Moje zacisze - miaaa
- miaaa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 lut 2008, o 13:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
"Pogodne" foteczki z minionego weekendu (to tak na poprawę humoru, bo pogoda dziś koszmarna)
Na początek rododendrony (na punkcie których mam ostatnio fioła )
Różanecznik Erato w pełnym rozkwicie :P
Różanecznik w kolorze fioletu (dokładnej nazwy nie znam niestety) - rozwijające się powoli pączki
Azalia Cannon's Double - niestety w tym roku jeszcze nie zakwitnie - za to cieszy oczy listkami
I niedawno zakupiona azalia japońska - Anne Frank - jeszcze w doniczce
Clematis pokazał swoje oblicze ;)
konwalie
tulipan - najbardziej wytrwały ;)
kolej na bzy - szkoda tylko, że zapachu nie można tylko na forum zamieścić
pigwowiec
bratki
niezapominajka, która podświadomie kupiłam 15 maja - w dniu polskiej niezapominajki ;)
dąbrówka
kostrzewa sina - kwitnąca właśnie
gazanie i stokrotki
i tajemnicze "śnieżynki", których nazwy nie znam ;/
Na początek rododendrony (na punkcie których mam ostatnio fioła )
Różanecznik Erato w pełnym rozkwicie :P
Różanecznik w kolorze fioletu (dokładnej nazwy nie znam niestety) - rozwijające się powoli pączki
Azalia Cannon's Double - niestety w tym roku jeszcze nie zakwitnie - za to cieszy oczy listkami
I niedawno zakupiona azalia japońska - Anne Frank - jeszcze w doniczce
Clematis pokazał swoje oblicze ;)
konwalie
tulipan - najbardziej wytrwały ;)
kolej na bzy - szkoda tylko, że zapachu nie można tylko na forum zamieścić
pigwowiec
bratki
niezapominajka, która podświadomie kupiłam 15 maja - w dniu polskiej niezapominajki ;)
dąbrówka
kostrzewa sina - kwitnąca właśnie
gazanie i stokrotki
i tajemnicze "śnieżynki", których nazwy nie znam ;/
- Danio
- Od: 8 lis 2006, o 18:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dorotko! Cudnie! Kolorowo i wesoło. Różaneczniki śliczne i zdrowe, a o sadzonkę powojnika będę się uśmiechać
Pozdrawiam Dorota
Pozdrawiam Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Ale masz rhododendrony , ja to bym chętnie sobie sprawił tego czerwonego, bardzo wyrazisty i intensywny kolor, azalki super, szkoda, że na kwitnienie kolejnej trzeba czekać rok czasu, ale na pewno warto, bo na etykietce wygląda obiecująco Fajne te konwalie a bzy to fantastyczne, zapach znam, a że jest tak charakterystyczny więc jak tylko się o nim pomyśli, to już ma się jego woń w zasięgu nosa Dorocia masz u siebie przytulnie, kolorowo, pachnącą czyli idealnie
-
- 500p
- Od: 23 mar 2007, o 17:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- miaaa
- Od: 12 lut 2008, o 13:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dzięki wszystkim za odwiedzinki :P :P :P
Ariel tych grzybków miałam wcześniej pełno w ogródku - ten z fotki był najbardziej dorodny a liscie tej azalki tez mi się strasznie spodobały ;)
Grzesiu na tego czerwonego Rh polowałam juz od dawna - wreszcie znalazłam wymarzony kolor - ale szczerze powiedziawszy - juz mi się kolejne marzą konwalie i bzy są u nas odkąd pamiętam 8) uwielbiam zapach zarówno konwalii jak i bzów
Katarzynko , Józefie fajnie, że do mnie wpadliście :P zapraszam jak najczęściej 8)
Ariel tych grzybków miałam wcześniej pełno w ogródku - ten z fotki był najbardziej dorodny a liscie tej azalki tez mi się strasznie spodobały ;)
Grzesiu na tego czerwonego Rh polowałam juz od dawna - wreszcie znalazłam wymarzony kolor - ale szczerze powiedziawszy - juz mi się kolejne marzą konwalie i bzy są u nas odkąd pamiętam 8) uwielbiam zapach zarówno konwalii jak i bzów
Katarzynko , Józefie fajnie, że do mnie wpadliście :P zapraszam jak najczęściej 8)
Wpadłam do Ciebie w niedzielny poranek i przez to dzień zaczął sie super. Jest ślicznie i kolorowo widać że wiele roślin jest zasiedziałych od dawna a i nowe zakupy imponujące. Pigwowiec prześlicznie kwitnie, ciekawe czy zawiązuje owoce bo u mnie z tym krucho. W tym roku zawiązały się tylko 2 a to na nalewkę troszkę mało.
Dziękuję za miły poranek, zapowiadam się na następne wizyty.
Pozdrawiam słonecznie
Dziękuję za miły poranek, zapowiadam się na następne wizyty.
Pozdrawiam słonecznie
Zapraszam na spacerek po moim ogródku
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=13523" onclick="window.open(this.href);return false;
Arleta:))
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=13523" onclick="window.open(this.href);return false;
Arleta:))