje szmaragd
Widać za dużo pieniędzy ma.Bufony tak maja.
Zamiast mercedesa kupa zielska
Porażka nie wchodzi w rachubę (?). Herkules Poirot nigdy nie przegrywa.
- BozenkaA
- 1000p
- Od: 26 cze 2011, o 21:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Robercie to był bardzo miły człowiek. Jeśli jednak ktoś ma w domu psa, wie jak dużo potrafi zniszczyć, zaznaczając granice swojego terytorium.
Ja też mam psa i rośliny wszystkie żyją.Roślina to także żywy organizm.Że ma psa to co roku pies ma obsikiwać a on wywalać ?
Człowiek za głupi i na psa i na ogród.
Człowiek za głupi i na psa i na ogród.
- BozenkaA
- 1000p
- Od: 26 cze 2011, o 21:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Robercie człowiek ma prawo wydawać swoje pieniądze tak, jak chce. Ma również prawo kupować tuje, które mogą mieć kłopoty z przyjęciem.
Nie no to racja.Niech robi z nimi co chce,ale widzisz czasem mylne jest pojęcie miły to już wszystko.Czasem tacy słodkopierdzący są..........jacy są i te historie są z kantem co podwójne mają dno
suma sumarum jak ktoś chce mieć pewność co do roślin to kupuje u ogrodnika a w hipermarketach tylko papier toaletowy i ... pare innych pierdółek
mam czas to zaczynam dłubać w ziemi
Moje powiedzenie ,,summa summarum'' dodam można kupić ale z pierwszej dostawy w ciągu najbliższych dni.Ja na przykład mam róże z Carre......r i jestem bardzo bardzo zadowolony.Off cors różyska made in Poland.I to odmiany bardzo cenione.Za taką cenę nie dostanę róż licencjonowanych.
Co do papieru to zwykły szary .bo najzdrowszy
Potem to przebrane,przesuszone.Zresztą każdy ma oczy i widzi co bierze.
Co do papieru to zwykły szary .bo najzdrowszy
Potem to przebrane,przesuszone.Zresztą każdy ma oczy i widzi co bierze.
- Aszka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 wrz 2008, o 15:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Z 200 tuj Brabant kupionych w Tesco (z obciętymi korzeniami] nie przyjęło mi się 8 szt a to tylko dlatego,że podczas sadzenia została siatka.I chyba mieliśmy też szczęście kupić zaraz po dostawie.Teraz maja 4 lata i część już około 2 m z tym,że niektóre mniejsze.Latem dokupiliśmy 50 Szmaragdów [mężowi marzy się szeroki pas tuj od sąsiada] ale już w doniczkach i czekamy czy "się też uda"
- Napoleon
- 500p
- Od: 23 lis 2010, o 14:04
Ściągałaś siatkę z brył korzeniowych???
Siatki nigdy się nie ściąga.Od korzeni iglastego nie może odpaść ziemia!.
Siatki nigdy się nie ściąga.Od korzeni iglastego nie może odpaść ziemia!.
"Najpierw Cię ignorują. Potem śmieją się z Ciebie. Później z Tobą walczą. Później wygrywasz." Mahatma Ghandi
- Aszka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 wrz 2008, o 15:37
Napoleon-tam niewiele było ziemi tylko tyle co owinięte w siatce i ściąganie okazało się skuteczne bo inne się przyjęły.Prawdopodobnie były zbyt mocno przycięte i nie miały siły przebicia przez dziurki.No i do naszych piasków do dołka dostały dużo dobrego
Przed zakładem posadziłam 6 szt i one rosną najlepiej ,tworzą już ładna ścianę.I przy tych z siatką-bez siatki najważniejsza jest woda w pierwszym okresie.Przy tych 200 położyliśmy linię kroplującą i woda sobie kapała a koło zakładu miały co dzień dużo wody.
Niestety przy tej ilości musieliśmy zaryzykować kupno w miarę dużych i w miarę tanich.Szmaragdy będziemy sadzić sukcesywnie z donic.Nie mam dostępu do moich zdjęć a u syna w laptopie mam niewiele ale tu widać w tyle jak są duże
Przed zakładem posadziłam 6 szt i one rosną najlepiej ,tworzą już ładna ścianę.I przy tych z siatką-bez siatki najważniejsza jest woda w pierwszym okresie.Przy tych 200 położyliśmy linię kroplującą i woda sobie kapała a koło zakładu miały co dzień dużo wody.
Niestety przy tej ilości musieliśmy zaryzykować kupno w miarę dużych i w miarę tanich.Szmaragdy będziemy sadzić sukcesywnie z donic.Nie mam dostępu do moich zdjęć a u syna w laptopie mam niewiele ale tu widać w tyle jak są duże