Rodzik 66

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Rodzik 66

Post »

Witaj Asiu :wit podziwiam Twoje poczynania w ogrodzie . Ciekawie się zapowiada- ;:215 będę do Ciebie zaglądała. Zapraszam na moje stronki -choć jestem tu od kilkunastu dni.
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
as1112
200p
200p
Od: 28 mar 2012, o 15:39
Kontakt:

Post »

Witam Bogusiu i zapraszam częściej. Zajrzę do Ciebie na pewno.

U mnie ostatnio nie wiele się zmienia ale trawka juz posiana więc być może niedługo się zazieleni wokół ścieżki :) Pogodę zapowiadają iście letnią więc liczę, ze tym razem się uda.

Fotek nie mam żadnych - nie byłam na działce od tygodnia. Trawę siał męzyk a ja siedze w domku z dziewczynkami, które od dwóch tygodni kaszlą masakrycznie :( Mam w planach jeszcze obsypać rabaty korą - na większości ją wywiało. Poza tym drewniane schody do domku już się robią ;:138
Moje początki: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=55280" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aśka jak już będziesz po wizycie u Bogusi to daj cynk ,bo ja nie mogę jej watku otworzyć a kobietka zaprasza nas i jak tu skorzystać ???
Awatar użytkownika
as1112
200p
200p
Kontakt:

Post »

No właśnie ja też nie mogę dotrzeć do wątku Bogusi :? Pomóż nam Kochana bo bardzo ciekawe jesteśmy jak Twoja działeczka się ma :)
Moje początki: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=55280" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09

Post »

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=59394
To chyba tutaj jest ten piękny ogród :D .
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p
Od: 30 wrz 2011, o 14:12

Post »

Witaj Asiu! Rzuciła mi się w oczy miejscowość, Olsztyn. Odżyły wspomnienia i sentyment. Jedenaście lat temu opuściliśmy to miasto, w którym przeżyłam 23 lata. Obejrzałam, przeczytałam Twój wątek z dużym zainteresowaniem i podziwem. Sprawnie to wszystko Wam idzie. Spory wkład finansowy - dobrze byliście przygotowani. Ale efekt jest warty podziwu. Jesteś estetką w każdym calu. Bardzo mi się podoba efekt końcowy na ten sezon. Pytałaś się o zakwaszanie gleby, jest taki preparat jak zakwaszacz do borówek. Z pewnością będziesz go używała do borówki i spokojnie używaj go do rabatek z kwasolubnymi. Może w przyszłym roku skusisz się na jakąś azalię wielokwiatową i japońskie. Córcie macie urocze. Zapomniałabym o warzywniku, świetny pomysł. ponumerować zagonki i co roku łatwiej będzie planować na każdej z nich co będzie siane. Jedną rabatkę przeznacz pod ogórki, które będą pięły się po sznurkach. Asiu, chciałabym zaproponować roślinkę - świdośliwę. Poczytaj w internecie i ją posadź. Jest bardziej wartościowa niż borówka amerykańska. To już chyba wszystko. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
as1112
200p
200p
Kontakt:

Post »

Mirabelo, miło mi, że do mnie zajrzałaś. Na pewno trudno było opuścić miasto, w którym żyło się tak długo, tym bardziej, ze Olsztyn to piękne miejsce :) Dziękuję za pochwały i rady. Azalie japońskie już są w moim ogrodzie :) Mam rabatę kwasolubną ze świerkami Conica, hortensjami, azaliami, rh, wrzosami i wrzoścami oraz trawkami :) O świdośliwie nie słyszałam, chętnie poczytam i być może się skuszę :)

Byłam na działeczce przedwczoraj, ścieżka już dokończona a wokół posiana trawka. Niestety teraz muszę modlić się o deszcz gdyż wodę mamy tylko pt, sb, ndz. Nie pomogły prośby, groźby :( Nikogo nie interesuje, ze są ludzie siejący trawę czy sadzący drzewka a do sukcesu potrzebna jest właśnie woda.
Awatar użytkownika
misiaczekm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2009, o 19:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Pięknie zagospodarowałaś swoją ROD66!!
Szczególnie podoba mi się pomysł grządek w "piaskownicach" ;:138
A ścieżka to wręcz arcydzieło sztuki ;:oj ;:215
Witam następnego ziomka!! :tan
Awatar użytkownika
DuczekiOsia
1000p
1000p
Od: 10 sie 2012, o 08:38
Kontakt:

Post »

hej hej jak tam trawka ?:? urosła :?: :wit
Awatar użytkownika
dotii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2012, o 07:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Asiu,ścieżka wygląda fantastycznie ;:138
Mój zielony raj.
Zapraszam do mojej cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=72247" onclick="window.open(this.href);return false;
Wymienię/Kupię/Sprzedam http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 53&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
as1112
200p
200p
Kontakt:

Post »

Witajcie :)

Misiaczek, dzięki za pochwały :)

Trawka urosła ;:138 Już po 9 dniach były pierwsze kiełki. Woda się znalazła więc i trawka urosła :) Martwiłam się troszkę gdyż ptaków całe multum się zlatywało i to jakieś oswojone, nie reagowały na odganianie. Na szczęście wszystkiego nie wyzbierały :)
Być może będzie trzeba troszkę dosiać ale to się okaże - na razie czekam na zagęszczenie się trawki.
Awatar użytkownika
DuczekiOsia
1000p
1000p
Od: 10 sie 2012, o 08:38
Kontakt:

Post »

to pokaż jakieś fotki :D
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Witaj Asiu! Wpadłam , aby się przywitać i podziwiać efekty ;:215 Twojej pracy. Powiem to co moje poprzedniczki, Tobie ma sie podobać ...nie ubolewaj nad symetrią. Gdy się roślinki rozrosną, jeszcze nie raz , ani dwa będziesz je przesadzała , tworzyła nowe kompozycje. Więcej wiary w siebie i przekonania , że robisz dobrze. Będę Ci kibicowała ;:215 Pozdrawiam i zapraszam do siebie.
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”