Identyfikacja róż - część 2
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Identyfikacja róż - część 2
Taruniu, dziękuję, faktycznie na naszych zdjęciach są identyczne. Jeżeli twoja to na pewno Piano, to i moja też. Kiedyś ją u siebie pokazywałam i vertigo-Monika też powiedziała, że to Piano, ale inni mieli wątpliwości.
Na razie niech więc będzie Piano, ale może się ktoś jeszcze wypowie, pilssss.
Na razie niech więc będzie Piano, ale może się ktoś jeszcze wypowie, pilssss.
- Deirde
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 cze 2007, o 10:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
To na pewno Piano 100% - też ją mam w ogrodzie.
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Dzięki kobietki. To i ja od dzisiaj mam swoją Piano
- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
pnąca, silny zapach, kwiaty średniej wielkości - niestety przemarza, odbija, nie widać aby podatna bardzo była na choroby, liście błyszczące ciemno-zielone, w tym roku ścięta do kopczyka, długo nie odbijała, teraz zakwitła jak trzeba iść spać cwaniara.
o to się pewnie nie pytał jeszcze nikt kupiłem kocura w worku jako czerwona pnąca.Ale coś nie podoba mi się rozmiar pędów.
Czy to nie za duże na pnącą,że jednak wielkokwiatowa ? Może być obojętnie co ,chodzi mi o pomylenie gatunków,bo jak to posadzić ? A nie chce przesadzać potem
te małe to jak palce a ten duży większy jak u mnie kciuk druga jeszcze większa .
Czy to nie za duże na pnącą,że jednak wielkokwiatowa ? Może być obojętnie co ,chodzi mi o pomylenie gatunków,bo jak to posadzić ? A nie chce przesadzać potem
te małe to jak palce a ten duży większy jak u mnie kciuk druga jeszcze większa .
Zamiast mercedesa kupa zielska
Porażka nie wchodzi w rachubę (?). Herkules Poirot nigdy nie przegrywa.
- justi177
- Od: 22 wrz 2011, o 17:42
wanda7 pisze:Dzięki kobietki. To i ja od dzisiaj mam swoją Piano
Ja rówńież dziękuję, kupiłam tę samą różę...
Hmmm, ponieważ napisali, ze angielka, szukałam po angielkach i nie pasowało mi......teraz moja zagadka jest nareszcie rozwiązana .
Mam Chopina, mam i Piano
Pozdrawiam
-
- 200p
- Od: 30 lip 2011, o 15:05
Posadź jako pnącą ze sztywnymi pędami. Jakieś (ograniczone) zaufanie musisz wykazać do sprzedawcy, bo nie masz innego wyjściarobertP2 pisze: o to się pewnie nie pytał jeszcze nikt kupiłem kocura w worku jako czerwona pnąca.Ale coś nie podoba mi się rozmiar pędów.
Czy to nie za duże na pnącą,że jednak wielkokwiatowa ?
- tara
tez uważam jak Wisteria, nie wiem ale nie mogę skojarzyć, doczytać jaka to miała być pnąca?
Najczęściej są to pnące Flammentanz.
Tylko pnące zawsze mi się kojarzyły i zawsze brałem o dużo smuklejszych cieńszych pędach,że ewidentnie było widać,że to pnąca.Tu takiej pewności nie mam. Albo parkowa albo wielkokwiatowa.Na wiosnę z pnącej fioletowej okazał się Maisner Fastnacht wiem,że koty w worku to ryzyko,ale cena jest ich inna no i rozmiar i liczba pędów.Posadzę jako pnącą/.Dzięki
Tylko pnące zawsze mi się kojarzyły i zawsze brałem o dużo smuklejszych cieńszych pędach,że ewidentnie było widać,że to pnąca.Tu takiej pewności nie mam. Albo parkowa albo wielkokwiatowa.Na wiosnę z pnącej fioletowej okazał się Maisner Fastnacht wiem,że koty w worku to ryzyko,ale cena jest ich inna no i rozmiar i liczba pędów.Posadzę jako pnącą/.Dzięki
Zamiast mercedesa kupa zielska
- tralaluszy
- Od: 5 sty 2010, o 18:46
Anuś, a może Compassion?tara pisze:
pnąca, silny zapach, kwiaty średniej wielkości - niestety przemarza, odbija, nie widać aby podatna bardzo była na choroby, liście błyszczące ciemno-zielone, w tym roku ścięta do kopczyka, długo nie odbijała, teraz zakwitła jak trzeba iść spać cwaniara.
Pozdrawiam - BabajAGA
- tara
a wiesz może i masz rację, niezależnie od tego posadziłam "nowa" obok niej Co0mpassion, niech teraz dziewczyny pokazują która bardziej wigorna hihihih
- tara
1 - Candelight