Ogród Kryski - 2 cz. 2008r

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Katarzynka
500p
500p
Od: 23 mar 2007, o 17:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piękne azalie, glicynia i reszta roslinek :)
Trzymam kciuki za psinkę tym samym życząc jej zdrówka.
Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Cieszę się Krysiu, że Saba wraca do zdrowia :D
Azalie cudne, szczególnie ta czerwona! Niezwykły kolor orlików - mówię o tych czerwonych.
A jak udało Ci sie glicynie uformować na drzewko? A może one wspina się po jakimś uschniętym drzewku?
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Dobrze, że Saba już wraca do zdrowia - będzie coraz lepiej :!:
Piękna glicynia - cudo :shock: . Czy często ją przycinasz ?
Krysiu a co to na ostatnim zdjęciu ? Jakoś nie kojarzę choć wygląda bardzo znajomo - ach ta moja pamięć. :twisted:
Drapanko dla suni i uściski dla Ciebie. ;:168
Grażyna.
kogro-linki
em
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 26 mar 2008, o 22:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Krysiu!!!
Pięknie tutaj u Ciebie - widać że masz ręke do kwiatów :wink:
Glicynia zapiera dech - widać że dobrze jej u Ciebie.
Czy ten jegomość na ostatnim zdjęciu to arcydzięgiel litwor ??? Jeśli tak to zazdroszcze, bardzo zazdroszcze ... :wink:
Pozdrawiam i życzę dużo zdrowia !!!
Emil
Awatar użytkownika
kryska
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 kwie 2007, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kasiu dzięki za kciuki w sprawie Saby. Jest coraz lepiej, dzisiaj dostała ostatni zastrzyk. Badanie krwi wykluczyło zatrucie środkami chemicznymi. Teraz Saba jest wesoła i chętnie się bawi ale trochę częściej odpoczywa i na razie mniej je. Nie wiem tylko dlaczego nie chce ugotowanego specjalnie dla niej kurczaka, tylko woli mojego pieczonego indyka :wink:
Izoinformacja o Sabie wyżej. Starałam się uformować glicynię na drzewko ale bez podpór nie da rady. Te niby pnie, które widać na zdjęciu to są podpory z różnych gałęzi, jedna nawet wystaje ponad glicynie, to tak przyszłościowo, by całe glicyniowe drzewko było wyższe.
Grażynko Saba dziękuje za drapanko. Z tym przycinaniem glicynii to było tak: najpierw rosła sobie jak chciała, czasem troszeczkę przystrzygłam. W ubiegłym roku już jej było tak dużo a kwitnąć nie chciała bo rośnie w dość przewiewnym miejscu i chyba była za mało przycinana. Wkurzyłam się i złapałam za sekator. Ogoliłam tak żeby przypominała drzewko. Co wypuściła jakieś nowe dłuższe pędy to ja sierpem! :lol: ciach i tak do jesieni, by nie zmienić wcześniej nadanej formy. Na ostatnim zdjęciu to arcydzięgiel litwor.
Emilu a czemu mi zazdrościsz tego arcydzięgla, przecież łatwo możesz go wyhodować z nasion tak jak ja. Gorsza sprawa z trawą cytrynową, którą mi przysłałeś, jaj ją wsadziłam do ziemi, tak siedzi, ani drgnie. Oglądam ją codziennie czy jakiś nowy listek ze środka jej nie wyrasta ale nic nie widać.
Glicynia i arcydzięgiel pachną przepięknie.
Życie jak krajobraz, ciągle się zmienia.
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska
Awatar użytkownika
empuza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 09:30

Post »

Krysieńko, posmyraj psinkę od mojej córeczki, niech szybko wraca do zdrowia.
Glicynia i azalie normalnie cudo. :shock: :)
aha, nie wiem czy Ci juz mówiłam, że wszystkie roslinki od Ciebie rosną pięknie i zachwycają wścibskiego sąsiada. :lol: :lol:
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
em
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 26 mar 2008, o 22:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Krysiu, arcydzigla siałem dwa razy i nic - chyba stare nasiona...
Co do trawy cytrynowej to u mnie to samo, jak do tej pory rosną tylko korzenie, góra stoi w miejscu. Nie mam pojęcia co jej się stało - może się obraziła ... tylko jak tu się z nią przeprosić ?
Jeśli będziesz mieć w przyszłości kilka wolnych nasion arcydzięgla to,prosze, pamiętaj o mnie :wink:
Pozdrawiam serdecznie !!!
Awatar użytkownika
KaeR
1000p
1000p
Od: 10 maja 2007, o 18:09
Kontakt:

Post »

Witam.

Wróciłem do domu po kilku dniach a tu tyyyyyyyyyyle zaległości. Krystyno czytam, że ostatnio los
Cię doświadcza tyle kłopotów z roślinami i pieskami,czasem tak jest jak się wali to wszędzie, jakieś
prawo serii. Gunnerkami się nie przejmuj zobacz tutaj u mnie jest około setki.

Poza tymi kłopotami widzę pięknie kwitnące rośliny więc pewnie "koło fortuny" już się obraca i przyjdzie
czas sukcesów, życzę Ci tego.

Pozdrawiam, Krzysztof.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

ARCYDZIĘGIEL :!: :!: No pewnie, wiedziałam, że znajomy, tylko jak zwykle nie umiałam go zaszufladkować. Wygląda zbójecko - taki dorodny, że aż oczy :shock: takie się robią. A czy będzie kandyzowany ? Kiedyś moja babcia tak robiła i wszyscy bili się o słoiki. Tego smaku nie zapomina się do końca życia. :wink: :P
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Anitaaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 maja 2008, o 14:16
Kontakt:

Post »

Zauroczyły mnie Twoje roślinki ,piekna glicynia moje nie chce kwitnąć. :D
jolantanna
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 9 lis 2007, o 22:08

Post »

Piekny ogród ,piękne kwiaty ale glicynia cudo.Widzę że prowadzisz ją na drzewko.Ile ma lat,czy ją przycinasz więcej, bo ogólnie dużo przyrasta.
Pozdrawiam Jola
Moje roślinki
Mój ogród
Awatar użytkownika
kryska
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Ja ciągle nie dostaje powiadomień o odwiedzinach w moim ogrodzie. Ponieważ cierpię na chroniczny brak czasy to nie zaglądam do swego wirtualnego ogrodu.
Emilu nasionka z arcydzięgla postaram się zebrać i je dostaniesz. Szukałam torebki z nasionami bo myślałam, że zostały mi z ubiegłego roku ale niestety nie znalazłam, nawet pustej.
Izo cieszę się, że roślinki ode mnie i inne też pięknie Ci rosną. Zazdroszczę Ci tak pięknie wypielęgnowanego ogrodu. Ja nigdy nie mogę zdążyć, zawsze jestem spóźniona z pracami ogrodowymi przynajmniej o dwa tygodnie.
Krzysiu została mi już tylko jedna gunnerka ale nic to, ważne, że Saba już w pełnej formie.
Grażynko nigdy jeszcze nie miałam arcydzięgla i nic z nim nie robiłam. Nie mam pojęcia jak i kiedy zabrać się do kandyzowania. Kandyzowane owoce, w tym wypadku ogonki liściowe? to bardzo dużo cukru, a w pewnym wieku mówią, że niewolno.
Anitko witam Cię w moim ogrodzie i cieszę się, że Ci się u mnie podoba.
Jolu ta glicynia to nie całkiem drzewko ale dość mocno od dołu poprzycinana. Pierwszy raz mi tak zakwitła a to chyba dzięki silnemu cięciu. Cięłam /sierpem :wink: / jak tylko wypuszczała więcej "wąsów", które mi przeszkadzały. Tak do samej jesieni, jak tylko nowe wąsiska powyrastały to ja je ciach.Widzę, że już niedługo zacznie się cięcie. Oprócz tego na zimę osłoniłam ją własnoręcznie upleciona mata z miskanta olbrzymiego, bo rośnie w przewiewnym miejscu
Awatar użytkownika
kryska
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Teraz kilka wczorajszych zdjęć.

Glicynia w pełnym rozkwicie
Obrazek

Pierwszy raz tak obficie zakwitły mi irysy
Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
olcia123
100p
100p
Od: 11 maja 2007, o 18:14

Post »

Irysy przepiękne. Nie widziałam jeszcze takich różowych. Skąd je masz ?
Awatar użytkownika
KaeR
1000p
1000p
Od: 10 maja 2007, o 18:09
Kontakt:

Post »

Witam.

Krystyno, nic się nie przejmuj, jak pisałem mam dla Ciebie sadzonki, nie wiem czy doczytałaś
bo kiedyś pisałem, że u mnie też te pierwsze chyba 10 szt. się zmarnowało.
A jesteś pewna, że to gunnerki wykiełkowały, miały na początku łuski z nasionka na pierwszych
listkach?

Dobrze, że sunia wyzdrowiała, to jednak żywe stworzenie i dobrze jak nie cierpi.

U mnie jest problem, bo nasza suczka właśnie poczuła zew natury, a to jeszcze maluszek
Yogi cierpi bo jest zamykany na noc. W dzień jakoś dajemy radę żeby je pilnować.

Pozdrawia, Krzysztof.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”