Małe co nieco od Ave 2...
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 lis 2008, o 20:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Małe co nieco od Ave 2...
Spróbuje kiedy .. w sumie nie robiłam nigdy ciasta dyniowego .. będę szperać za czymś na gorąco
Bardzo fajny wątek ,wpisuje się żeby mi nie zginął
Bardzo proszę o instrukcję wyjmowania kostek ze skrzydełek ,forumki tak zachwalają i rzeczywiście wyglądają świetnie .Wkrótce mam imieniny i może udało by mi się zrobić takie fajne danie.
- Ave
- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bez problemy - ale musisz mi podać swój adres mailowy (może byc na priv) bo instruktaż mam w pliku Worda...
Aveotrzymałam pocztę od Ciebie ,ale niestety nie mogę jej otworzyć ,córka mówi ze my nie mamy takiego programu spróbuję sama coś pokombinować,ale chyba nie na imieniny,bo jak by się nie udało to klapa.
- Ave
To jest plik Worda (Microsoft Word) - zwykły program tekstowy... niestety nie mam innej możliwości przesłania tej instrukcji...
- cantati
- Od: 10 lut 2012, o 17:00
Witaj Ave, czy również mogę Cię prosić o przesłanie instrukcji? Mam wielką ochotę wypróbować Twój przepis na skrzydełka
Goja, jeśli nie masz Worda, możesz z netu ściągnąć sobie darmowy program Open Office, np. ze strony http://www.openoffice.org/pl/product.download.html# , otworzy Ci się strona z kilkoma zakładkami na środku wśród których wybierzesz ten system operacyjny, który posiadasz a potem wybierzesz wersję programu, ściągniesz i zainstalujesz u siebie na kompie i będziesz mogła odczytać każdy plik Worda, również ze zdjęciami.
Goja, jeśli nie masz Worda, możesz z netu ściągnąć sobie darmowy program Open Office, np. ze strony http://www.openoffice.org/pl/product.download.html# , otworzy Ci się strona z kilkoma zakładkami na środku wśród których wybierzesz ten system operacyjny, który posiadasz a potem wybierzesz wersję programu, ściągniesz i zainstalujesz u siebie na kompie i będziesz mogła odczytać każdy plik Worda, również ze zdjęciami.
Pozdrawiam, Dorota
- jolcia1212
- 500p
- Od: 8 gru 2009, o 21:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
AVE
Przeczytałam ten i wcześniejszy wątek i biję brawo. Sama dużo gotuję w kuchni ale czasami bardzo mi się chce jakieś świeżonki. Znalazłam kilka przepisów które, wiem to na pewno, wejdą na stałe do repertuaru mojej kuchni. Korzystając z okazji zapytam o przepis na dynię w occie. Jeśli bys taki posiadała to podziel się proszę. Mam dwie nieduże sztuki i pełno słoików w spiżarni. Pozdrawiam Jola
Przeczytałam ten i wcześniejszy wątek i biję brawo. Sama dużo gotuję w kuchni ale czasami bardzo mi się chce jakieś świeżonki. Znalazłam kilka przepisów które, wiem to na pewno, wejdą na stałe do repertuaru mojej kuchni. Korzystając z okazji zapytam o przepis na dynię w occie. Jeśli bys taki posiadała to podziel się proszę. Mam dwie nieduże sztuki i pełno słoików w spiżarni. Pozdrawiam Jola
- cantati
- Od: 10 lut 2012, o 17:00
Ave, melduję, że pierwsze koty za płoty Wczoraj wieczorem wyfiletowałam dwa pierwsze skrzydełka, zmęczyłam się przy tym jak podczas maratonu jakiegoś, ale zrobione i zamrożone czekają na kolejne sztuki Jeszcze raz bardzo dziękuję za instrukcję
Pozdrawiam, Dorota
- Ave
No... ja wiedziałam, że tak będzie.... ja wiedziałam, że tak będzie... przeciez zdolna z Ciebie dziewczyna Reszta pójdzie jak bułka zmasłem, albo i lepiej...
Jolu - postaram się wklepać przepis na dynię w occie, ale nie od razu - bo jeszcze nie zjechałam z działki do domu - przez te pogode, jakby lało... to przepis byś miała na już...
Jolu - postaram się wklepać przepis na dynię w occie, ale nie od razu - bo jeszcze nie zjechałam z działki do domu - przez te pogode, jakby lało... to przepis byś miała na już...
- slila1
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Wpisuję się, żeby wątku nie zgubić.
Świetne przepisy, zaraz będę je kopiować i potem z nich korzystać. Dziękuję
Świetne przepisy, zaraz będę je kopiować i potem z nich korzystać. Dziękuję
- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 paź 2009, o 15:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Fajna stronka ,będę z niej korzystała
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Kontakt:
Dlaczego nie ma tu nowych przepisów na potrawy wigilijne, ciasteczka do chrupania przy choince , itp ??? Wszyscy śpią ?
Nie wierzę
Może uda mi się sprowokować Ewę , a także gości do zamieszczania ciekawych przepisów , jeśli podam taki :
Najlepsze ciasto świąteczne ? cyklu : ?UPIECZ TO SAM ?
Składniki:
- 1 kostka masła
- 2 szklanki cukru
- 1 łyżeczka soli
- 4 jajka
- 1 szklanka suszonych owoców
- 1 szklanka orzechów
- sok cytrynowy
- proszek do pieczenia
- 3-4 szklanki dobrej whisky
Sposób przygotowania:
Przed rozpoczęciem mieszania składników sprawdź czy whisky jest dobrej jakości. Dobra...prawda? Przygotuj teraz dużą miskę, szklankę itp. utensylia kuchenne. Sprawdź czy na pewno whisky jest taka jak trzeba..., by być tego pewnym nalej jedną szklankę i wypij tak szybko jak tylko to możliwe.
Powtórz operację.
Przy użyciu miksera ubij kostkę masła na puszystą masę, dodaj łyżeczkę cukru i ubijaj dalej.
W międzyczasie sprawdź czy whisky jest na pewno taka jak trzeba. Najlepiej po prostu wypij szklaneczkę.
Otwórz drugą butelkę trunku, jeśli trzeba.
Wrzuć do miski dwa jajka, owoce i orzechy - upijaj je mikserem....
Sprawś jakoś whisky, żeby potem goście nie mufili sze jest trojonca. Wszuś do miszki szyśką sul jaka masz w domu czy so tam masz szysko jedno so, f sumje fsale nie ma snaszenia so fszuśisz! Fypij skok sytrynnowy.
Fymjeszaj fszysko z oszehami i sukrem fszysko jedno i frzusź monki ile tam masz fdomu, osmaruj piesyk masem i wyklej siasto na plache piesyka, usaw na 350 stofni, saaaamknij źwiszki.
Sprawś jakoś fiski sostanej ot pieszenia siasta i iś spać...
SMACZNEGO !!!
Nie wierzę
Może uda mi się sprowokować Ewę , a także gości do zamieszczania ciekawych przepisów , jeśli podam taki :
Najlepsze ciasto świąteczne ? cyklu : ?UPIECZ TO SAM ?
Składniki:
- 1 kostka masła
- 2 szklanki cukru
- 1 łyżeczka soli
- 4 jajka
- 1 szklanka suszonych owoców
- 1 szklanka orzechów
- sok cytrynowy
- proszek do pieczenia
- 3-4 szklanki dobrej whisky
Sposób przygotowania:
Przed rozpoczęciem mieszania składników sprawdź czy whisky jest dobrej jakości. Dobra...prawda? Przygotuj teraz dużą miskę, szklankę itp. utensylia kuchenne. Sprawdź czy na pewno whisky jest taka jak trzeba..., by być tego pewnym nalej jedną szklankę i wypij tak szybko jak tylko to możliwe.
Powtórz operację.
Przy użyciu miksera ubij kostkę masła na puszystą masę, dodaj łyżeczkę cukru i ubijaj dalej.
W międzyczasie sprawdź czy whisky jest na pewno taka jak trzeba. Najlepiej po prostu wypij szklaneczkę.
Otwórz drugą butelkę trunku, jeśli trzeba.
Wrzuć do miski dwa jajka, owoce i orzechy - upijaj je mikserem....
Sprawś jakoś whisky, żeby potem goście nie mufili sze jest trojonca. Wszuś do miszki szyśką sul jaka masz w domu czy so tam masz szysko jedno so, f sumje fsale nie ma snaszenia so fszuśisz! Fypij skok sytrynnowy.
Fymjeszaj fszysko z oszehami i sukrem fszysko jedno i frzusź monki ile tam masz fdomu, osmaruj piesyk masem i wyklej siasto na plache piesyka, usaw na 350 stofni, saaaamknij źwiszki.
Sprawś jakoś fiski sostanej ot pieszenia siasta i iś spać...
SMACZNEGO !!!